Katson tyhjää Amica-ruokalaa... pari vuotta sitten sen täyttivät ihmiset ja puheensorina.

Nyt myöhemmin hiljaisuus, tyhjät pöydät ja tuolit ja musta flyygeli, joka tuntuu valittavan hiljaisuutta.

Kaikki kannetaan ulos. Haen jotain, millä luulen olevan käyttöä tulevaisuudessa, mutta siitä on hyvä mieli, että tavarat jatkavat elämäänsä, vaikka muuten harmittaa.

Vuosia sitten hain maailmalta jotain elektronista laitetta, jota ei tuntunut löytyvän mistään ja joku antoi minulle puhelinnumeron. Huomasin käveleväni koulun käytävällä kuin oppilas ja kenenkään katsomatta pitkin "nenänvartta" outoa kulkijaa.

Tietotekniikka tuli tutummaksi, kun oli mahdollisuus seurata opetusta, kuten muukin nykyelektroniikka ja painoin päähäni kaiken mahdollisen. Tällainen  kuuluu oppilaitoksen olla; ei "ylivirallista" ilmapiiriä tiukkapipoineen, vaan kohtelu oli joustavaa ja ihmisläheistä enkä usko vastaavaa löytyvän mistään.

Jopa konserttilippujen ostossa sain henkilökunnalta apua, oman tietokoneen oikutellessa, erään henkilön vaivautuessa itse menemään tavarataloon paikan päälle lippumyymälään, vaikka en kovin hyvin häntä tuntenut. Kaksi konserttipäivää stadikalla jäivät mieleen...taatusti.

Myöhemmin joku puhui käytävällä huolestuneena aloituspaikkojen siirtyvän Ouluun ja sen tarkoittavan ehkä Tekun loppua. Ilmassa oli uhkaa, jota aikaisemmin en ollut tuntenut enkä ymmärtänyt täysin aloituspaikka-asiaa. Joku puhui säästöistä, joku keskittämisestä ja pakostakin tuli mieleen yleinen karsimis-, supistamis-, lakkautuspolitiikka joka puolella ja ihmetys siitä, kun silti on varaa maksaa EU-jäsenmaksut, osin toistenkin puolesta ja toimia koko Euroopan sosiaalitoimistona.

Melko lyhyellä pinnalla varustettuna ja ehkä hieman äkkipikaisena, opin muutakin kuin elektroniikkaa, sen, että asiat voi hoitaa toisinkin.

Oli hienoa saada olla mukana Tekun taipaleella ja toivon sen käytävillä ja luokkahuoneissa joskus kuuluvan oppilaiden ja opettajien askeleet ja ruokalasta kantautuvan iloisen puheen ja kahvintuoksun.

 

Terveisin ohikulkija, joka pysähtyi Tekun kohdalla.