Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

Hysteerinen paniikki

 

Helsingissä vajaa vuosi sitten alkanut hysteerinen paniikki väärän eduskuntavaalituloksen takia jatkuu ja pahenee. Tuorein esimerkki tästä on Ylen tämäniltainen, Ruben Stillerin isännöimä Pressiklubi, jossa Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen piti Suomen politiikan suurimpana valheena Keskustapuoluetta.

Koska Tommi Parkkonen ei ole, suuresta viisaudestaan huolimatta, vieläkään oppinut edes pääministeripuolueen oikeaa nimeä, niin hän on omalla tavallaan oikeassa. Maalaisliittokin on tavallaan valhe, sillä sitä ei ole enää olemassa, kuten ei Keskustapuoluettakaan ole ollut enää kymmeniin vuosiin. Parkkosen mielestä 90/10-prosentin valtiovarainministeri, jonka puolueen nimen Parkkonen osaa ihan oikein lausua, on siis totuuden torvi pääministeriin verrattuna.

Pääkaupunkiseudun hysteeristä paniikkia on helppo ymmärtää. Pääministeripuolueella on Helsingin vaaripiiristä vain yksi kansanedusta yhteensä 22 helsinkiläisedustajan joukossa. Hallituksen toiseksi suurimmalla puolueella oli silläkin viime eduskuntavaaleissa Helsingin vaalipiirissä vain 11 prosentin kannatus. Uudellamaalla pääministeripuolueellakin oli sentään  hieman vahvempi kannatus kuin Helsingissä, mutta kuitenkin vain 11,5 %.

Helsingissä panikoidaan sen takia, että suurta osaa hallitusvallasta pitävät puolueet, joiden kannatus on pääosin kehäkolmosen ulkopuolella. Siellähän ei helsinkiläisten mielestä ole kuin erämaata ja hiihtokeskuksia. Helsinkiläiset ilmeisesti luulevat, että heidän ruokansa tehdään lähikaupassa tai ostoskeskuksessa ja sähkö saadaan töpselistä. He myös luulevat, että kaukaiset maakunnat elävät heidän siivellään, vaikka valtion yhteisistä verorahoista maksetaan kymmenien tuhansien pääkaupunkiseudun virastoissa ja korkeakouluissa työskentelevien ihmisten palkat.

Valtiovarainministeri Stubbin eduskunnan täysistunnossa esittämä väite asiantuntijoiden 90-prosenttisesta tuesta hallintarekisterilaille on haluttu leimata erehdykseksi eikä kieroiluksi tai hätävalheeksi. Sitä on hieman vaikea uskoa. Jos valtiovarainministeri tosiaan puhtaasti erehdyksessä haki kymmenprosenttisesta myönteisten asiantuntijalausuntojen osuudesta tukea hallintarekisterilaille, on jokseenkin mahdotonta käsittää, että valtiovarainministeri on selvinnyt läpi Suomen korkeatasoisesta peruskoulusta. Ainakaan entivanhaisesta kansakoulusta ei tuollaisella logiikalla olisi selvitty.

 

UAT

Kirjoittaja ei tunnista edes Vasemmistoliittopuolue eikä Vihreätpuolue -puolueita.

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE