Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


 Yleisön pyynnöstä

 

Yleisön pyynnöstä lähetän tarkennuksena edellisen pakinani vaalitulosanalyysiin myös vaaliliittojen ääniosuudet paikkajaon lisäksi. Pelkän paikkajaon ennustamista on nimittäin pidetty liian helppona. Eilen oli tuo mainitsemani vaalikeskustelu ja tuotiin julki YLE:n teettämä gallup, jonka tulokset poikkeavat minun analyysistäni olennaisesti juuri perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien yhteisen vaaliliiton osalta.

Suomen eurovaalien puolueitten ja vaaliliittojen ääniosuudet prosentteina pyöristettynä kokonaisluvuiksi olivat seuraavat: Kokoomus 22 %, Demarit 19 %, Perussuomalaiset + Kristillisdemokraatit 18 %, Keskusta 18 %, Vihreät 10 %, Vasemmistoliitto 7 % ja Ruotsalaiset 6 %. Kuten noista prosenttiluvuista voi päätellä, ns. viimeisestä paikasta käydään vaalituloslaskennan edetessä kovaa kannunvalantaa ja paikkaa tarjotaan Keskustalle ja RKP:lle ja kenties jossain vaiheessa Kokoomuksellekin ennen kuin se lopulta päätyy täpärästi Perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliitolle.

Tuo mainitsemani YLE:n teettämä gallup ei suinkaan saanut minua muuttamaan analyysiäni. Tuossa gallupissa perussuomalaisten ja kristillisten vaaliliitolle povattiin korkeintaan kahta paikkaa, joista toinen olisi epävarma. Ero omaan analyysiini, jossa mainittu vaaliliitto sai täpärästi kolme paikkaa, on huima. Näyttääkin siltä, että muilla ennusteitten laatijoilla on vaalituloksessa seliteltävää jopa enemmän kuin puolueilla.

UAT

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE