Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


 
Urhojen Urho

Torstaina, 24. heinäkuuta, tulee kuluneeksi viisikymmentä vuotta Urhojen Urhon, Urho Juhan syntymästä. Urho Juha on toinen klubimme perustajajäsenistä ja on klubin hallituksen kantavista voimista kantavin.

Perimätiedon mukaan Urho Juha syntyi Lieksassa tai jossakin siellä päin.  Ilmeisesti hän oli jo lapsena pohdiskeleva ja tuumivainen. Hän mm. luki lapsuusvuosinaan kaikki Lieksan kirjaston kirjat, ei ainoastaan kaunokirjallisuutta vaan myös tietokirjallisuuden. Ehkäpä hän ei keksinyt parempaakaan tekemistä kuin lukeminen. Urho Juhan verraton yleistietämys lienee saanut alkunsa tästä lapsuuden lukuharrastuksesta.

Urho Juha opiskeli nuoruusvuosinaan (lieneekö koskaan ollut nuori?) ylioppilaaksi ja kirjoitti kai kuuden ällän paperit, tai ainakin monen ällän. Selityksenä tähän vaatimattomaan tulokseen on, ettei siihen aikaan ylioppilaskirjoituksissa juuri ollut mahdollisuuksia kirjoittaa kuutta ainetta enempää. Hän opiskeli seuraavaksi Oulun yliopistossa teknillisessä tiedekunnassa. Kohta selvisi, ettei yliopistolla ollut hänelle enää opetettavaa ja niinpä Juhan opinnot ovat ainakin toistaiseksi jääneet kesken.

Urho Juha on eräässä mielessä jäänyt pojaksi, sillä hän pitää kaikenlaisista laitteista, erityisesti tietokoneisiin ja valokuvaukseen liittyvistä. Leipänsä hän tienaa opettamalla elektroniikkaa ja PC-tekniikkaa tuleville tietotekniikan insinööreille. Sen ohessa hän toimii mm. valokuvaajana, elokuvaohjaajana ja –tuottajana sekä erityisen suurella tarmolla maailmanmenon yleistarkkailijana ja maailmanparantajana.

Poikkeuksellisen älynsä takia Juha joutuu lähes jatkuvasti näyttelemään tyhmää ja olemaan hoksaavinaan paljon vähemmän asioita kuin todellisuudessa hoksaa. Muuten hänellä olisi vain harvoin vertaistaan seuraa. Klubin hallituksen kokouksissa Juha puhuu usein ja selvittää maailmanlaajuiset ongelmat muutamalla sanalla. Hän on paikalla lähes jokaisessa hallituksen kokouksessa, mikä saattaa johtua siitäkin, että hän kutsuu useimmat kokoukset itse koolle omaan aikatauluunsa sopivasti.

Juha on poikkeuksellisen huumorintajuinen. Silmiinpistävää Juhan huumorissa on, että kaikkein mieluiten hän kertoo sellaisia vitsejä ja tarinoita, joissa hän itse joutuu huonoon valoon. Tämä osoittaa myös poikkeuksellista rohkeutta, sillä kukaan toinen ei uskalla kertoa Juhaan itseensä liittyviä vitsejä.

Juha asuu perheineen omakotitalossa Oulussa. Sinne Ouluun hän on rakentanut harvinaislaatuisen ja maailmankuulun Kunniamme päivät –museon, jossa on esillä isänmaamme historiaan liittyvää esineistöä, joukossa todella harvinaislaatuisia esineitä ja dokumentteja.

Urho Juha huolehtii näiden klubimme nettisivujen päivityksistä ja itse asiassa myös tuottaa leijonanosan sivuston sisällöstä. Ilman häntä klubimme ei olisi syntynyt eikä se myöskään pysyisi pystyssä. Suurelta osin Juhan ansiota on, että klubimme maine, vaikutusvalta ja jäsenmäärä kasvavat jatkuvasti.

Klubin hallituksen puolesta toivotan Urho Juhalle menestystä seuraavalle puolivuosisadalle. Saatuani Juhan kiinni kesälomakauden jälkeen lupaan tarjota hänelle pihvilounaan.

 

 UAT

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE