Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Massiivinen vaalikampanja

Karo Hämäläisen mainioissa Kekkostutkimuksissa kerrotaan, miten klubimme ensimmäinen jäsen aiheutti mm. toisen maailmansodan pelkästään omaa uraansa pönkittääkseen. Urkki oli todellakin vaalikampanjoinnin mestari, joten humoristisesta tuloksestaan huolimatta Hämäläisen tutkimustulokset antavat asiasta oikean kuvan.

Nyt on kuitenkin paljastunut vaalikampanja, joka ylittää kaikki entiset ennätykset. Tänä vuonna perussuomalaisten vaalikampanja on ollut ainutlaatuisen vahva ja yllätyksiä täynnä. Kampanja alkoi varhain, suunnilleen vuosi ennen eduskuntavaaleja, jotka järjestetään ensi vuoden huhtikuussa. Perussuomalaisten kannatus on kasvanut nopeasti erityisesti viime kesästä lähtien.

Perussuomalaisten kampanjan aloitti viime keväänä Kreikka, joka järjesti itsensä taloudelliseen umpikujaan. Kreikan pelastamiseksi tarvittiin muiden euromaiden tukea. Suomikin kantoi kortensa kekoon ja Kreikan tukemiseen kuluvat miljoonat toivat EU-kriittiselle perussuomalaisten kampanjalle puhtia.

Perussuomalaiset kampanjoivat vahvasti myös paikallisella tasolla. Vaikka EU:n kilpailutussäännöt suorastaan suosittelevat käyttämään mm. ympäristövaikutuksia hankintojen perusteena, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä valitsi pyykeilleen pesijän pelkästään hinnan perusteella. Niinpä Raahen sairaalan pyykit pestään jatkossa Virossa asti ja tämä päätös tuo Raahen seudulla runsaasti ääniä perussuomalaisten laariin.

Aivan äskettäin Irlannin hallitus antoi vahvan tukensa perussuomalaisten vaalikampanjalle ilmoittamalla tarvitsevansa taloudellisten vaikeuksiensa takia muiden euromaiden tukea. Suomen hallitus ilmoittautui oitis vapaaehtoiseksi Irlannin tukemiseen ja samalla perussuomalaisten vaalikampanja sai jälleen lisää kierroksia.

Perussuomalaisten vaalikampanja on edennyt niin hyvin, että vuorossa saattaa seuraavaksi hyvinkin olla ns. lumipalloilmiö. Ihmiset asettuvat mieluusti voittajan puolelle ja tämä saattaa aiheuttaa sen, että perussuomalaisten kannatus nousee edelleen ja puolue kamppailee jopa maamme suurimman puolueen asemasta.

Kuten tunnettua, vaalirahoitus Suomessa on nykyään ongelmallista. Puolueet ovat joutuneet pienentämään vaalibudjettejaan menneisiin vuosiin verrattuna. Perussuomalaisille tämäkään ei ole ongelma. Heidän ei tarvitse ottaa vastaan kytkösepäilyjä aiheuttavaa vaalirahoitusta, koska ihan muut tahot huolehtivat itsenäisesti puolueen ainutlaatuisen näkyvästä ja massiivisesta vaalikampanjasta.

UAT

Kirjoittaja on immuuni kaikenlaisille vaalikampanjoille.

 

 

 

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE