Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Pohjois-Suomi – etelän reservaatti
- Tällä kerralla saamme lukea lisää tuotantoa uudelta pakinoitsijaltamme -

 

Uutinen YLE-Lapin nettisivulta 19.7.2012:

”Helsingin johtava kunnallispoliitikko, kokoomuksen Harry Bogomoloff haluaisi lakkauttaa Lapin yliopiston. Hänen mukaansa Lapin yliopistosta valmistuneet kelpaavat vain lumitöihin - eivät juuri muuhun. Bogomoloff pitää Lappia muutenkin pelkkänä rasitteena ja elätettävien reservaattina.”

Toivottavasti Helsingin herra Bogolomoffin ajatukset ovat vain hänen omiaan. Vai onko niin että Helsingissä syntyneet ja siellä koko elämänsä asuneet eivät tarvitse Lappia eivätkä Pohjois-Suomea? Viime vuosina myös Suomen hallitusten linjauksena kun tuntuu olleen että Suomi loppuu jonnekin linjan Vaasa – Jyväskylä – Joensuu eteläpuolelle.

Tässä muutama esimerkki satunnaisessa järjestyksessä:

Liikenneyhteydet huononevat koko ajan. Mm. Kemijärvi – Kelloselkä radan kunnossapito loppuu vuoden 2012 lopussa. Tuleva Soklin kaivos tarvitsee rautatien. Halvimmillaan rautatie kulkisi juuri Kelloselän kautta. Siitä voisi rautatietä jatkaa pohjoiseen ja itään. Pitkään on myös haaveiltu esim. Taivalkoski (Ruka) - Kemijärvi  -ratayhteydestä, jota tuskin koskaan tullaan saamaan. Ikuisuusprojekti kaksoisraiteesta Seinäjoen ja Oulun välillä jatkunee taas parikymmentä kilometriä.

Suurin osa Pohjois-Suomen maanteistä on rakennettu 1960- ja 1970-luvulla. Siihen se tienrakennus on pääosiltaan sitten jäänytkin. Mm. valtatiet 4 ja 5 tarvitsisivat täydellisen peruskorjauksen pienemmistä kantateistä puhumattakaan.  Vuoden 2013 budjettineuvottelut alkavat kohtapuoleen ja Pohjois-Suomi jäänee taas liikennehankkeiden rahanjaossa mopen osille niin kuin aikaisempinakin vuosina. Suunnitelmat uusista rauta- ja maanteistä ovat jo valmiina - mitään uusia parlamentaarisia liikennetyöryhmiä ei tarvita – vaan rahoitusta puuttuu. Rauta- ja maanteiden peruskorjaus sekä uusien teiden rakentaminen on aloitettava jo nyt jotta työt olisivat valmiina mahdollisimman pian.  

Uusia kaivoksia etsitään ja suunnitellaan innokkaasti ulkomaisten rahoittajien avulla. Suomella toki olisi tietoa ja tekniikkaa tonkia omaa maaperää kotimaisinkin voimin. Kiitos edellisten hallitusten olemattoman omistajaohjauksen ja valtion yritysten omistuksen myynnin ulkomaille, Suomella ei ole enää kaivostoimintaa harjoittavia puhtaasti kotimaisia yrityksiä, jotka voisivat tai haluaisivat näin tehdä. Lisäksi – hurskaista puheista huolimatta - kaivoslaki ja kaivosten valvonta eivät ole ajan tasalla.

Pohjois-Suomeen suunnitellaan ja rakennetaan paljon ns. tuulivoimapuistoja. Ulkomaiset rahoittajat ja omistajat ovat taas asialla ja kun reservaattialueella ollaan ei ole väliä, pilaako suunniteltu tuulivoimapuisto kauniin maiseman tai tuuleeko ko. paikassa ollenkaan. Ihmetyttää myös se, miksi pieniä tuulivoimapuistoja suunnitellaan niin moneen paikkaan. Monesti alkuasukkaat tietäisivät parempiakin paikkoja tuuligeneraattoreille, kuin se tuulivoimapuiston paikaksi suunniteltu läheinen tunturi.

Ai niin, meinasi unohtua... Miltä kuulostaisi lumilapiotieteen maisteri tai peräti tohtori? Maisterin pätevyyden saisi jo autolapiolla, tohtori käyttelisi sitten jo isoa lumikolaa.

STJ

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE