Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!


 Räätälöinnin mestaruus

Rehellisyyden perikuva, Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini, on pysynyt periaatteilleen uskollisena myös kähminnän tyyssijassa, Euroopan parlamentissa. Viime kesänä Soini valittiin Euroopan parlamenttiin Suomen äänikuninkaana.  Soini ei ole antanut tuumaakaan periksi salamyhkäiselle kähminnälle Brysselin ja Strasbourgin hämärissä kamareissa, vaan toimii edelleen täysin avoimin ja rehellisin kortein.

Euroopan parlamentti maksaa poliittisten ryhmiensä avustajien palkat ja edellyttää samalla, että virat täytetään julkisella hakumenettelyllä. Soinin parlamenttiryhmä, EFD, vapaa ja demokraattinen Eurooppa, jolla on yhteensä 32 paikkaa 736-jäsenisessä Euroopan parlamentissa, palkkaa avustajan. Avustajalle on luvassa ihan hyvä palkka, jokseenkin sama kuin europarlamentaarikoilla eli mepeillä itsellään.

Timo Soini nousi heti mepin uransa alusta lähtien oman EFD-parlamenttiryhmänsä varapuheenjohtajaksi, mikä on todella hieno saavutus. Soini on onnistunut saamaan luvan palkata avustaja,  joka avustaa koko ryhmää, mutta erityisesti Suomen delegaatiota. Niinpä avustajalta edellytetään täydellistä suomenkielen taitoa. Muina vaatimuksina virkaan valittavalta edellytetään mm. vähintään viidentoista vuoden kokemusta markkinoinnin johtamisesta mainostoimistossa ja vähintään seitsemän vuoden kokemusta puolueen tiedotustoiminnasta. Virka on avoimesti poliittinen ja edellyttää tietysti samaa arvopohjaa EFD-parlamenttiryhmän kanssa.

Luultavasti maailmassa on vain yksi henkilö, joka täyttää kaikki nämä viran vaatimukset. Jukka Jusulalla on sattumoisin juuri viidentoista vuoden mainostoimistokokemus ja seitsemän vuoden kokemus Perussuomalaisten, erityisesti Timo Soinin, vaalityön avustamisesta tiedotuksen vaativalla saralla.  Jusulan omien sanojen mukaan hän ja Soini ovat vähän enemmän kuin ystäviä. Miehet nikkaroivat yhdessä kuolemattomia mietelauseita, kuten: Missä EU, siellä ongelma. tai Rajansa kaikella, sanoi rusketus pakaralla.

En ihmettelisi, jos Jukka Jusula olisi ollut ainoa hakija tähän vaativaan EU-parlamenttiryhmän avustajan tehtävään ja hänet siihen valittaisiin. Soinin ja Jusulan kunniaksi on sanottava, että vaikka Jusula ei ole aivan varma siitä, että virka on räätälöity juuri häntä varten, hänestä olisi kuitenkin kovin kivaa, jos se olisi räätälöity hänelle. Peli on täysin avointa ja rehtiä.

Timo Soini on jälleen kerran osoittanut erinomaiset poliitikon taitonsa. Hän voisi päästä ennätysten kirjaan viran räätälöinnin osaamisessa. Siitä huolimatta perussuomalaisten kannatus on vaarassa pudota, koska puolueen puheenjohtaja Soini on nyt europarlamentaarikkona liian etäinen perussuomalaisten kannattajille ja tämä räätälöinnin taituruuskin ymmärretään hänen kannattajiensa keskuudessa väärin.

UAT

Kirjoittaja ei ole kaikessa yhtä mieltä Timo Soinin kanssa, mutta ihailee hänen älyään.

 

<-RETURN TO PAGINA MAIN PAGE

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE