Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Keskusta valtaamassa keskustaa 

Olemme Suomessa jo tottuneet siihen, että kaikki puolueemme toteuttavat yhtä ja samaa uusliberalistista politiikkaa. Puolueet syöttävät medialle tavoitteistaan silkkaa höttöä ja mössöä, jolla ei ole yhtymäkohtia puolueen toimintaan.

Reilu kaksi viikkoa sitten havahduin siihen, että Keskustassa ilmeni pyrkimys puolueen keskustalaistamiseen. Eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi pyrki Antti Rantakangas, joka sai kannatusta peräti kolmasosalta ryhmänsä jäseniä.

Kansanedustaja Rantakangas on kunnostautunut esittämällä ihan oikeasti keskustalaisia näkemyksiä aluepolitiikan saralla. Hän otti v. 2007 varsin kriittisen kannan Stora Enson päätökseen Kemijärven sellutehtaan lakkauttamisesta.  Hän myös vastusti saman vuoden lopulla hallitukselle annettavia valtuuksia luopua kokonaan valtionomistuksesta Rautaruukissa, Kemirassa ja Outokummussa. Tuolloin Rantakangas ei saanut eduskuntaryhmässään lainkaan tukea, joten puolue-eliitin uusliberalistinen yksituumaisuus oli jokseenkin rikkomatonta.

Liki kymmenen vuotta sitten tapahtui Keskustassa kummallinen syrjähyppy. Kenttäväen tuella puolueen puheenjohtajaksi valittiin oikeasti keskustalainen Anneli Jäätteenmäki vastoin puolue-eliitin tahtoa. Luonnollisesti Keskustan kannatus kääntyi silloin vahvaan kasvuun. Jäätteenmäen annettiin vielä tuoda puolueelle eduskuntavaalivoitto v. 2003, jonka jälkeen eduskuntaryhmä ja muu puolue-eliitti hylkäsivät puheenjohtajansa ja kaatoivat Jäätteenmäen hallituksen.

Ajat ovat siten kovasti muuttuneet muutamassa vuodessa, koska nyt peräti kolmannes Keskustan eduskuntaryhmän jäsenistä saattaa hyvinkin olla oikeasti keskustalaisia. Vastaavalla tavalla demarien keskuudessa on nostamassa päätään oikeasti sosialidemokraattinen ajattelu eivätkä demarit olleetkaan valmiita nielemään kaikkia hallitustunnustelija Jyrki Kataisen ehdotuksia.

Näyttää siltä, että Keskustan eduskuntaryhmässä itävä keskustalaisuus halutaan laittaa aisoihin. Kuiske kuuluu, että Keskusta saattaa lähteä Kokoomuksen johtamaan hallitukseen uusliberalistisen politiikan jatkamisen äänettömäksi yhtiömieheksi. Tällä tavalla saadaan varmuudella nujerrettua eduskuntaryhmässä orastanut keskustalaisuus. Samalla viedään puolueen uskottavuus äänestäjien keskuudessa ja tällä kertaa lopullisesti.

UAT

Kirjoittajan mielestä punamulta sopii hyvin suomalaiseen maisemaan.

 

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE