Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Oulu vie kesänkin

Kirjoitin tällä palstalla maaliskuussa Oulun ympäristöönsä kohdistamasta siirtomaapolitiikasta. Nyt huomasin, että Oulu on jälleen ottanut yhden askeleen eteenpäin siirtomaapolitiikassaan, ja tällä kertaa suoranaisen jättiaskeleen.

Erityisesti Raahe on jo pitkään ollut oululaisten hampaissa ruhjottavana. Nyt Oulu haluaa viedä Raahelta kaikkein kalleimmankin, kesän. Jo varsin usein oululainen puolen valtakunnan valtamedia, sanomalehti Kaleva, on ennustellut Raaheen huomattavasti viileämpää kesäsäätä kuin muualle Pohjois-Pohjanmaalle.

Viime viikon torstaina (30.6.2011) Raahen kesän tuhoamisessa tehtiin varsinainen ennätys. Torstain Kaleva ennusti tuolle päivälle Ouluun 28 asteen, Ylivieskaan 29 asteen ja Raaheen 19 asteen lämpötilaa. Vielä lauantaillekin saman päivän Kaleva ennusti Raaheen kahdeksan astetta viileämpää säätä kuin Ylivieskaan ja kuusi astetta viileämpää kuin Ouluun.

Oulukin on merenrantakaupunki ja vain 75 kilometrin päässä Raahesta ja Ylivieska on sisämaassa vajaan sadan kilometrin päässä Raahesta. Näin pienillä etäisyyksillä kymmenen asteen lämpötilaeron ennustaminen Raahen ja muiden lähipaikkakuntien välille ei voi johtua muusta kuin tahallisesta raahelaisten kesän tai ainakin kesämielen tuhoamisyrityksestä.

Kaleva on Pohjois-Suomessa suorastaan auktoriteetin asemassa. On hämmästyttävää, miten ilmojen haltija uskalsi uhmata valtamediaa. Viime torstaina Raahessa tietääkseni hikoiltiin helteessä päivälämpötilan ollessa kolmenkymmenen asteen tienoilla.

UAT

Kirjoittaja huomasi, että maailmassa on puolueetonkin taho vaikkakaan ei ihmisten keskuudessa.

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE