Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


 Karia tulisi ikävä

Viime viikolla kerrottiin, että Raahen kaupunginjohtaja Kari Karjalainen on hakenut Nokian kaupunginjohtajan virkaa. Hänellä on menossa vasta neljäs vuosi Raahen johtajana.  Karjalainen haluaisi asua lähempänä tyttäriään ja senhän ymmärtää.

Neljä vuotta sitten Raaheen haettiin muutosjohtajaa ja sellaisen saimmekin. Moni asia on muuttunut neljässä vuodessa eikä vähiten ulkoiset olosuhteet ja  yleinen taloudellinen tilanne. Karjalainen on pärjännyt muuttuvassa maailmassa hyvin ja onnistunut erinomaisesti kaupunginjohtajan työssään.

Karjalaisen aikana kaupungin palveluksessa olevan henkilöstön määrä kasvoi vakaasti. Veroäyriäkin hinattiin himpun verran ylöspäin. Niinpä nyt hankalassa taloustilanteessa on helppoa paikata kaupungin taloutta antamalla luonnollisen poistuman hoitaa henkilöstön vähentäminen. Siihen on  hyvät edellytykset, kun keinoa ei ole tuhlattu aikaisemmin.

Luonnollista poistumaa voidaan käyttää jopa kaupunginjohtajavalinnassa. Jos Karjalainen saa viran Nokialta, Raahen kaupunginjohtajan virkaa ei ole ollenkaan välttämätöntä laittaa ulkoiseen hakuun. Kaupungin palveluksessa on sen verran monta hyvää johtajaa, että uusi kaupunginjohtaja voidaan ihan hyvin palkata kaupungin nykyisestä henkilöstöstä.

Karjalainen on liennyttänyt Raahen poliittisten ryhmien välistä vastakkainasettelua. Vasta hänen virkakaudellaan puoluekartan ääripäät, Vasemmistoliitto ja Kokoomus, ovat löytäneet toisensa ja pystyneet hyvään yhteistyöhön. Näiden puolueiden yhteistyön mahdollisti Paras-laki ja sen edellyttämä entistä laajempi ammatillisen koulutuksen yhteistyö. Karjalaisen valmistelun pohjalta mainitut puolueet löysivät toisensa vastustaessaan yhteistyötä maakuntamme eteläosan keskustalaisten kuntien kanssa.

Karjalainen toi aivan uutta harkitsevaisuutta kaupunkimme johtamiseen. Päätöksissä ei enää hätiköidä, vaan asiat harkitaan perusteellisesti. Jo pari vuotta sitten Raahen seutukunnan muut kunnat päättivät ammatillisen koulutuksen yhteistyösuunnasta, mutta Karjalaisen ponnistelujen ansiosta Raahen harkinta-aika on jatkunut näihin päiviin saakka.

Vasta sen jälkeen, kun Oulun seudun koulutuskuntayhtymän ylivaltapyrkimys tuli kiistattomasti esille toisessa asiassa, ammattikorkeakouluopetuksessa, Karjalainen totesi, että Oulun vaihtoehto on pois suljettu. Nyt päätöstä ei tarvitse enää tehdä epävarmalta pohjalta, vaan se voidaan tehdä suurella yksituumaisuudella.  Kun tarpeeksi kauan harkitaan, päätöstä ei tarvitse katua.

Karjalainen on kertonut, että ammatillisen koulutuksen ratkaisun yhteydessä on samalla syytä tarkastella Raahen ammattikorkeakouluopetusta uudelta pohjalta. Näin Karjalainen vihjaa toistakymmentä vuotta vuotta vanhan virheen korjaamisen mahdollisuudesta.

UAT

Karjalaisen muuttaessa pois kirjoittaja jäisi erityisesti kaipaamaan Karin tarjoamia hyviä pakinanaiheita.

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE