Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


Joku Muu tarmokkaana ja pyyteettömänä

Kun missä tahansa yrityksessä tai muussa työyhteisössä tulee vastaan erityisen vaikea tehtävä, päästään lähes poikkeuksetta yksimielisyyteen siitä, kenen tuo tehtävä tulee hoitaa. Kukaan ei halua itselleen tuota haastetta vaan yleensä kaikki ovat sitä mieltä, että hoitakoon tehtävän Joku Muu. En ole ihan varma onko tuo henkilö, johon kaikki luottavat, nainen, mies vai lehmä. Henkilön sukunimi, Muu, tuo mieleen lehmän, koska lehmästä käytetään usein nimeä Am Muu.

Viime viikkoina Joku Muu on havaittu erityisen uutteraksi, aikaansaavaksi, aloitteelliseksi ja pyyteettömäksi. Viikkokausia on vaahdottu tiedotusvälineissä kansanedustaja Marja Tiuran loikkausaikeista Kokoomuksesta Keskustaan. Loikkausta kuulemma suunniteltiin viime eduskuntavaalien jälkeen keskellä hallitusneuvottelujen kiireisintä vaihetta.

Marja Tiura kertoi, että häntä houkuteltiin loikkaamaan. Ei ole olemassa pienintäkään syytä epäillä hänen kertomustaan, sillä yli 15 000 suomalaista pitää häntä niin luotettavana, että valitsi Tiuran edustajakseen valtiopäiville.

Viimeksi tänään Keskustan puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen, kertoi, ettei Keskusta ollut aloitteellinen Tiuran loikkaussuunnitelmissa. Pääministeriin luottavat paitsi hänen omat äänestäjänsä myös kansanedustajat, jos eivät ihan kaikki niin enemmistö kuitenkin. Niinpä pääministerin täytyy olla aivan poikkeuksellisen rehellinen ja kaikin puolin luotettava ihminen. Ei ole pienintäkään syytä epäillä, että Keskuta olisi tehnyt aloitteen loikkausasiassa.

Liikemies Arto Merisalo on kertonut vieneensä Tiuran viestiä loikkaushaluista Keskustan johdolle. Merisalo ei ole itse toiminut asiassa aloitteellisesti. Kaikki tietävät, että kaikessa liiketoiminnassa avainsana on luottamus. Yritys johon ei luoteta ei saa asiakkaita eikä yritys ole luotettava, jos sen johtajat eivät ole luotettavia. Niinpä on täysin varmaa, ettei myöskään Merisalo tai muu Nova-yhtiöitten johto ole tehnyt aloitetta Tiuran puolueen vaihdosta.

Siten on täysin varmaa, ettei mikään sellainen taho, jolla voisi olla oma intressi kansanedustaja Tiuran puolueloikkauksessa, ole tehnyt asiassa aloitetta. Tämän perusteella asialla on jälleen ollut Joku Muu. Joku Muun motiivia eivät kaikki ole oivaltaneet, mutta hetken pohdinnalla se selviää.

Joku Muun motiivi ei voi olla oma intressi, koska Joku Muu selvästi on kaikkien intressipiirien ulkopuolinen taho. Joku Muun motiivit ovat siten varmuudella yleisen hyvän edistämisessä. Loikkausaikeista kertovat puhelut ja edestakaisin sinkoilleet tekstiviestit kiihkeitten hallitusneuvottelujen aikaan koituivat nyt taantuma-aikaan suureksi yhteiskunnalliseksi siunaukseksi.

Tiuran loikkausaikeista on tehty lukuisia iltapäivälehtien lööppejä sekä juttuja myös muihin sanomalehtiin ja aikakauslehtiin. Mediahuomion avulla on parin viikon aikana varmaankin myyty satoja tuhansia ellei peräti miljoonia erilaisten lehtien irtonumeroita. Näin nykyisessä kehnossa taloustilanteessa on vilkastutettu kovasti lehtien myyntiä ja pelkästään arvonlisäverotuottoina on saatu valtiollekin lisätuloja vähintäänkin kymmeniä, luultavasti satoja tuhansia euroja. Joku Muu teki täysin pyyteettömästi aloitteen ja aiheutti Tiura-kohun torjuakseen lamaa ja lievittääkseen kansantalouden ahdinkoa.

Joskus Joku Muukin saattaa pettää odotukset. Päättyvällä viikolla Raahessa allekirjoitettiin Pehr Brahe ICT-laboratorion yhteistyösopimus. Allekirjoitustilaisuudessa olivat paikalla Raahen kaupungin, Oulun yliopiston ja VTT:n korkeat edustajat. Oulun seudun ammattikorkeakoulun edustus tilaisuudesta puuttui.

Koska Oulusta tunnetusti on paljon pitempi matka Raaheen kuin Raahesta Ouluun, ammattikorkeakoulun johto päätti jättää yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen mahdollisimman luotettavan tahon hoidettavaksi. Aiemmasta poiketen ammattikorkeakoululla on ollut muutaman kuukauden myös vararehtori, mutta varmuuden vuoksi sovittiin, että Joku Muu hoitaa homman ja käy edustamassa ammattikorkeakoulua Raahessa. Raahen Seutu -lehdessä julkaistun uutisen mukaan ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paaso oli ollut  hämmästynyt siitä, ettei ammattikorkeakoulun edustajaa ollut allekirjoitustilaisuudessa, vaikka hänellä oli käsitys, että Joku Muu tulee paikalle.

UAT

Kirjoittaja teki tämän paginan ihan itse ilman Joku Muun avustusta.

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE