Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Siltainsinööri Juntunen

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän eli Osekkin yhtymäjohtaja Kari Juntunen lienee lukenut hyvin Arto Paasilinnan romaanin onnellisesta miehestä. Tuossa kirjassa siltainsinööri Jaatinen ottaa valvontaansa kokonaisen kunnan.

Vanhoilla päivillään mainittu siltainsinööri harmittelee, ettei tullut vallanneeksi koko lääniä, ei edes pientä lääniä. Vaikka Kari Juntunen ei ihan tarkkaan ottaen lienekään siltainsinööri, hän on ottanut Jaatisen kokemuksesta oppia eikä aio tehdä samaa virhettä. Läänit on kylläkin jo lakkautettu, mutta Juntunen näyttää haluavan valtaansa pari entistä lääniä eli koko Pohjois-Suomen.

Kesäkuussa Osekkin yhtymävaltuuston kokouksessa Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pyry Suonsivu esiintyi hippusen kriittisesti Osekkin Raahen toimia kohtaan.  Suonsivu arvosteli jopa Raahen ammattikorkeakoulukampuksen kiinteistönhuoltoa. Juntunen ei alentunut väittelyyn Suonsivun kanssa.

Parin viikon kuluttua Juntunen ilmoitti lopettavansa neuvottelut ja mitätöivänsä entiset neuvottelutulokset Raahen ammatillisen koulutuksen yhteistyöstä Osekkin kanssa. Samalla hän päätti, että Osekk irtisanoo mahdollisimman pikaisesti Raahen kampuksen vuokrasopimuksensa. Perusteluna Juntunen vetosi Suonsivun puheisiin, joiden mukaan Raahen kaupunki ei ole tyytyväinen Osekkiin vuokralaisena.

Juntusen päätöksestä huolimatta neuvottelut Raahen ja Oulun ammatillisen koulutuksen yhteistyöstä ovat jatkuneet. Osekk on kuitenkin irtisanonut osan Raahen kampuksen rakennusten vuokrasopimuksista ja on siirtämässä tradenomikoulutuksen Raahen Porvari- ja Kauppakoulun tiloihin. Niinpä muutamat raahelaiset pitävät Suonsivun kriittisiä puheita syynä siihen, että Raahen korkeakoulukampuksella on jäämässä, kaupungin vahingoksi, rakennuksia tyhjilleen.

Tosiasiassa Juntunen ja Porvarikoulun rehtori Tapani Piirala olivat jo edellisten lumien aikana neuvotelleet Raahen ammattikorkeakouluopetuksen siirtämisestä Porvarikoulun tiloihin. Juntusesta lienee sietämätöntä, että Raahessa on keskeisessä kunnallisessa luottamustehtävässä henkilö, joka suhtautuu kriittisesti häneen, suuren Osekkin suureen johtajaan. Niinpä Juntunen keksi perustella vuokrasopimusten irtisanomista Suonsivun puheilla saattaakseen tämän raahelaisten silmissä huonoon valoon. Näin Juntunen yrittää, hitusen ulkoparlamentaarisella tavalla, saada vaihdetuksi Raahen kaupunginhallituksen johtoon nöyremmän henkilön.

Juntunen jäi siltainsinööriksi eikä Piirala ole insinööri ollenkaan. Kummaltakin on suhteellisuudentaju pahasti hukassa. Nuo herrat nimittäin kuvittelivat, että heidän viimetalviset neuvottelunsa pysyvät salassa näinä Wikileaksin ja kaiken kattavan tilasalakuuntelun mahdollistavien matkapuhelinten aikana. Tietoliikenneinsinööri sopisi nykyään siltainsinööriä paremmin lääninvaltaajan koulutustaustaksi.

VV

Kirjoittaja suhtautuu kriittisesti ulkoparlamentaarisiin keinoihin, jos niitä käyttävät muut kuin hän itse.

 

 

 

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE