Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Korhoset Virtasten ohi

Tällä viikolla se sitten tapahtui, kauan odotettu mullistus suomalaisten voimasuhteissa. Korhosten lukumäärä tämän viikon maanantaina oli yhden henkilön verran suurempi kuin Virtasten. Varsin pitkään Virtanen on ollut Suomen yleisin sukunimi, mutta se on nyt menettänyt asemansa Korhoselle.

Korhosia oli maanantaina 24.5.2010 23575 henkilöä, kun Virtasia oli vain 23574. Pakoa Virtasista on tapahtunut viime aikoina kovasti, sillä entisenä sukunimenä Virtanen on huomattavasti yleisempi kuin Korhonen, luvuin 10954 ja 9592. Virtanen on niin yleinen sukunimi, että moni on halunnut päästä siitä eroon esimerkiksi avioituessaan.

Yleisesti tunnettua on, etteivät Virtaset ole paljon mistään kotoisin, vaan useat eri suvut ovat ottaneet toisistaan riippumatta nimekseen Virtasen, kun länsisuomalaisten sukunimet vakiintuivat. Niinpä sukunimeä Virtanen kantavat eivät välttämättä ole toisilleen sen enempää sukua kuin suomalaiset keskimäärin.

Korhosten laita on toinen. Korhonen on itäsuomalainen, kenties suorastaan savolaisaatelinen, hyvin vanha sukunimi. Itä-Suomessa sukunimet ovat periytyneet isältä pojalle ainakin viisisataa vuotta, kenties paljon kauemminkin, yhtä varmasti kuin mikä tahansa muukin geeni. Länsi-Suomessa menneinä vuosisatoina talojen nimet olivat niin määrääviä, että ihmisten sukunimi vaihtui asuinpaikan vaihtuessa.

Itäsuomalaisen nimikäytännön perusteella suuri osa Korhosistamme voi hyvinkin olla samaa juurta ja heillä voi olla yhteinen esi-isä. Pakoa Korhosista ei luultavasti tapahdu Virtasten lailla, vaan monet Korhoset kantavat sukunimeään ylpeänä nimensä yleisyydestä huolimatta.

Korhosilla olisi oivallinen tilaisuus ottaa niin sanotusti maa haltuunsa. Kahden suuren puolueemme puoluetoimistoa pyörittää toki jo nyt Korhonen. Keskustalla on puoluesihteerinä Jarmo Korhonen ja demareilla Ari Korhonen. On kuitenkin vaara, että Korhoset tulevana kesänä menettävät näitä asemiaan. Eduskunnassa Korhosia on vain kaksi ja molemmat Oulun vaalipiiristä. Tämä on häpeällisen vähän Korhosille, sillä kansanedustajissa on myös kaksi Kataista, Kiljusta ja Niinistöä, vaikka noiden nimien kantajia on Suomessa alle tuhat kutakin, Niinistöjä vain kolmisen sataa.

Suosittelen, että Korhoset tulevissa eduskuntavaaleissa (ja tietysti kunnallis- ym. muissa vaaleissa) keskittäisivät äänensä Korhonen-nimisille ehdokkaille. Tuhannet Korhosten äänet jokaisessa vaalipiirissä oikein keskitettynä johtaisivat siihen, että lähes jokaisesta vaalipiiristä valittaisiin eduskuntaan joku Korhonen. Kun nämä Korhoset hakeutuisivat eduskunnassa yhteistyöhön puolue- ja vaalipiirirajojen yli, he pystyisivät vähitellen hankkimaan lähes kaiken vallan suvulleen. Tunnetusti veri on vettä sakeampaa ja sukulaissieluisuutta Korhosten kesken löytyisi, jos sitä aktiivisesti etsittäisiin.

UAT

Kirjoittaja ei pelkää Korhosten uhkaavan Kekkosten asemaa.

 

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE