Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Paljastan suuren salaisuuden

Näinä aikoina eri tahot ovat tuoneet julkisuuteen asioita, joita jotkut toiset tahot ovat nimenomaan halunneet pitää salassa. Minua on kielletty paljastamasta tässä paginassa esittämääni, suulliseen perimätietoon perustuvaa, klubimme ensimmäisen jäsenen näkemystä. Aikamme henki on kuitenkin salattujen tietojen paljastaminen, joten omatuntoni ei anna rauhaa, ellen tuo salaisuutta julkisuuteen.

Kuten viime aikoina on todettu, asioita ja näkemyksiä on vaikea pitää salassa. Suurvaltojen resurssit tarkkailla viestintää ovat järkyttävän suuret. Klubimme ensimmäinen jäsen, ritarijäsen Sir Urho, oli tietoinen tiedustelutoiminnasta, joka jo hänen aikanaan oli monipuolista ja tehokasta. Niinpä hän ei kirjoittanut mihinkään muistiin tärkeimpiä asioita eikä myöskään puhunut niistä julkisesti.

Tärkeimmät viestinsä Sir Urho jätti henkilökohtaisissa, yksityisissä keskusteluissa, joskus yhdelle ihmiselle, joskus muutamille samalla kertaa. Nyt kertomani salaisuus on kategoriassa ”muutamille luottamuksellisesti kerrottu”.  Joskus Sir Urho onnistui nimittäin kertomaan luottamukselliset viestinsä paikassa, johon mikään taho ei ollut vielä asentanut salakuuntelulaitteita. Tällaisia paikkoja saattoi löytyä erämaista metsästys-, kalastus- ja hiihtoreissuilla.

Kokoomus pysyi oppositiossa 1960-luvun loppupuolelta alkaen yhtäjaksoisesti yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Yleisesti luultiin, että Sir Urho halusi pitää Kokoomuksen oppositiossa miellyttääkseen itäistä naapuria, silloista Neuvostoliittoa. Sir Urho ei itse esittänyt asiaa näin. Tulkinta perustui asioita ymmärtämättömien perässähiihtäjien ja tiedotusvälineiden omiin arvioihin.

Ainakin kerran, pienelle luotettavien ihmisten porukalle, Sir Urho kertoi syyn Kokoomuksen oppositioasemaan. Hän neuvoi: ”Älkää päästäkö Kokoomusta hallitukseen. Jos sen teette, Kokoomus tuhoaa maamme talouden.”

Mistäkö minä olen saanut tämän salaisuuden tietooni. Se on kerrottu minulle yksityisessä keskustelussa niin sanotusti ”tavallisesti luotettavalta taholta”. Sain tiedon vasta sen jälkeen, kun Sir Urho oli jo poistunut keskuudestamme, eikä minulla ole mitään mahdollisuutta tarkistaa tietoa, koska mitään kirjallista dokumenttia tai nauhoitetta asiasta ei ole olemassa. Minun täytyy, kuten teidän lukijoidenkin, luottaa tai olla luottamatta kerrottuun. Omalta osaltani luotan täysin kuulemaani, koska se sopii hyvin yhteen kaiken muun kanssa, mitä olen Sir Urhosta lukenut ja kuullut.

Kokoomus nousi hallitukseen v. 1987 ja pysyi hallituspuolueena yhtäjaksoisesti kuusitoista vuotta vuoteen 2003 saakka noustakseen neljän vuoden tauon jälkeen uudelleen hallitukseen v. 2007. Holkerin hallitus aloitti v. 1987 maamme talouden alasajon rapauttamalla ensin valtion talouden perustan. Holkerin hallitus kevensi suurituloisten verotusta ja vei valtiontalouden vaikeuksiin.  Seuraava hallitus, Ahon porvarihallitus, joutui leikkaamaan rajusti valtion menoja ja aiheutti pitkäaikaiset vahingot, kun leikkaukset kohdistuivat suurelta osin lapsiin ja nuoriin.

Kaikkein parhaiten Kokoomus on onnistunut tuhoamaan talouttamme ollessaan pääministeripuolue. Nyt näyttää siltä, että Sir Urhon ennustus on toteutumassa täydellisesti. Kataisen hallitus on viemässä loppuun maamme talouden tuhoamisen. Valtion velkaantuminen kiihtyy ja samanaikaisesti vientikilpailukykymme on menetetty. Totuuden nimessä on kerrottava, että vaikka pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen toitottavat suuren kriisin tunnelmia, maamme on ollut pahemmassakin pulassa. Vuonna 1939 Suomi joutui sotaan supervaltaa vastaan, kun kansakunnan kahtiajaosta kansalaissodassa oli kulunut vasta pari vuosikymmentä ja elintasomme oli nykymittapuun mukaan aivan surkea.

Suomi selvisi vaikeissa oloissa seitsemän vuosikymmentä sitten ”Talvisodan hengessä”. Jos tuo henki löytyisi uudelleen, Suomi selviäisi myös nykyisestä talouskriisistään. Se kuitenkin edellyttäisi yhteishenkeä ja uhrautumista, kuitenkin siten, ettei yhteiskunnan vähäosaisimpia jätettäisi pulaan. Tällaiseen politiikkaan Kataisen-Urpilaisen hallituksella ei ole vähäisintäkään halua.

UAT

Kirjoittajan mielestä paluu 1980-luvun elintasoon ei olisi lainkaan ongelma, jos samalla yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus palautettaisiin.

 

Skannaamalla tämän älypuhelimellasi löydät toimituksen poikien lahjoittaman pienen lisäyllätyksen lukijoille:
 

 

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE