Kodin ruokakaapin sisällön uusiokäyttövinkki:
METALLINPUHDISTUSAINE 

Mikäli sinun, arvoisa lukijani, VATSAASI ON JOSKUS KIVISTÄNYT juotuasi ns. Light-juomiin kuuluvaa Fun Light Vadelmaa, niin eipä ihmekään, sillä olet tullut siemailleeksi metallinpuhdistusainetta! Ja tosi on! Klubimme perustajajäsen UA sattui tässä taannoin olemaan pienehköllä Lapinreissulla ns. laskettelemassa, kun jano ja vilu yllätti UA:n ja hänen joukkueensa, johon sillä kertaa kuului kaksi aikuista ja kaksi luokkaan 10-vuotiaat kuuluvaa lasta. 

Kuva: Fun Light -metallinpuhdist... öö, eikun janojuomia

No eihän urhomme jäänyt suinkaan keinottomaksi ja sormi suussa tai muuallakaan seisoskelemaan, vaikkei matkailuvaunun kaapista mustaherukkamehua löytynytkään. Hän sekoitti jääkaapista löytynyttä Fun Light Vadelma -mehutiivistettä veteen ohjeiden mukaisesti, laittoi mehun teräskattilaan ja kattilan lämpenemään vaunun hellalle. Kun keitos oli sopivan kuumaa nautittavaksi, eikun mehut mukeihin ja mukit naamariin!

Ja mikä olikaan seuraus? Parin hetkosen jälkeen toinen lapsista alkoi valittaa vatsakipuja ja meni sängylle pitkäkseen, toinen taas reagoi heittämällä ns. laatat eli oksentamalla. Molemmat aikuiset ( jos nyt Urho Anttia aikuiseksi voi sanoa), saivat sanoin kuvaamattomat vatsakivut!

Kun Urhomme tutkaili käyttämäänsä teräskattilaa, hän huomasi kattilan sisäpinnan kirkastuneen mehurajan alapuolisilta osiltaan ennen näkemättömään loistoon! Asiaa testatakseen hän laittoi ruosteisen puukon mehumukiin muutamaksi tunniksi sillä seurauksella, että puukosta olivat kaikki ruosteet kadonneet kokonaan! Kannattaa kuitenkin tässä mainita, ettei tämä litku testiemme mukaan sovellu kunnolla kaikkien metallien puhdistukseen, sillä esimerkiksi yksi testipuukkomme muuttui labratesteissä lähes mustaksi teräsosiltaan! Siitä tuli kerralla kunnon kommandopuukko, jonka terä ei turhia välky yössä!

Asiasta kummastuneena hän otti yhteyttä ko. juomaa markkinoivaan tahoon, joka kommentoikin heti, ettei mehua saa lämmittää, koska se voi aiheuttaa silloin kemiallisia reaktioita esim. metallien kanssa! Urho Antti totesi kuitenkin Bond-maisen viileästi, ettei mehupullossa ole minkäänlaisia varoituksia asiasta, joten jokin on ko. mehutuotteen kohdalla pahasti vinossa!

Mitä tästä siis opimmekaan, oi te pienet MacGyverini! Metallinkiillotusaine ja ruosteenpoistaja sekä janojuoma kätevästi samassa pakkauksessa, lisää vain vesi! (Hmm... on kai jo  aikakin saada se kemikaalivirasto Suomeen...)

 Tosi on, voitte jopa kokeilla kotona kaikkea muuta paitsi siis sitä juomista!

Tiedetoimittajanne ja erikoistutkijanne UJ

<= Paluu PAMAUS-pääsivulle