Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


 
Pelottava Kekkonen

Klubimme ensimmäinen jäsen, presidentti Kekkonen, on hyvin pelottava vielä kuoltuaankin. Tämä tuli jälleen konkreettisesti esille viime viikonloppuna. Kekkosta ei suinkaan pelätä hänen kieroutensa tai häijyytensä takia, vaan hänen oikeudenmukaisuutensa takia. Jotkut ihmiset pelkäävät oikeudenmukaisuutta enemmän kuin mitään muuta ja varmaan syytä onkin.

Kuten näitten sivujen Uutishuoneella on kerrottu, presidentti Kekkosen näköispatsas paljastettiin sunnuntaina 10.8. Raahessa. Paljastustilaisuudessa oli paikalla klubimme jäseniä todistamassa klubin ensimmäisen jäsenen saamaa huomionosoitusta.

Patsaan paljastajan kunniatehtävään valittu ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen osasi antaa arvoa Urkillemme. Väyrynen sanoi puheessaan, että ilman pienintäkään epäröintiä Kekkonen on Suomen historian suurin valtiomies. Klubimme hallitus on kerrankin täysin samaa mieltä nykypoliitikon kanssa. Väyrysen Kekkosta kohtaan tuntemalle arvostukselle on epäilemättä paljon muitakin syitä kuin se, että Kekkonen hoksasi tehdä Väyrysestä jo varsin nuorena ulkoministerin.

Ihmisluonne on sellainen, että usein pelkoa yritetään lieventää väheksymällä pelon kohdetta. Kekkosen pelottavuus ilmeni patsaan paljastustilaisuuden käsittelystä tiedotusvälineissä. Kekkospelkoa yritettiin hälventää väheksymällä paljastustilaisuutta. On aika harvinaista, että Suomessa paljastetaan näköispatsas suurelle valtiomiehelle. Kyseessä oli ensimmäinen presidentti Kekkosta esittävä näköispatsas, joten ilman pienintäkään epäröintiä paljastustilaisuus oli erittäin merkittävä mediatapahtuma.

YLE:n pääuutislähetyksen (sunnuntaina 10.8. klo 20.30) alkuteksteissä kerrottiin Kekkospatsaan paljastuksesta. Itse uutinen tilaisuudesta lähetyksen lopulla oli kuitenkin hyvin lyhyt ja siinä puhui vain uutistenlukija. 

Ei kai ne minua tähän pystytä?

 SAATANAN TUNARIT!

Kuva: Kekkosen patsaan paljastuspaikka TV-uutisten mukaan. Valitamme kuvien huonoa laatua. Kuvat suurenevat klikkaamalla.

 

Surkuhupaisinta oli, että patsas oli kuvattu uutislähetykseen etukäteen jossain ihan muualla kuin Raahessa. Katsojille haluttiin kai antaa sellainen vaikutelma, että patsas paljastettiin jollain varastoalueella ilman yleisöä.

Harvinaisen silmiinpistävään vääristelyyn syyllistyi myös paikallislehti Raahen Seutu. Lehti uutisoi asiasta kylläkin näkyvästi etusivullaan suuren valokuvan voimin. Kuvatekstissä kerrottiin, että paljastustilaisuus veti paikalle toista sataa ihmistä. Yleisömäärän väärin uutisoiminen oli poikkeuksellisen harkittua ja silmiinpistävää. Pelkästään lehden omassa valokuvassa näkyy vähintään kolmattasataa ihmistä, vaikka kuvan ulkopuolelle jäi suuri osa yleisöstä.

Raahen Seudun uutisointia ei voi parhaalla tahdollakaan pitää minään muuna kuin presidentti Kekkosen elämäntyön ja samalla patsaan veistäneen taiteilijan, Matti Peltokankaan, tahallisena väheksyntänä. Huvittavinta oli, että yleisömäärä piti ilmoittaa täysin väärin, vaikka lehden oma valokuva todisti jokaiselle lukijalle tiedon vääräksi. Olisi pitänyt edes nähdä sen verran vaivaa, että valokuvaa olisi rajattu tai muuten käsitelty nykykeinoin siten, ettei suuri yleisömäärä olisi paljastunut kaikille lukijoille. Tiedon vääristely oli kovin ammattitaidotonta.

Täällähän on tungosta!!

Kuva: Ihmisiä Kekkosen patsaan paljastamistilaisuudessa oli useita satoja. (Kuva Juha Räty) . Kuva suurenee klikkaamalla.

Pyydänkin näin julkisesti YLE:n toimitusjohtajaa, Mikael Jungneria, ja Raahen Seudun päätoimittajaa, Martti Nousiaista, tuomaan esille kekkospatsaan paljastusta väheksyvän uutisoinnin perusteet. Jos perustelut ovat tarpeeksi hyviä, voimme harkita vastineitten julkaisemista myös näillä nettisivuilla.

 

 UAT

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE