Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Arktista taloutta

Helmikuun alussa pohjoisen sanomalehdissä julkaistiin koko sivun mittainen tasavallan presidentti Sauli Niinistön kirjoitus otsikolla: ”Arktinen talous on koko Suomen asia.” Referoimatta sen kummemmin pitkää kirjoitusta olisi hyvä jos Suomen hallitus, eduskunta ja virkamiehet saataisiin ymmärtämään sama asia.

Muun muassa eräässä uutispätkässä eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kehaisi, kuinka Suomi on pohjoinen hyvinvointivaltio. Suomi ei ole ollut vuosikymmeniin sellainen pohjoinen hyvinvointivaltio jollainen Suomen kuvitellaan olevan. Hallituksen taloudelliset panostukset Suomen pohjoisille – arktisille – alueille ovat ainakin tähän asti olleet melko vähäisiä.

Poliisivalvonta vähenee Pohjois-Suomessa liikkuvan poliisin lakkautuksen vuoksi. En ole tiukan poliisivalvonnan kannalla, mutta ainakin edelliset ”poliisiuudistukset”, joita on tehty 1990 –luvulta alkaen, ovat itse asiassa vähentäneet poliisien määrää. Pohjois-Suomessa tiedetään jo nyt pikataipaleita, joilla virkapukuista poliisia ei ole näkynyt vuosikausiin. Poliisin toimipisteet ovat varsinkin Lapissa niin kaukana toisistaan että asutustaajamien ulkopuolella ei poliisia kannata kutsua puukkotappelua pienempiin kahinoihin. Liikenne- ja muukin poliisivalvonta on nykymenolla keskittymässä suuriin kuntakeskuksiin. Liikkuvan poliisin lakkautuksen myötä liikenne- ja muukin turvallisuus heikkenee.

Maantiet murenevat käsiin. Liikenneministeri Merja Kyllöseltä puuttui kuluvan budjettikauden tiemäärärahoista 150 miljoonaa euroa. Itse asiassa joka vuosi tarvittaisiin vähintään 500 miljoonaa euroa lisää tienpitoon, jotta tieverkosto säilyisi edes nykyisessä kunnossa. Valta- ja kantateiden korjausrakentamisella alkaa olla kiire. Siihen tarvittaisiin valtion budjetista vähintäinkin miljardin euron lisäpanostusta vuosittain. Siis nyt, eikä ensi hallituskaudella.

Pohjoiseen tarvitaan rahaa tienpitoon myös kasvaneen venäläismatkailun takia. Muutamia Venäjän rekisterissä olevia autoja näkyy usein myös Oulun seudulla. Pohjoisemmassa venäläisiä turisteja liikkuu satoja autokuntia päivittäin. Tätä ei tiesuunnitelmissa ole ainakaan vielä otettu huomioon.

Täällä pohjoisessa haaveillaan ratayhteydestä Jäämeren rantaan. Rata Rovaniemeltä pohjoiseen maksaisi usean miljardin euron verran. Miksi rataa ei rakenneta suoraan Sallasta Muurmannin radalle? Kyseessä olisi alle 80 km:n pätkä, joka maksaisi vain murto-osan pohjoisen radasta. Miksi Suomella on yhteys Venäjän rataverkkoon etelä- mutta ei pohjois-Suomessa?

Olhavassa Iissä otettiin maanantaina käyttöön uusia tuulivoimaloita. Nuo tuulivoimalat lisäävät Suomessa tuotettavan tuulivoiman määrää kymmenellä prosentilla. Samassa yhteydessä Suomen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ilmoittautui niiden huru-ukkojen joukkoon, jotka haaveilevat Vuotoksen ja Kollajan tekoaltaiden (oi anteeksi, ”monitoimialtaiden”), rakentamisesta. Ihmetyttää että tuulivoima – joka on itse asiassa säätövoimaa, koska sitä tuotetaan Suomessa niin vähän – tarvitsee säätövoimaa?  On se kumma että vuosikymmenestä toiseen vatvotaan kerran jo haudattujen projektien uudelleen elvyttämistä.. Altaiden sijaan nekin rahat voisi käyttää vanhan runkosähköverkon uudistamiseen.

Altaista puheen ollen, Talvivaarassa kymmenen miljoonan euron säästö kunnollisissa kipsisakka-altaissa teki satojen miljoonien eurojen vahingon. Tuleva 260 miljoonan euron osakeanti ei riittäne kaikkien ympäristövahinkojen korjaamiseen.

Mitenkäs se menikään kokoomuslais-, sosiaalidemokraattis-, kristillisdemokraattis- vasemmistoliittolainen talousoppi? Taloudellisen nousukauden aikana pitää säästää jotta olisi rahaa taloudellisesti huonona aikana. Taloudellisen laman aikana pitää säästää, koska nousukaudella ei säästetty tarpeeksi…. Nyt on vihdoin aika investoida Suomeen. Muuten Suomesta ei enää tule pohjoista hyvinvointivaltiota.

 

UTJ

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE