Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Hyväosaisten veronmaksajain keskusliitto

 

Veronmaksajain keskusliitto julkaisi tämän viikon alussa talousohjelmansa vuosille 2012 – 2015. Liitto haluaa alentaa valtion tuloveroa. Liiton mielestä marginaaliveroprosentteja pitäisi alentaa 2,5 – 4 prosenttia. Toisaalta liitto haluaa korottaa arvonlisäveroa kahdella prosenttiyksiköllä kaikissa veroluokissa.

Veronmaksajien keskusliiton kannanotto on hyvin looginen ja järkevä, jos se on harvalukuisten, poikkeuksellisen hyvätuloisten ja ahneitten ihmisten talouspoliittinen linjaus. Liiton talousohjelma lisäisi suomalaisten tuloeroja verotuksen keinoin, vaikka tuloerot ovat muutenkin viime aikoina kovasti kasvaneet. Rikkaitten rikastuminen ei sinällään ole ongelma, mutta sen aiheuttama köyhien köyhtyminen ja köyhien määrän lisääntyminen on huolestuttavaa.

Selasin veronmaksajien keskusliiton nettisivuja pikaisesti enkä huomannut, että liiton jäsenyys olisi rajattu vain suurituloisille ja aloin hämmästellä. Liitto kertoo myös olevansa poliittisesti sitoutumaton, vaikka mainitsemani kannanotto sopisi ainoastaan yhden puolueen kannanotoksi. Jätän nyt tuon puolueen mainitsematta.  Jos veronmaksajain keskusliitto tosiaan on kaikkien suomalaisten veronmaksajien liitto kuten sen nimestä voisi päätellä ja ajaa kohtuullisen verotuksen asiaa kuten liitto nettisivuillaan väittää, tuoreen kannanoton täytyy olla virhe, vieläpä erittäin paha virhe.

Veronmaksajien keskusliitto ottaa kantaa veronmaksajien enemmistön etujen ja ennen muuta näkemysten vastaisesti. Lähes kaikki suomalaiset ovat veronmaksajia, sillä arvonlisäveroa maksetaan jokaisesta ostoksesta. Jos tarkastellaan pelkästään valtion tuloveron maksajia, heitäkin on miljoonia. Veronmaksajien keskusliiton linjaus on ehdotus harppaamisesta tasaverotuksen suuntaan. Ehdotusta voisi nimittää myös yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden lisäämisen ohjelmaksi.

Sen lisäksi, että kannanotto on myrkkyä pienituloisille, se on vastoin useimpien kohtuullisen hyvätuloisten näkemyksiä. Varsin moni suomalainen, jolla itsellään menee taloudellisesti hyvin, kärsii siitä, että leipäjonot pitenevät ja kasvavalla suomalaisten joukolla on toimeentulovaikeuksia. Erityisen tunnettua on, että kaikki savolaiset ovat tottuneet ajattelemaan aina ensisijaisesti toisten parasta ja yleistä etua.

Veronmaksajien keskusliiton kannanotto on hyökkäys klubimme ensimmäisen jäsenen, Sir Urhon, henkistä perintöä vastaan. Sen lisäksi, että Urkki oli syntyjään savolainen, hän oli myös numero yksi pohjoismaisen hyvinvoinnin ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden rakentajana.

 

UAT 

Jos kirjoittaja olisi veronmaksajain keskusliiton jäsen, hän eroaisi tuosta liitosta välittömästi.

 

 

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE