UKK    

eli Usein Kysytyt Kysymykset

ja tässähän niitä, viimeksi tulleet kysymykset ensimmäisinä...

JOS MINUSTA TULISI KLUBINNE JÄSEN, MISSÄ MINUT KUVATAAN VAI VOINKO ITSE TOIMITTAA HALUAMANI KUVAN TEILLE? PALJONKO KUVAUS MAKSAA? (23.6.2012)

Jos haluat kuvasi julkaistavan sivuillamme, voit joko toimittaa haluamasi (oman) kuvasi meille tai voit turvautua kuvauspalveluumme. Eräs oululainen valokuvausstudio, yksi sponsoreistamme,  kuvaa kuitenkin jäsenemme ilmaiseksi, joten uudenkaan kuvan hankkiminen ei välttämättä maksa sinulle mitään.

 

KUINKA PALJON VERONMAKSAJAT TUKEVAT TUON KLUBINNE TOIMINTAA? PALJONKO SAATTE AVUSTUKSIA KUNNILTA JA/TAI VALTIOLTA? (21.6.2012)

Veronmaksajat maksavat tosiaankin kaiken klubimme toiminnan, arvasit ihan oikein! Mutta tuo raha tulee klubimme omilta jäseniltä (he kun ovat veronmaksajia) vapaaehtoisina jäsenmaksuina, jotka kattavat tätä nykyä klubimme toimintamenoista vajaat puolet. Emme ole koskaan anoneet tai saaneet yhteiskunnalta avustuksia toimintaamme varten, vaan loput ( n. 55 % ) klubimme budjetista katetaan muutaman klubilaisen armeliaasti myöntämillä vuosittaisilla lahjoituksilla.

 

KIITOKSIA IKI-IHANASTA VIIKON VIRALLISESTA PALINDROMISTA! MUTTA TUO PALINDROMIPALSTAN VETÄJÄN "HANIN" KUVA VAIKUTTAA JOTENKIN... OUDOLTA? EIKÄ TUOSTA PIKKUKUVASTA OIKEIN TAHDO SAADA SELVÄÄ... (4.12.2009)

Katsopa kuvaa hieman tarkemmin; se onnistuu parhaiten klikkaamalla hiirellä Hanin kuvaa, jolloin se suurenee :o) Mutta ennen kuin klikkaat, istuudu ja vedä syvään henkeä. Äläkä järkyty!

 

LUEN PAKINAPALSTAANNE SÄÄNNÖLLISESTI, JA NYT MINUA ON ALKANUT VAIVATA SE, ETTÄ PAKINAPALSTAN KIRJOITTAJAN TYYLI VAIHTELEE JOSKUS PALJONKIN ERI PAKINOIDEN VÄLILLÄ. MISTÄ MOINEN JOHTUU? (22.11.2009)

Arvoisa aktiivilukijamme. Tyylivaihtelu johtuu siitä, että pakinapalstallemme kirjoittaa useampi kuin yksi henkilö. Ja sen voi huomata myös pakinoiden lopussa olevasta nimimerkistä tyylin lisäksi. Osalla pakinoitsijoistamme on ihka oma palsta, kuten "Urho Heikin Horinat", mutta esimerkiksi PAGINA-palsta on avoin kaikille niille klubimme jäsenille, jotka pakinoitsemista harrastavat.

 

OVATKO KLUBINNE SIVUILTA LÖYTYVÄT SÄHKÖPOSTIOSOITTEET OIKEITA? ENSINNÄKIN NIISSÄ ON JOKU IHMEELLINEN [at]  JA OSOITTEET OVAT MUUTENKIN AIKA HASSUJA. (2.3.2009)

 

Toki kaikki klubimme sivuilla annetut sähköpostiosoitteet ovat aitoja! [at]-merkkiä käytämme merkin @ korvikkeena, jotteivät ns. spämmirobotit pääse osoitteisiimme käsiksi ja välttyisimme ylimääräisiltä roskaposteilta. Oikeissakin maileissa riittää työtä tumpeloille toimittajillemme. Postiosoitteemme voivat ehkä olla hassuja, mutta ne ovat oikeita ja kuvaavia(kin); kiitos siitä, että olette huomioineet ne!

 

HUOMASIN, ETTÄ SANOMALEHTIKATSAUSOSASTOLLA JULKAISTUSSA PAKINASSA ON ASIAVIRHE. MIKSI ETTE KORJANNEET ILMISELVÄÄ VIRHETTÄ ENNEN PAKINAN JULKAISUA?

Klubin "Sanomalehtikatsaus"-palstalla julkaistaan maamme muissa medioissa julkistettuja artikkeleita sellaisenaan, ilman editointia periaatteella "Seuraavat artikkelit ovat suoraa lainaa muista valtakunnan lehdistä ja medioista. Artikkelit on valittu ajankohtaisuuden, ärsyttävyyden, oikeaan osumisen tai löyhäpäisyyden perusteella. Emme oikaise tai korjaile niiden sisältöä tällä palstalla mitenkään, lainaukset on tehty siis sellaisenaan. Saatesanoja ennen ja/tai jälkeen lainauksen voi toki mukana olla."

 Jo tekijänoikeuslaki kieltää suorien lainauksien editoinnin, eivätkä Sanomalehtikatsaus-osaston artikkelit ole edes toimittajiemme kirjoittamia. Lisäksi "pakina on lyhyt, kevyehkö ja huvittava kirjoitus, joka yleensä ilmestyy säännöllisesti vakiopaikalla sanoma- tai aikakauslehdessä. Pakina on usein ajankohtainen mielipideteksti." "Pakinatyyli on tuttavallista. Pakinoitsija ikään kuin juttelee lukijan kanssa. Pakinointiin kuuluu olennaisesti normipoikkeama: pakina rikkoo kielen ja tyylin normeja. Muista lehtiteksteistä poiketen pakinassa voidaan liioitella ja vääristellä. Esimerkiksi poliitikko voidaan kuvata täysin kuvitteellisessa tilanteessa." (lainaus Wikipediasta). Pakinassa ei itse asiassa tarvitse olla asiasisältöä laisinkaan (Olli, Väinö Nuorteva). Täten pakinassa, jonka julkaisimme sanomalehtikatsauksessamme, ja jonka ilmoitimme olevan pakina, ei oikeastaan edes voi olla "asiavirhettä".  

 

OLEN JYRKÄSTI ERI MIELTÄ ERÄÄN SIVUILLANNE JULKAISTUN NS. PAGINAN "ASIASISÄLLÖSTÄ" JA VAADIN SEN POISTAMISTA SIELTÄ HETI! (26.5.2008)

Klubin PAGINA-PALSTAN jututhan ovat pakinoita sekä hyvällä maulla ja oikeinkirjoituskin huomioiden tehtyjä. Niiden kirjoittajina on eri henkilöitä, vaikkakin jonkun kynä on kulunut enemmän kuin toisten. Emme sensuroi näitä(kään) juttuja kenenkään pyynnöstä, mutta ainahan voit laittaa klubimme toimitukselle oman "pakinasi" tai vaikka asiaa käsittelevän kirjeen ja/tai uutisjutun. 

Uutiseksi aiottu juttu tarkistetaan perinpohjin ennen sen julkaisemista, pakinat taas julkaistaan sellaisenaan. Kirjeesi julkaistiinkin nyt heti täällä UKK-palstalla. Kirjoittajan nimeä ei jutuissa tarvitse mainita, mutta se on oltava toimituksemme tiedossa. Samoin julkaistavaksi aiottu artikkeli ei saa herjata ketään eikä siinä saa olla voimasanoja eikä alatyylisiä viittauksia sivujemme yleisen linjan mukaan.

 

OVATKO UUTISHUONEEN "UUTISET" TOSIA?

Klubin uutishuoneen artikkelit ja "jutut" ovat tosia! Joskus (?) artikkeleihin on käytetty värikästä ja leikillistä kirjoitustyyliä (katso klubin säännöt huumorintajusta). Uutishuoneessa on 14 "alaosastoa", joista ainoastaan "Tasavallan Uutimien" ( Vähemmän tosikkomaisia uutisia tasavaltamme turuilta ja toreilta) artikkeleissa huumori voi nousta päärooliin ohi varsinaisen totuuspohjan. Mutta lukijamme ovat kyllä älykkäitä ja erottavat varmasti niistäkin artikkeleista sen "totuudenjyvän" sieltä pohjalta.

 

OVATKO KAIKKI JÄSENISTÄ ESITETYT VALOKUVAT UUSIA? OSA NIISTÄ NÄYTTÄÄ AIKA VANHOILTA TAI JOTENKIN...

Kaikki klubin jäsenistöstään esittämät kuvat "virallisilla" jäsenluokkasivuilla eivät todellakaan ole uusia. Jäsen voi niin halutessaan antaa toimittajillemme sellaisen, itseään esittävän kuvan, kuin haluaa (kunhan hyvän maun rajat vain muistetaan). Osa kuvista on siis tarkkanäköisen lukijan epäilemiä "hiukkasen vanhempia" otoksia! Toki kaikki uudet jäsenet kuvataan, mikäli se vain heille käy.

 

KENEN KIRJOITTAMIA ARTIKKELEITA JULKAISTAAN URHO-KLUBIN SIVUILLA?

Kaikki klubin jäsenet voivat kirjoittaa artikkeleita klubin sivuille. Myös klubiin kuulumattomilta henkilöiltä on tullut juttuideoita ja valmiita artikkeleita. Jotkut ovat toki ahkerampia kuin toiset :) .

 

SENSUROIDAANKO KLUBIN SIVUILLE TARKOITETTUJA ARTIKKELEITA?

Artikkeleita ei sensuroida sisältönsä suhteen, mikäli artikkeli noudattaa hyvän lehtimiestaidon kirjoittamattomia säännöksiä. Esimerkiksi äärijärjestöjen propaganda-artikkeleita ei julkaista. Toimituksemme toki esilukee kaikki sivuille tarkoitetut artikkelit, ja sensuuri pyyhkii kyllä kaikki voimasanat sekä ikävät alatyylin viittaukset jutuista pois, koska sivuston lukijakuntaan kuuluu kaikenikäisiä lukijoita.

 

MIKÄ OIKEIN ON URHO-KLUBI?

Urho-klubi on kansainvälinen herraklubi, jossa on mukana herrojen lisäksi myös paljon naisia. Perusperiaatteinamme ovat ehdoton humaanius kanssaihmisiä kohtaan rodusta ja ihonväristä  riippumatta, riittävä huumorintaju, isänmaallinen asenne ja miehisen kulttuurin ylläpito (muistakaa huumori!).  

 

MITEN URHO-KLUBIN JÄSENEKSI VOI PÄÄSTÄ?

Klubin jäseniksi voivat päästä kaikki sellaiset tuntemamme / meille suositellut henkilöt kansallisuudesta, rodusta tai sukupuolesta riippumatta (katso jäsenluokat), joiden huumorintajun riittävyydestä olemme vakuuttuneita.

Vaikka Urho-Klubin jäseneksi pääsee ainoastaan kutsuttuna, voit toki yrittää itsekin edistää pääsyäsi klubin toimintaan mukaan. Osallistu sivuillamme oleviin kilpailuihin, lähetä palautetta ja kerro itsestäsi meille. Voit siis tavallaan hakea jäsenyyttä ottamalla yhteyden klubin nykyisiin jäseniin. Vapaamuotoinen hakemuksesi ja sen mukana (totta kai) tulleet hyvät perustelut (ja lahjukset, öhöm) käsitellään klubin hallituksessa, ja mikäli onni suo, sinut kutsutaan toimintaan mukaan.

Lisäksi jäseneksi aikovalta edellytetään ehdottoman humaania asennoitumista kaikkiin lähimmäisiin. 

Huomaa, että jäseneksi pääsee kuitenkin vain kutsuttuna.

 

 

ONKO MINULLA MAHDOLLISUUS YLETÄ URHO-KLUBISSA?

 

Tottakai! Vuosittain ylennykset, joihin on joku perusteltu syy, toteutetaan vuosittaisen JUHLAPÄIVÄMME 3.9. yhteydessä. Voit yletä aina Kunnia-jäseneksi eli Urhoksi saakka, johon kuluu aikaa minimissään normaalisti hieman yli 4 vuotta!

 

 

PITÄÄKÖ MINUNKIN AJELLA TUKKANI, KUTEN MONI KLUBILAINEN NÄKYY TEHNEEN?

 

Ei tietenkään! Täysleveän jakauksen avulla voit toki lisätä mahdollisuuksiasi yletä korkeimmilla portailla, mutta ilman sitäkin voit yletä muilla avuilla aina Urhoksi saakka!

 

 

KUKA ON KLUBIN SUURVISIIRI?

 

Meillä käytetään visiireitä ainoastaan moottoripyöräiltäessä! Jos tarkoitat, kuka tai ketkä johtavat porukkaa, eiköhän sekin selviä sivujamme tutkimalla. Ylintä valtaa käyttää kylläkin täysin despoottisesti hallitus, jossa on tällä hetkellä 4 jäsentä, kolme Suomesta ja yksi Australiasta!

 

 

ONKO KLUBISSA SIIS ULKOMAALAISIA JÄSENIÄ?

 

Toki! Klubihan on kansainvälinen. Meillä on esimerkiksi britti-, puolalais- ja australialaisjäseniä!

 

 

RANGAISTUKSENA MUILUTUS... MITÄ SE TARKOITTAA?

 

Jäsenistön tulee toki noudattaa joitakin sääntöjä, jotka löytyvät klubimme peruskirjasta.  Urho-klubin peruskirjassa on mm. monia Suomen poliittisesta historiasta löytyviä kurinpitomenettelyjä mahdollisesti hairahduksen poluille eksyneiden jäsenten saattamiseksi takaisin herran nuhteeseen. Muilutus, kyyditys, likvidointi ja noottikriisi ovat säännöissä mukana! Ellet tiedä, mitä esimerkiksi MUILUTUS tarkoittaa, sinun on syytä ensin tutustua kansakuntamme poliittisen lähihistorian termeihin. Tutustu vaikka ensiksi tähän linkkiin!

Klikkaamalla alla olevaa Peruskirjaa pääset tutustumaan sääntöihin ja rangaistuksiin tarkemmin.

 

 

Peruskirja - suurenna klikkaamalla

PDF-tiedosto

Peruskirja - suurenna klikkaamalla

jpg-tiedosto (huono laatu)

 

ENTÄ LIKVIDOINTI? VOINKO OIKEASTI MENETTÄÄ PÄÄNI?

 

Et kirjaimellisesti. Kasvosi voit kuitenkin menettää (et sitäkään kirjaimellisesti), koska likvidointi tarkoittaa pysyvää erottamista klubista peruskirjan vastaisen soveltumattoman käytöksen takia. Likvidoitua ei voida ottaa enää uudestaan jäseneksi!

 

 

OVATKO KAIKKI URHOKLUBILAISET POLIITIKKOJA?

 

Eivät. Klubilaisten joukossa on poliitikkoja, insinöörejä (isolla prosentilla, diplomilla ja ilman), ammattikorkeakouluopettajia (ja taas isolla prosentilla), diplomaatteja, työttömiä, eläkeläisiä, yrittäjiä, kokoomuslaisia, keskustalaisia ja sosiaalidemokraatteja sekä lukuisa joukko sellaisia, joiden puoluekanta ei ole edes tiedossa (ei aina jäsenillä itselläänkään). Lisäksi joukossamme on sähköasentajia, opiskelijoita, toimistovirkailijoita, sotilashenkilöitä, rakennusalan ammattilaisia, graafisia suunnittelijoita, päätoimittajia (ihan oikeissa lehdissä) ja valokuvaajia sekä... kenties juuri sinä...

 

 

PÄÄSENKÖ KURKKAAMAAN JÄSENISTÖN VALOKUVIA?

 

Pääset. Tästä linkistä. Muista sitten klikkailla haluamasi jäsenluokan nimeä, niin näet pienen otoksen kyseisen luokan jäsenistämme.

 

 

JOS MINUT HYVÄKSYTÄÄN JÄSENEKSI KLUBIIN, JULKAISTAANKO MINUN VALOKUVANI NETISSÄ?

 

Julkaistaan, totta kai, mutta ainoastaan suostumuksellasi. Joidenkin jäsenten toivomuksesta heidän kuviaan ei ole nytkään julkaistu sivuillamme, joidenkin kuvia on taas muutettu tunnistamisen vaikeuttamiseksi. Aika moni meistä tosin sallii ja jopa haluaa (piilonarsismiako??) kuvansa julkaistavaksi sivuillamme; onhan siinä jotakin sellaista, mitä naapuri voi sitten kadehtia.

 

 

TEKEVÄTKÖ KLUBIN JÄSENET YLEISHYÖDYLLISIÄ TEMPAUKSIA TMS?

 

Tekevät! Kuinkas sattuikaan, juuri nyt esimerkiksi Suomen Punainen Risti on haastanut klubimme jäsenet verenluovutustalkoisiin. Vastaamme haasteeseen toki asettumalla luovuttajien jonoon (tietenkin poikkeuksena sellaiset jäsenet, joilla on jokin lääketieteellinen este).

 

 

 

OVATKO URHOKLUBILAISET SOVINISTEJA?

 

Eivät. Eivätkä feministejä. Eivät ainakaan silloin, jos kysymyksellä tarkoitetaan asiaa negatiivisessa mielessä. Ehkä lievää sovinismia on siinä, että täysleveää jakausta pidetään tyyliltään puhtaimpana ja parhaana (toimittajan oma mielipide, ja koskee siis miehiä). Ja tasa-arvoahan kuvaa parhaimmillaan myös se, että naisjäsenemmehän voi olla myös Urho!

 

<= TÄSTÄ KLIKKAAMALLA KLUBIN PÄÄSIVULLE

 Sivusto © Juha Räty