HYTTYSKARKOTE

Seuraava niksi on kaikkien niksien äiti niille, jotka allekirjoittaneen tavoin kärsivät verenhimoisen kesäpedon nimeltä hyttynen liian tungettelevasta käytöksestä silloin kun pitäisi rentoutua ja muulloinkin. Jos olet allekirjoittaneen taivoin porukassa aina se henkilö, joka vetää kaikki hyttyset puoleensa, kokeile seuraavaa:
Kyseessä on hyttyskarkotteiden viisastenkivi, jolla on myös lääkinnällisiä ominaisuuksia. Tämän ihmeaineen, jonka kuuluisi kuulua jokaisen älykään ihmisen lääkesalkkuun, nimi on KAMFERIN TIPAT. Tätä ihmeainetta saa kautta Urholandian hyvin (ja vähän huonominkin) varustetuista
apteekeista. 
Allekirjoittanut oli varsin tyytymätön useimpien (ellei kaikkien) hyttyskarkotteiden tehoon, kunnes tuli puolivahingossa (haavaa puhdistaessa) kokeneeksi kamferin ihmeellisen vaikutuksen hyttysiin.
Olkoon mökkielämäsi/ulkoilma kokemuksesi iäksi pelastettu  tämän verenhimoisen pedon kiusalta!
P.S. Allekirjoittanut kotikemistinne todella luuli löytäneensä hyttyskarkotteiden viimeisen sanan. Aina siihen saakka, kunnes sai  kuulla, että pätevä apteekkari pystyy valmistamaan kamferista myös salvaa, jota voi käyttää karkotteena. Kyseessä on siis ns. vanhan kansan konsti, jollaista ei koskaan saisi ylenkatsoa. Allekirjoittanut ihmetteleekin, miksi ko. niksi ole laajemminkin käytössä, sillä niin tehokas se on (kukin toki kokeilkoon tahollaan).

Teidän palveleva kotikemistinne erikoistutkija Markku

P.S.S. Anteeksi hyttysmyrkkyteollisuus, mutta mitäs ette tee kunnon aineita.

 

Ja tässä Teille rakkaat lukijamme  yksi samaan ihmeaineeseen perustuva Wanhan Kansan Resepti suoraan 1940-luvulta! Tämä resepti löytyi "Kunniamme Päivät" -museon kokoelmista Oulusta kirjasta "Kotikemistin keittokirja", jonka erikoistutkijamme UJ on aikanaan kaukokatseisesti hankkinut Pankakosken kyläkirjaston lopetusmyynnistä 1970-luvulla yhden markan nimelliseen kauppahintaan.

Resepti kuuluu:

HYTTYSÖLJY

Sitronelliöljyä 60/100 osaa

Kamferispriitä 20/100 osaa

Seetriöljyä 10/100 osaa

Eukalyptusöljyä 10/100 osaa

Tiedetoimittajanne ja erikoistutkijanne UJ

<= Paluu PAMAUS-pääsivulle