Hammastahnalla ja sokerilla loistetta muuallekin kuin suuhun:
METALLINKIILLOTUSAINE 

Monet antiikkikoruja harrastavat henkilöt ovat huomanneet eräiden hammastahnojen toimivan mainioina metallinkiillotus- ja puhdistusaineina. Mikäli hammastahna sisältää hiovia aineosasia, sen puhdistava vaikutus on tehokkaampi, samoin se kiillottaa tehokkaammin, mutta samalla se saattaa aiheuttaa ainakin liian kovakouraisesti käytettynä hankaumia. Hammastahnaa levitetään kostealle metallipinnalle kostealla rievulla, EI hammasharjalla (naarmuttaa muuten pehmeämpiä metalleja) ja annetaan vaikuttaa minuutin tai pari. Lievää hankausta ja huuhdellaan sillä H2O:lla elikkäs vedellä ja kiiltäväähän tulee!  Toki jotkut erikoiskemikaalit ovat myös tehokkaita, jopa tehokkaampia, mutta samalla luonnolle ja ihollesi myrkyllisempiä.
Heh, kiiltoa hampaille ja hopeakyntteliköille!
Kuva: "Harjaa hampaat huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu!"

Tällä hammastahnavinkillä voi kätevästi puhdistaa korujen lisäksi myös esimerkiksi kromattuja moottoripyörä- ja auto-osia, kuten pakoputkia. Samoin kupari- ja messinkiesineet puhdistuvat hyvin. Mikäli esimerkiksi kromattuun pakoputkeen on palanut kiinni vaikkapa mustaa mönjää ajosaappaista tms., sokeripalalla hankaaminen poistaa myrkyttömästi sellaisetkin "tahrat"!

No niin, oi ikiahkerat urhomme, kromia, hopeaa ja muita metalliosia siitä puliseeraamaan. Samalla voitte hoidella vaimon/tyttökaverin korut upeasti kiiltelevään kuntoon luontoa vahingoittamatta ja taatusti myös ihmiselle myrkyttömästi! 

 Tosi on, voitte siis kokeilla tätäkin kotona, siis kaikkea muuta paitsi että sillä kiillotukseen jo käytetyllä tahnalla ei kannattane enää pestä ainakaan omia hampaita edes säästösyistä!

Tiedetoimittajanne ja erikoistutkijanne UJ

<= Paluu PAMAUS-pääsivulle