TUMPOLAN UUTISTOIMITUS
(entinen TASAVALLAN UUTIMIA)
- EI AINA NIIN VAKAVIA UUTISJUTTUJA -


 Kim Jong-Unin salaisuus selvisi
(15.10.2014)

Tumpola - Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-Unin 40 päivän katoaminen julkisuudesta sai selityksensä

31-vuotiaaksi arveltu Kim nähtiin julkisuudessa edellisen kerran 3. syyskuuta. Hänen pitkä poissaolonsa julkisista tilaisuuksista ehti herättää spekulointia hänen terveydentilastaan ja valta-asemastaan. Nyt totuus tuosta kummallisesta katoamisesta on saanut loogisen selityksen - Kim oli vieraillut Suomessa ja muun muassa Tumpolassa.


Kuva: Etualalla Kim ja kuuluisat kiikarit, taustalla SUPOn agentti Martinsson
 tarkkailee väärin käyttäytyviä joutsenia

Kimin Tumpolan vierailu liittyy hänen lintuharrastuksiinsa; hän kun on erittäin innokas kiikareiden käyttelijä kotimaassaankin. Tumpolan vierailunsa aikana hän tutustui tarkemmin mm. muuttolintujen runsaisiin parviin. Tähän antoi oivat mahdollisuudet syyskelien lisäksi vasta avattu uusi lintutorni, joka on samaa mallia ja tyyliä edustava kuin Oulun lähellä Liminganlahdella olevat tornit.

 Kimin lintubongaus ei kuitenkaan mennyt ihan isäntien toiveiden mukaan, koska hän närkästyi selkeästi kuullessaan laulujoutsenien (Cygnus-cygnus) muuttavan talveksi muiden maiden ohella Etelä-Koreaan eikä Pohjois-Koreaan. Alla laulujoutsenen pesimäalueet (keltainen) ja talvehtimisalueet (sininen).


Kuva: Laulujoutsenien levinneisyysalueet. Pohjois-Koreaa ei karttaan ole alueeksi merkitty (photo Wikipedia)

Kim vaatikin vierailuisännältään elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelta, että vastineeksi ydinvoimayhteistyöstä Suomen on tuhottava laulujoutsenet sukupuuttoon. Hän lupasi lähettää siinä tarvittavan kaluston korvauksetta. Sen jälkeen Pohjois-Korea olisi valmis yhteistyöhön ydinvoimahankkeissa. Hän mm. lupasi Pohjois-Korean ottavan vastaan kaiken korkea-aktiivisen ydinjätteen. Nämä jätteet Kim toimittaa tuota pikaa maansa etelänaapurin alueelle.

Kim jatkoi Suomen vierailuaan Vapaavuoren opastuksella mm. Pyhäjoella Fennovoiman järjestämässä sponsorinhakuillanvietossa. Tästä kertoi eilen mm. Suomen valtakunnan pää-äänenkannattaja Uutissirkus. Pyhäjoen matka oli tuloksekas (lue artikkeli äskeisestä linkistä).

Noin viikon kestäneen Pyhäjokivierailunsa jälkeen Vapaavuori, jonka seuruetta SUPO:n agentit tarkasti vartioivat, tutustutti Kimin tuhansien järvien maan tavoille mm. saunottamalla Kimiä Tumpolan vapaa-aikakeskuksen kylpylä North Starissa. Kim oli innokas tutustumaan saunaan kuultuaan, että täällä Suomessa miehet ja naiset kylpevät kylpylöissä samassa saunassa ja jopa yhtä aikaa. Kylpylän sauna lämmitettiin vierailun kunniaksi suomalaisittain normaaliin saunomislämpötilaan 156 oC. Lisäksi lauteet lehtikullattiin korkea-arvoisen vieraan kunniaksi.

 Toivuttuaan noin viikossa rakkuloistaan Pohjois-Korean johtaja pääsi hieman liikaten laskeskelemaan Itä-Suomessa Lieksan Ruunaankoskireitillä. Matkan tarjosi Tumpola Tours ihka uudella Luxus-veneellään. Toimittajamme pääsi haastattelemaan venettä ohjastanutta Mauri Korpelaista.

"Oli se pahuksemmoine pyöritys tuolla koskessa. Pahin, missä minä oon ikinä ollu! Heh, tuota, tää ol totta puhhuin miun eka laskukeikka kaiken kaikkijjaan, kun mie oon vain kesätyöntekijänä ollu tuolla kijoskilla aiemmin, jätskiä myymässä, heh. Tais männä paatti meleko pärreiks!", 16 vuotias Korpelainen humorisoi.

"Ja oishan se ehkä ollu viissaamppoo Kimillehhii syyvä ne nakit ja lihapiirakat ja jäätelöt vasta tuon reissun jäläkkeen. Ois pysynnä penkittii puhttaampina!"

Kuva: Vene kärsi hieman kovassa menossa. Ruskea väri Kimin penkillä johtuu valon aiheuttamista varjoista

Suomen vierailu päättyi 12.10.2014, myöhään illalla, jolloin hänen yksityiskoneensa starttasi Tumpolan kansainväliseltä lentokentältä kohti Pohjois-Koreaa

Teksti: Eino Mies Sorkkaposki, ulkomaankirjeenvaihturi

 

 

 

- Onko aikakonetta käytetty väärin -
 Jättilottovoitto Ouluun
- Big lottery winner in Oulu -
(23.4.2014)

OULU - Oy Veikkaus Ab vahvistaa, että LOTON kierroksella  17/2014 suurvoitto tuli Ouluun - ja jälleen kerran voittaja kuului mysteerisen Urho-klubin Urho-luokkaan!

Nyt vahvistettujen tietojen mukaan LOTOSSA on kierroksella 17/2014 löytynyt jättipotti Oulussa - voittosumma oli peräti 59.144,93 dollaria (ZWD). Pienen salapoliisityön jälkeen voittajaksi paljastui klubimme hallituksen jäsen, Urho Heikki. Asianomainen klubin hallituksen jäsen kertoi käyttäneensä hyödykseen voittoa hankkiessaan klubin hallituksen omaa aikakonetta. Kysyttäessä, eikö moinen ole täysin moraalitonta ja muutenkin aivan väärin, hän lausui vain: "Ei ole laissa kielletty! Ja moraalisesti tein vaan Nallet!"

Todisteeksi tästä jättivoitosta hän luovutti voittokuittinsa ko. kierrokselta toimittajien lähempään tarkasteluun, ja täytyy sanoa, että voitto oli tullut ja se oli lunastettu. Ja tässäpä se on nyt alla se lunastuskuitti:

        

Kuva: Voiton lunastuskuponki, josta selviää mm. voitto. Sekä voittovaluuttaa.
Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että 295.724,63 $ (ZWD / 2009) = 1,00 €
(Photo Juha Räty / JR-Studio Oulu)

Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ

 

- Tiedemaailma kuohuu -
 Higgsin bosoni löytyi
- Higgs boson found -
(16.1.2014)

CAMDEN - Fyysikot vahvistavat, että he ovat lopultakin löytäneet universumimme perusrakenneosasen - ja se löytyi New Jerseystä!

Ydinfyysikot ovat tehneet erittäin merkittävän tieteellisen keksinnön - he ovat todistaneet, että ns. "Jumalhiukkanen" oikeasti on olemassa muuallakin kuin vain suhteellisuusteoriassa. Samalla he ovat osoittaneet, että hiukkasen olemassaoloa kuvanneet kaavat ja yhtälöt, jotka perustuvat Albert Eisteinin erikoiseen suhteellisuusteoriaan, ovat oikeita ja ne kuvaavat hiukkasta oikein.

Tutkijat ovat yrittäneet löytää tätä Higgsin bosonia jo yli 40 vuoden ajan siinä kuitenkaan onnistumatta, joten tämä löytö oli todellinen yllätys kaikille tutkijoille. Mutta se, mikä todella yllätti tutkijat, oli se, mistä hiukkanen löydettiin. Se löydettiin hylätystä pankin tallelokerosta Camdenista, New Jerseystä. Ja hiukkasen löysi laulaja-näyttelijätär Taylor Momsen.

Kuinka tämä on mahdollista

Fyysikoille on luonteenomaista olla erittäin tarkkoja ja huolellisia tutkimuksissaan, jopa liian tarkkoja. Mutta joskus aivan yksinkertaiset kysymykset johtavat syvällisiin ja ilmeisiin vastauksiin. Kun esimerkiksi Albert Einstein kysyi itseltään, "Mitä tapahtuisi, jos valonsäteellä voisi ratsastaa?", se johti suhteellisuusteorian syntyyn. Hän päätteli, että valon nopeus tyhjiössä on vakio.

Taylor Momsen oli kiertueella bändinsä "The Pretty Reckless" kanssa ja he joutuivat pysähtymään tien reunaan, koska osan bändiläisistä oli vallannut pakottava tarve helpottaa oloaan. Yksi bändin jäsenistä, rumpali Jonathan Burger, oli fyysikko Alfred Gordowskin, Uptonin kansallislaboratorio, New York, veljenpoika. Gordowski ATLAS-tiiminsä kanssa, joka oli toinen kahdesta itsenäisestä tutkijaryhmästä, oli etsinyt Higgsin bosonia Cernissä, Geneven lähellä sijaitsevassa ydintutkimuslaitoksessa.

Tässä kuva rakennuksesta, josta Higgsin bosoni löydettiin:

Kylmissään värjötellyt Taylor meni edellä kuvattuun rakennukseen ja näki jotain outoa hohtoa yhdessä rakennuksen nurkista. Rumpali kutsui paikalle enonsa, joka saapuikin välittömästi tiiminsä kanssa. He tutkivat "hohtoa" ainakin kuusi kuukautta ja julkistivat lopulta löytönsä toissapäivänä - "Me olemme löytäneet Jumalpartikkelin!"

Palattuaan Camdeniin Gordowski, yhdessä muiden alan parhaiden tutkijoiden kanssa, julkaisi tiistaina, että heillä oli aukottomat todisteet hiukkasesta, jonka uskotaan olevan universumin perusrakenneosanen.

"Tietenkin universumi alkaa New Jerseystä", sanoi kuvernööri Chris Christie itse asiasta kuultuna. "Kaikki ne, jotka asuvat täällä, ovat tienneet sen koko elämänsä. Siksi niin moni haluaa asua täällä. Kenties he eivät olleet tietoisia siitä, että heidät on vedetty universumin lähteille. Se on virallista nyt - New Jersey on universumin keskipiste."

Jotkut fyysikot spekuloivat, että Albert Einstein muutti New Jerseyhin (hän oli professorina Princetonissa), koska hän aavisti hiukkasen olevan New Jerseyssä. "Hän vain oli väärässä kaupungissa" sanoi Christie. "Camdenista se kaikki alkoi."

Jumalpartikkeli...sen tiet ovat tuntemattomat...

 Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ ja Eino-Mies Sorkkaposki.

Ensimmäisenä löydöstä uutisoi Frank Lake 10.1.2014 / Weekly World News

* * * *

CAMDEN — Physicists confirmed that they have found the source of our universe – and it’s in New Jersey!

Physicists made a major scientific discovery – proving that the “God particle” actually exists and vindicating the equations that have been used since Einstein first presented his Special Theory of Relativity.

Physicists have been trying to find the “God particle” (the Higgs boson) for over forty years, so it’s no real surprise that they finally did it.  But what IS a surprise is it was  found it in an abandoned bank depository in Camden, New Jersey. And it was found by singer-actress, Taylor  Momsen.

How can that be?

Well, physicists has a reputation for being extremely complicated, but sometimes the simplest questions that lead to truly profound and obvious insights. When Einstein asked himself, “What would happen if you could ride on a beam of light?” for example, the answer led him to the Special Theory of Relativity.  He concluded that the speed of light was constant.

Taylor Momsen was touring with her band The Pretty Reckless and they stopped on the side of the road so some of the band members could relieve themselves.  One of the band members, the drummer Jonathan Burger, was the nephew of  physicist Alfred Gordowksi  of the Brookhaven National Laboratory in Upton, New York.  Gordowski with the ATLAS experiment, one of two independent teams that had been looking for the Higgs boson at CERN, the European Organization for Nuclear Research near Geneva.

Here’s the building where the God particle was found:

Taylor went into the building to get warm and saw something “strange” glowing in the corner.   The drummer called his uncle, who came right away with his team.  They studied the “glow” for the last six months and made the major announcement yesterday – “we have found the God particle!”

And here’s Taylor Momsen shortly before she found the God particle:

Gordowski was joined in Camden by other prominent physicists from around as they announced Tuesday  they found definitive proof of the particle that is believed to be a basic component of the universe.

“Of course the universe began in New Jersey,” said Governor Chris Christie.  “Everyone who lives here has known it all their lives.   That’s why so many want to live here.  They may not know it, but they are drawn to the universal source.   It’s official now – New Jersey is the center of the universe.”

Some physicists speculate that Albert Einstein moved to New Jersey (he was a professor at Princeton) because he had an idea that the God particle was in New Jersey.  “He just was in the wrong city,” said Christie.  “Camden is where it all began.”

The God particle… works in mysterious way

Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ ja Eino-Mies Sorkkaposki.

 

- Ruoka-ainekohu Suomessa jatkuu -
 Hevosen lihaa löydetty taas elintarvikkeista
(3.7.2013)

Kesätunnelmissa kaupunkia kolunnut toimitsijamme törmäsi itse pitkin kevättä velloneen kohun aiheuttajaan Oululaisessa elintarvikeliikkeessä.  Leikkelepakkauksen leikkeleet sisälsivät tuota paljon puhuttua HEVOSEN LIHAA!


Kuva: Tästä tuiki tavallisesta leikkelepakkauksesta löytyikin tutkimuksissa hevosen lihaa!
( Photo Juha Räty / JR-Studio Oulu)

Pahaa aavistamattoman toimitsijamme Urho Heikin ostama leikkelepakkaus vaikutti täysin normaalilta ja leikkeleet maistuivat mitä mainioimmilta, mutta silti jokin herätti hänen aina valppaana uinuvan epäilyksensä; kaikki ei ollut kohdallaan. Niinpä hän toimitti elintarvikepakkauksen elintarvikelaboratorioomme patologi Pirisen tutkittavaksi kiireellisenä; vastaus saapuikin tunnissa muhkean laskun kera: näyte sisälsi hevosen lihaa.

Kuinka näin on taas päässyt käymään? Olemmehan toki tottuneet, että esimerkiksi makkarapaketista löytyy vain jauhoja, suolaa, vettä, kamaraa, kaiken maailman lisäaineita, murskausjätettä ja limakalvoja, mutta että hevosen kylmäsavupaistipakkauksesta löytyykin lähes 100%:sta hevosen lihaa! Mihin tässä maailmassa voi enää uskoa?

   Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ.

 

- Perinteinen mämmiresepti -
 YSI-MÄMMI Oy:n kuuluisan mämmiherkun resepti paljastunut (31.3.2013)

Toimelias toimitsijamme vieraili tänään kutsuttuna VIP-henkilönä Tumpolan kuuluisimman elintarvikevientiyhtiön, YSI-MÄMMI Oy:n perinteeksi muodostuneessa Pääsiäistilaisuudessa.

Suurimmaksi uutisaiheeksi juhlissa muodostui maassamme laajalti tunnetun YSI-MÄMMIn tarkoin varjeltu resepti. YSI-MÄMMI kuuluu laajempaan Soylent-yhtymään ja noudattaa tarkoin Tumpolan kunnan pääperiaatetta myös ruoanvalmistuksessa, samaa periaatetta kuin kunnan energiantuotannossa.

YSI-MÄMMI on puhdas luonnontuote, sen valmistuksessa ei ole käytetty mitään keinotekoisia lisäaineita tms. Itse asiassa raaka-aineet ovat myös vapaita lisätyistä sokereista ja suoloista ja muistakin mausteista.

YSI-Mämmin raaka-aineet:

Bataatti-kesäkurpitsa-palsternakka -vauvanruokasekoitus, Bona
Päärynä, Piltti
Persikka, Bona
Maissi, Bona

Seokset syötetään alle vuoden ikäisille lapsille,
 asennetaan lapsille ns. tuotantokerääjät (vaipat) ja odotetaan.
Luonto hoitaa muuntoprosessin.
Kerätään sato
(alla olevassa kuvassa sadonkorjuun manuaalivaihe menossa tuotantokerääjästä).


Kuva: Kas, mämmirove onkin jo melkein täynnä!
Ropeen vieressä ystävyyskunnassamme Lieksassa valmistettua Pashaa  ja Tumpolalaista Simaa.
(Juha Räty/JR-Studio)

Ja sitten eikun vaan pakkaamaan tuote käteviin laatikoihin, nk. ropeisiin. Ja parasta mämmi on vastavalmistettuna kerman kera!

Lisättäköön tähän myös se, että samainen tehdas kuuluu valtakunnan suurimpiin luomusiman toimittajiin. Luomusima syntyy edellä kuvatun mämmituotannon sivutuotteena ja sen keruuta varten tuotantokerääjät on varustettu erityisillä imuputkistoilla.

Herkutellaan!

Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ.

 

- Tumpolassa siirrytty QR-koodeihin -
Tumpolan Yliopiston dementuurin professori julkaisi historiankäsityksiämme muuttavan tutkimuksen (3.3.2013)


Tumpolan kunnan yliopiston lobotomian laitoksen dementuurin professori K.A.Pumaska on julkaissut vuosia kestäneen tutkimuksensa merirosvouksesta. Tämä tutkimus panee kerralla uusiksi vanhat käsityksemme merirosvoista ja heidän tavoistaan.

Mm. laivojen rakenne on uusien tutkimusten mukaan täysin luullusta poikkeava, mutta suurimman kolahduksen kokevat vanhat uskomuksemme silmälapuista, puujaloista ja miekoista. "En olisi uskonut, jos en olisi itse sitä täältä lukenut. Nyt on kyllä ihan pakko uskoa, että olen minä sen lukenut!", kommentoi eräs nimettömänä esiintyvä lukijamme Ala-Vetelistä, maanviljelijä Armas Pataatti.

Samanaikaisesti tämän tutkimuksen julkaisun yhteydessä Tumpolan kunnassa otettiin käyttöön ensimmäistä kertaa Suomen kaikista kunnista 2D-viivakoodi, ns. QR-koodi, jonka avulla nyt ja jatkossa voimme palvella lukijoitamme entistä paremmin. Tästä pääsette tutkailemaan koodia ja tuota maineikasta tutkimusta.

Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ.

 

- Sanomalehtiin ei ole ollenkaan luottamista -
Maahan pudonnut raketin polttoainesäiliö oli ilmoitettua pienempi (25.1.2012)


Tumpolan kunnan yliopiston astrologian osaston virkaatekevä professori teurastaja Turunen (OTO) huomasi lehdessä uutisen, että jossakin Afrikassa oli pudonnut maahan raketin polttoainesäiliö.


Pallonmuotoisen säiliön halkaisija oli uutisen mukaan 35 cm ja lehdessä sanottiin, että siihen mahtuu 23 litraa raketin menovettä. No johan pomppas! Aivan puhtaalla mutu-tuntumalla professori Turunen (OTO) pystyi sanomaan, ettei se voi pitää paikkaansa. Ja sanoikin... Otetaan vaikka normaali maitotölkki. Sen korkeus on 25 cm. Miten 23 sellaista muka mahtuisi 35 cm halkaisijaltaan olevaan palloon?

Ennen kuin professori Turunen (OTO) lähetti vastineen lehdelle hän laski KUINKA paljon lehden arvio heitti. 35 cm halkaisijaltaan olevaan palloon mahtuu - dadaa - 22.44 litraa menovettä. Ja sekin VAIN ja AINOASTAAN silloin, kun säiliön seinämän paksuus olisi 0 mm! Jos seinämä olisi esim. 5 mm paksu, säiliöön mahtuisi enää vain 20,58 litraa nesteitä. Ja kuten sanottu, mutu-tuntuma oli aivan oikeassa! 35 cm halkaisijaltaan olevaan palloon EI VOI mahtua 23 litraa. Professori Turunen (OTO) päätti kuitenkin jättää tällä kertaa lähettämättä vastinettaan lehteen, mutta Tumpolan uutistoimitukselle siitä kuitenkin raportoitiin.

Itse asiassa myös STARA-lehti julkitoi uutisen samasta säiliöstä ja se ilmoitti pallon tilavuudeksi PERÄTI 39 litraa! Linkki tuohon juttuun täältä!


Korvakäytävienne välin täytti UH, who speaks with the confidence granted by total ignorance ;-)
*******
Palautetta lukijoilta (26.1.2012):

Arvoisa Urho-klubin hallitus.

Ihmettelen suuresti, miten Tumpolan kunnan yliopiston astrologian osaston suuresti arvostettu virkaatekevä professori teurastaja Turunen (OTO) saattoikin laskea väärin maahan pudonneen raketin polttoainesäiliön tilavuuden. Jos säiliön halkaisija on 35 cm, niin sen tilavuus (olettaen seinämäpaksuudeksi nolla) on 22,45 litraa eikä suinkaan 22,44 litraa, kuten Tumpolan kunnan uutistoimitus virheellisesti kertoi.

Suuresti ihmetellen ;-)
Arvoisa Lukija
*******
Arvoisa Arvoisa Lukija!

Pahoittelumme elämäänne järkyttäneestä laskentavirheestä! Professorimme taskulaskimen paristot kun ovat tunnetusti kierrätystavaraa jo silloin, kun ne laitetaan proffan laskimeen (suoraan paristojen kierrätyspisteestä), vuotavien paristojen alkaalihuurut olivat muuttaneet piin likiarvoa 3,1415927:stä arvoon 3,13. Tähän vaikutti happohuurujen lisäksi myös äskeinen Aku Ankka lehden 60-vuotisjuhla (313 kun on Aku Ankan auton rekisterinumero) ja sen lisäksi vielä suurin Aurinkomyrskymaksimi yli 20 vuoteen. Nämä seikat vääristivät oikean arvon 22,449297 litraa  (22,45 litraa pyöristettynä) muotoon  22,366458 litraa (siitä professorimme sai Aurinkomaksimikorjauskertoimella 1,003288049 kerrottuna 22,44 litraa). Professorimme huomioi siis Aurinkopurkausmaksimin vaikutuksen, mutta unohti nuo fataaliset alkaalihuurut!

Toimitussihteerikkö
*******
Arvoisat Arvoisa Lukija ja Toimitussihteerikkö!

Mittaustulosten käsittelyyn uhkasi tulla virhe juuri noista toimitussihteerin mainitsemista seikoista johtuen. Kiistän kuitenkin sen, ettenkö olisi ottanut huomioon fataalisia alkaalihuuruja määritellessäni Aurinkomaksimikorjauskerrointa; tuo em. 1,003288049 sisältää keskivertoalkaalipariston purkaushuurujenkin vaikutuksen sillä olettamalla, että laskinta käytetään 1 ATM:n paineessa ja normaalilämpötilassa 298,16 oK ja että tuo Aurinkomyrskymaksimi oli suurin yli kuuteen (EI yli 20) vuoteen.

Kyseisen laskennan tulos ei todellakaan tule olla kahdella desimaalilla lausuttuna 22,45 litraa, vaan 22,44 litraa! Miksikö? Tiedettyäni polttoainesäiliön painon, 6,00012 kiloa, avaruusteknologiassa käytetyn polttoaineen tankkauspaineen, metallikuoren kestävyysvaatimukset tankkauspainetta vastaan mukaan lukien turvamarginaalin sekä ratakiihtyvyyden sekä kiertoradalle laukaisemisen aiheuttaman tärinän lisärasituksen tulin siihen vääjäämättömään lopputulokseen, että ainoa materiaali, joka tuossa säiliössä tulee kysymykseen, on Tumpoloniun TP263. Tästä aineesta tehdyn pallon seinämän halkaisijaksi tulee kuuden kilon kuoripainolla ainoastaan 2 sadasosamillimetriä eli 2 x 10-5 m. Laskin täten pallon tilavuuden nollasta poikkeavalla seinämäpaksuudella, jolloin tilavuudeksi tuli tarkalleen 22,44160181 litraa (pyöristettynä kahteen desimaaliin 22,44 litraa).

Maineensa palauttaen, professori (OTO) Turunen, TY

 

- TUMPOLAN MATKAILUN UUSIN VALTTI -
UUSI LASKETTELUKESKUS AVATTU
(28.12.2011)

Tumpolan matkailunedistämiskeskus on tehnyt historiaa - Tumpolassa avattiin tänään 28.12.2011 eteläisen Suomen ensimmäinen napapiirin pohjoispuoleinen laskettelukeskus ja lomakylä, Tumpovaara. Itse asiassa kyseessä on maailman eteläisin napapiirin pohjoispuolinen laskettelukeskus.

Tumpovaaran ehdottomana valttina on taattu ikuinen lumi! Lunta riittää niin talvipakkasilla kuin kesähelteilläkin ja luistoa ja rinteitä piisaa.
Tumpovaaran kylä
Kuva: Tumpovaaran lomakylä kirkkoineen ilmakuvassa 27.12.2011
Kuvassa rinteelle johtava Santatie iltavalaistuksessa (Juha Räty/JR-Studio)

Tumpovaaraan on rakennettu oikea wanhan ajan satumainen lomakylä kirkkoineen ja vuokrattavine alppitaloineen.

Idea kumpusi kunnanjohtaja Tommi Warvasvälin huomattua, että yksi Tumpolan perinteisistä pääelinkeinoista, paska tai hienotunteisemmin sanottuna, sonta, uhkasi muodostaa nk. sontavuoren - sonnan maailmanmarkkinat kun olivat olleet pienoisessa alamäessä jo toista vuotta yhteen putkeen. Sontavuoren annettiin siis vain kasvaa vuoren mittoihin, tai paremminkin tunturin mittoihin. Lisäksi lahjottiin ja kiristettiin yksi maanmittauslaitoksen insinööreistä mukaan yhteistyöprojektiin ja vólá - napapiirin raja tekee Tumpolan kohdalla nyt muutaman sadan kilometrin koukkauksen etelämmäksi!

Ikuinen lumi on saatu varmistettua yhteistyöllä Tumpolan Energiayhtymän kanssa. Aivan sontavuoren pintakerroksen alle on istutettu satoja kilometrejä 2" vihreää puutarhaletkua, joka on täytetty paikallisen pienyrittäjän, Arskan (MoonShine Inc.), valmistamalla, alkujaan henkilökohtaista liiketoimintaa vilkastuttamaan tarkoitetulla kotipolttoisella. Tumpovaaran laella sijaitsee moderni energian talteenottolaitos, joka pumppaa kuutamoviskistä liiat lämmöt pois Tumpolan kaukolämpöverkostoon ja palauttaa kyseisen metanolin -40 celciuksen lämpötilassa takaisin sonnan seassa risteileviin lämmöntalteenottoputkiin.

 Sonnan pintakerros pysyy näillä menetelmillä ympäri vuoden pakkasen puolella ja mahdollistaa mahtavat hiihtelykelit kaikille urheiluhenkisille. Huurteinen "maan" pintakerros ei myöskään vapauta liiemmälti suolikaasuja tai muita hajuhaittoja. Tunturin uumenissa muhiva aito luonnontuote sen sijaan tuottaa kylmimpinäkin pakkaskausina riittävästi lämpöenergiaa talteenkerättäväksi kunnan kaukolämpölaitokseen. Hiihtohiisi avataan Tumpovaaralla ensi viikonloppuna eli parahiksi uutenavuonna!

Luuvalonne pimeässä - erikoistoimittaja UJ, joka melkein menetti näkönsä tutustuessaan lämmönkeruunesteen muihin ominaisuuksiin.

- Googlen käännöskone sen paljastaa -
AI - TEKOÄLYLLÄ HUUMORINTAJUA (29.6.2011)

Nyt se on sitten todistettu! Tekoälyllä on oma huumorintajunsa, osittain kiero sellainen. Klubimme avustaja, historioitsija Masa Karvakasa koetteli tekoälyn inhimillisyyttä pyytämällä Googlen kääntäjää tulkkaamaan nimensä, siis edelleen Masa Karvakasa, virosta suomeksi (Googlen kääntäjä kun tunnisti nimen itse virolaiseksi):

Masa Karvankasvu

ja englanniksi:

Masa Hair Piled tai Masa Hair Growth

Sitten Tumpolan kunnan sukellusvenelaivaston komentaja kapteeni Sica virosta (Google tunnisti nimen virolaiseksi) englanniksi:

Kapteeni Physics

Tumpolan kunnanjohtaja Tommi Varvasväli:

Tommi Toebox

Ja klubimme ensimmäisen jäsenen nimi Urho Kekkonen käännettynä suomesta englanniksi:

George Washington

Sauli Niinistö:

Boris Yeltsin

ja Heinäluoma:

Created by Hay

ja sitten Vieno Väistö:

Gentle Dodge

Että silleen tällä kertaa, ilman näitä tietoja ei voisi elää, tuumii erikoistutkija UJ ja kiittää historioitsijaa tämän tiedon esiinkaivamisesta

 

- Suuri salaisuus paljastunut -
VIENO VÄISTÖN SUKUPUOLI PALJASTUNUT (28.46.2011)

Urho-klubin sivuilla tänään julkaistussa paginassa "Oman aikansa nörtit" valtakunnanjulkkis ja tunnettu pakinoitsija Vieno Väistö, jonka etunimeä on annettu melko tasapuolisesti niin miehille kuin naisillekin, on paljastanut sen, onko hän mies vai nainen!
Vieno Väistön salaisuus
Kuva: Lehtileike, jossa Vieno Väistön sukupuoli paljastuu suurelle maailmalle.
Paljastuskohta on suurennettu luettavuuden parantamiseksi. Kuva suurenee klikkaamalla!

Kyseinen pagina oli julkaistu pakinana sanomalehti Seutumajakan Woimansiirrin-lisukkeessa keskiviikkona 22.6.2011, eli juuri ennen Juhannusta ja havainto on aiheuttanut suurta keskustelua ja polemiikkia kautta koko Suomen niemen. Keskustelupalstat ovat aivan pursunneet asian tiimoilta nousseen kohun myötä.

 Nyt se siis vihdoinkin voidaan kertoa teillekin, arvoisat lukijamme! Urho-klubin hallitus on asian oikean laidan tiennyt jo kotvan, koska Vieno Väistö on liittynyt klubin jäsenistöön jo muutama vuosi sitten. Hallitus oli kuitenkin luvannut pitää Vienon sukupuolen omana tietonaan, ellei Vieno Väistö sitä itse halua paljastaa. Mutta nyt Vieno on aivan itse ottanut ratkaisevan askeleen ja paljastanut itsensä koko kansan silmien edessä. Vieno Väistö on siis nainen (tai hän on ainakin pienenä ollut sanojensa mukaan tyttö), ellei sukupuolta ole lapsuuden jälkeen muutettu.

Uutisen kirjoitteli jälleen kerran luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ - joka lisää, ettei hän itse ole mitenkään tarkemmin tutkinut Vienon sukupuolta.

 

- Hinnat hypänneet pilviin -
MAAILMAN VIIMEISET PÄÄSIÄISMUNAT (5.4.2010)

No nyt se on sitten tapahtunut - pääsiäismunia ei enää saa mistään! Tätä kaikki ovat pelänneetkin viimeiset parikymmentä vuotta, milloin minkäkin syyn varjolla, mutta nyt se sitten kaikista varotoimista huolimatta tapahtui... pääsiäispupun pesä löytyi kuin sattuman kauppaa läheltä Urho-klubin Lieksan toimitaloa ja toimituksen innokas vahtikoira Musti tuli tehtäväänsä hoitaessaan syöneeksi legendaarisen pääsiäispupun!

Pääsiäispupun nolo loppu Mustin hampaissa
Kuva: Lieksan toimituksen vahtikoira Musti pääsiäispupun pesällä.
Pesään jäi pupua kaipaamaan 7 uutta ja nyt siis orpoa pääsiäismunaa.
(Photo © Juha Räty, JR-Studio)

Normaalisti Musti on erittäin rauhallinen eikä tee kenellekään pahaa, mutta nyt tilanne johti toiseen ja lopulta yllä olevan kuvan mukaiseen lopputulokseen. Pääsiäispupu oli jostakin syystä pahalla tuulella ja uhitteli toimituksemme esimiehelle, Askolle, tämän tullessa keräämään pääsiäismunia lapsille jaettaviksi. Kuuluupa pupu jopa näyttäneen kieltään ja elehtineen muutenkin epäkunnioittavasti, jolloin vahtikoira Musti hermostui ja ennätti tehdä pupusta selvää ennen kuin Asko ennätti mennä väliin. Pupun loppu oli kuulemma nopea ja tuskaton.

Yrjö Nevankartano
Kuva: Langan päähän Tumpolan kunnasta tavoitettu
 professori Y. Nevankartano pelkää munien hinnan nousevan nyt pilviin!
(Photo © Juha Räty, JR-Studio)

Nyt jäljelle jääneiden munien hinta on alkanut nopeasti kohota ja tuollainen kuvan pesässä näkyvä pääsiäismuna maksaa jo yli 177 euroa kappaleelta. Asiantuntijamme, professori Yrjö Nevankartanon mukaan hinta varmasti vielä kohoaa tuostakin, kunhan kaikki pääsiäismunien potentiaaliset kuluttajat kuulevat asiasta. Niinpä hän antaakin oivan sijoitusvinkin kaikille lukijoillemme: "Pääsiäismuniin kannattaa nyt sijoittaa. Ne ovat varma sijoituskohde, ellei uuden pupun haudonnassa onnistuta. Se taas on ollut ylivoimaisen vaikeaa, sillä hautomalämpötilassa, +37 astetta, suklaamunat ovat poikkeuksetta sulaneet ja jäljelle on jäänyt ainoastaan tahmainen yllätys. Niinpä lukijamme voisivatkin yhdistää voimansa ponnisteluissa saada ensi vuoden pääsiäismunatuotanto turvattua: Jos teillä on kaappiin jäänyt yhtään syömätöntä pääsiäismunaa, asettakaa sellainen (siis muna, ei kaappi) pehmeälle sohvatyynylle ja istukaa varovasti sen päälle. Ihmisen istumalihasten alla lämpötila kohoaa nopeasti hyvin lähelle tuota ideaalista + 37 astetta, joten joku saattaa haudonnassa onnistuakin. Onnistuneesti haudottu pupu kuoriutuu ilahduttavasti jo noin tunnin kuluttua haudonnan aloittamisesta."

Uutisen kirjoitteli luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ - joka lisää, ettei artikkelia tehtäessä eikä kuvaa otettaessa oikeasti vahingoitettu yhtään pääsiäispupua!

 

- Epäilyksenalaista -
MAALAISJÄRKI HAKUSASSA (4.4.2010)

Jälleen kerran on aktiivi kenttäagenttimme, the Notorious 666, lähestynyt uutistoimitustamme järkeen- ja asiaytimeenkäyvällä raportillaan suomalaisesta epäilymentaliteetista. Kun luette seuraavan artikkelin, huomannette itsekin, kannattaako ihan kaikkea aina epäillä. Tässä raportti kaunistelematta kokonaisuudessaan:

 Arvoisa Urhoklubi

Valitsemaani agentin ammattiin liittyen on minulle hyvinkin normaalia
epäillä sitä sun tätä, mukaanlukien myös itse-itseään.
Tätä yltiönormaalia käytöstä tässä sen kummemmin pohtimatta minua on
kovin usein kummastuttanut suomessa yleinen tapa epäillä varsin
itsestään selviä asioita.
Otetaanpa esimerkki. Henkilö tavataan ajamasta autoa humalassa. Poliisi
epäilee rattijuopumuksesta. Mitä epäilemistä siinä on. Selvä tapaus.
Kaveria tullaan syyttämään rattijuopumuksesta ja sillä selvä.
Toinen on muitten rikosten tapaus. Olipa kyseessä henkirikos tai
omaisuusrikos taikka mikä tahansa rikos josta jäädään ns. rysän päältä
kiinni niin silti aina epäillään.

Siis on se vaan kumma. Ei tarvitse mennä kuin ulkomaille, niin johan ei
enää epäillä vaan täräytetään suoraan, että tullaan syyttämään siitä ja
siitä rikoksesta jotta pulinat pois. Kaikki mitä pulistaan tullaan
varmana käyttämään pulisijaa vastaan ja se vielä sanotaan suoraan.

Nytkin lööppilehdet otsikossaan pontevasti toteavat, että
- Talo paloi, miehen epäillään kuolleen
...ja tarina jatkuu... raunioista löytyi vainaja. No onhan se kumma jos
vainajasta ei nähdä, että kuollut se on. Henki pois. Tarvinneeko
epäillä?

Epäillen

Agentti 666

 

 

- Tuotekehittäjät töissä Pääsiäisenäkin -
TUMPOLAN TUOTE ja KEHITYS OY(4.4.2010)

Tumpolan kunnassa tapahtuu. Virkeän  keski-suomalaisen, kasvavan liki 4000 asukkaan kehityskeskuksen, Tumpolan kunnan (anonut kaupungiksi jo vuoden 2009 alusta) liike-elämä ei lepää pyhinäkään. Tumpolan tuote ja kehitys Oy:n loppuunpoltetut tuotekehittelijät ovat nyt julkistaneet Mc´Cyverillekin soveltuvan uuden yleiskäyttöisen uutuusvimpaimen. Tämän huipputuotteen näki ja koki kukas muu kuin salainen agenttimme maailmalla, agentti 666, Tumpolan kunnan perinteisillä, vuosittaisilla kevätmessuilla.

Messuilla oli tänä vuonna ennätysmäärä näytteilleasettajia; kasvua edellisvuodesta oli peräti 200%. Tumpolan tuote ja kehitys OY:n lisäksi tuotteitaan ja palveluitaan runsaalle yleisölle esittelivät kampaamo ja bodyshop Kutri ja Kurvi sekä paikallinen maitolaituritehdas Tonkan Paikka Oy. Tuotteisiin kävi kaksipäiväisten suurmessujen aikana tutustumassa alun toistakymmentä kuntalaista ja yksi turisti (vanhemmistaan eksynyt 9-vuotias Matias Helsingistä).

Tässä agenttimme raportti kokonaisuudessaan:

 Arvoisa Urhoklubi

Tumpolan tuote ja kehitys Oy on lanseeraamassa ihan uuden
monitoimityökalun. Mitä tässä ei ole sitä ei tarvita!


Bongasi

Agentti 666

 

Uraanikäyttöinen monitoimivimpain

- Hani on löytynyt -
MYSTINEN KATOAMISTAPAUS SELVIÄÄ (16.12.2009)

Urho-klubin Mietintämyssy-palstan toimitsija, palindromitoimittaja Hani katosi mystisesti marraskuun kuudentenatoista päivänä kuluvaa vuotta siinä kello 8.00 tienoilla Raahen Kummatissa. Katoamiseen uumoiltiin liittyvän valkoiseen orjakauppaan tai muuhun rikolliseen toimintaan ja toiveet Hanin löytymisestä elävänä hupenivat päivä päivältä.

Havaintoja valtakunnallisesti tunnetusta julkkiksestamme oli kuitenkin alkanut tulla tupsahdella toimitukseemme viimeisten viikkojen ajalta erityisen runsaasti Pohjois-Suomesta, tosin oli Hani ilmoitettu nähdyksi myös Tumpolan apteekissa, Tampereen Teiskon poliisiaseman putkassa sekä Nurmeksessa Bomba-talolla.

Viimeisin, vahvistettu havainto tuli Ruotsin puolelta Haaparannasta (havainnoitsija, paikallinen taivaanrannanmaalari Åke Jansson, oli vahvistanut itseään syyskylmiä vastaan runsailla ravitsemusliikkeen tuotteilla). 6.12.2009, Suomen itsenäisyyspäivänä, Hani oli siis tavattu Haaparannassa pukeutuneena sinivalkoiseen asusteeseen, Suomenlippuun, joka olikin kuulemma hänen ainoa asusteensa havaintohetkellä. Kerrottakoon vielä, ettei Hani ollut kääriytyneenä ko. lippuun, vaan hän kantoi lippua isänmaallisesti rinta (tai jopa molemmat) urheasti pystyssä. Vihjeen antajan mukaan Hani oli ollut erittäin hyvässä kunnossa ja juhlatuulella (tai ainakin havaitsija oli ollut).

No moi! Täss on Hani!

Kuva: Toimitsijamme Hani Haaparannassa marketin parkkipaikalla juuri ennen kuin hänet istutetaan taustalla näkyvän Urho-klubi-lava-auton lavalle paluumuuttajaksi Suomeen (Photo © Juha Räty, JR-Studio)

Toimituksemme iloksi Hani otti itse lopulta yhteyttä erääseen Urho-klubin jäseneen 7.12.2009 ja kertoi olevansa edelleen samaisessa Haaparannassa. Urhollinen jäsenemme lähti puhelun jälkeen viipymättä Haaparantaan ja toi juhlimisesta väsyneen Hanin takaisin Suomeen Urho-klubin lava-autolla. Paluumatka kesti tosin lähes viikon. Ja lukijoille kerrottakoon vielä, että Hani oli vaihtanut hiustyylinsä blondista ruskeaveriköksi voidakseen esiintyä incognito!

Näillä näkymin voimme siis taas jatkossa nautiskella Hanin hengentuotteista Palindromi-osastollamme, jahka Hani on saatu kokonaan sulatettua. Kuormurikuskimme oli aina pysähdyspaikoilla kysellyt Hanilta, liittyisikö hän mahdollisesti seuraan hotellihuoneeseen, mutta koska vastausta ei ollut kuulunut, hän oli olettanut Hanin haluavan olla yksikseen. Vasta Suomessa, Oulun toimituksemme ovella, kuljettaja oli havainnut, että Hani oli syväpakastettu kuin harmaasuolattu joulukinkku ja omien sanojensa mukaan kuljettaja oli kantanut Hanin sulamaan viileään viinikellariin; liian pikainen sulatus kun kuulemma pilaa parhaimmankin kinkun (Atrian ohjeista opiskeltua). Hania on nyt siis sulateltu jo noin kaksi vuorokautta ja loppuviikolla hänet voitaneen siirtää jo huoneenlämpöön.

Uutisen kirjoitteli luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- SIKAINFLUENSSAVIRUS MUUNTUU -
OUTO MUUNNOS LÖYDETTY OULUSSA (23.11.2009)

Oulussa sijaitseva Pohjois-Suomen toimituksemme sai juuri päättyneen viikonlopun aikana yllätysvieraita - Oulun yleisopistollisen sairaalan patologian laitoksen johtaja, lääninpatologi Pirinen toi toimituksemme haastateltavaksi sairaalan karanteenista juuri vapauteen päästetyn Herman Julkusen, Suomen ensimmäisen virallisesti diagnosoidun muunnospotilaan. 

Julkusen haastattelu tehtiin marraskuun ilmoiksi lämpimässä muutaman plusasteen poutasäässä Pikisaareen johtavalla kevyen liikenteen sillalla, josta ajautuvia hienoja maisemia hän jaksoi ihailla silmät sirrallaan.

Julkunen on kotoisin Keski-Suomesta, kasvavasta ja virkeästä 4000 asukkaan kehityskeskuksesta, Tumpolan kunnasta (anonut kaupungiksi vuoden 2009 alusta). Paikallinen kunnanlääkäri oli ihmetellyt Julkusen sierainten muodonmuutosta ja muutaman päivän seuranta- ja laboratoriokoejakson jälkeen oli päättänyt lähettää potilaansa Ouluun, hoito- ja tutkimustasostaan kuuluun yleisopistosairaalaan.

Oulussa diagnoosi sitten varmistui 10.11.2009 - Julkusella todettiin hänellä sanojensa mukaan harvinainen CnH2n+1OH-tartunta, jonka patologi Pirinen varmisti oikeaksi asiain laidaksi maksanäytteiden tutkimisen jälkeen.

Klikkaa niin näet kuuluisuuden tarkemmin!

Kuva: Herman Julkusta huolettavat sukulaisten mahdolliset reaktiot ulkoiseen habitukseen (Photo © Juha Räty, JR-Studio)

Julkusen tartunnan oireisiin kuuluvat mm. ääntämishäiriöt, puheen muuttuminen sekavaksi, koordinaatistohäiriöt, ajantajun katoaminen sekä jyskyttävät päänsäryt ja pahoinvointikohtaukset. "Olo oli aluks ihan kaamee, ensi vintti meni pimeeks ja sitte heräsinkin jo sairaalasa vattahuuhtelussa. Se oli se aiheuttaja kai vielä mun vattassa. Onneks opin reilun viikon aikana käyttämään tota käsidesiä; sitä meniki sitte lopulta meleko runsaasti!"  - Julkunen kommentoi oireitaan ja sairaalassa oloaan.

Uutisen kirjoitteli luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- VUODEN KOHOKOHTA -
URHO-KLUBIN VUOSIKOKOUS OLI JÄTTIMENESTYS (15.9.2009)

Raahessa pidettiin meneillään olevan kuun kolmantena, presidentti Urho Kaleva Kekkosen 109. syntymäpäivänä, vuosittainen Urho-klubin vuosikokous. Kokous oli tällä kertaa aikaisempia monikansallisempi, koska jäseniä oli paikalle saapunut Suomen lisäksi Englannista, Puolasta ja Turkista.

Hallitusvaltaa paikalla edustivat Urho Alpo, Urho Heikki ja Urho Juha Urho Olavin ollessa estyneenä. Hänen sähköpostiviestinsä Australiasta kuitenkin luettiin monilukuiselle kokousväelle.

Ohjelmassa oli tietenkin kahvittelua Urho Alpon leipomien paakelsien, Kekkosen kuuluisan boolin ja Mannerheimin tervetuliaismaljojen kyydittäminä sekä lisäksi mm. moninaita ylennyksiä. Tänä vuonna ylennyksen sai kokonaista 22 klubin jäsentä; uusia urhojakin nimettiin kaksin kappalein. Paitsi ylennyksiä, kokouksessa valittiin klubin toimintaan mukaan myös alkavan kauden 2009 - 2010 kaksi  uusinta kisälliä; kisälli Leena (ensimmäinen uusi kisälli) ja kisälli Mikko.

Klubin despoottinen hallitus, joka muuten koostuu pelkästään Urhoista, antoikin heti uusille Urhoille, Urho Leolle ja Urho Markulle, kunniatehtävän toimia parhaiden taitojensa mukaan ylennysten ja muiden huomionosoitusten jakajina ja hyvin uudet Urhot tehtävistään suoriutuivatkin.

Juniori Anne saa uudennihkeän kunniakirjansa upo-uusilta Urhoilta!

Kuva: Urhot Markku ja Leo kunniakirjoja jakamassa, kuvassa juniorin jäsenkirjan saa jäsenemme Anne (Photo © Juha Räty)

Kokouksessa arvottiin myös tuoreimman MIETINTÄMYSSYKILPAILUN palkinnot ja arvonnan onnettarina toimivat sellaiset klubin jäsenet, jotka eivät olleet itse osallistuneet kilpailuun. Urho Markulla, joka oli omien sanojensa mukaan yllättynyt jo ylennyksestään klubin korkeimpaan jäsenluokkaan, oli kilpailussakin uskomaton onni. Hänen vastauksensa, joka oli yksi kahdeksasta oikeasta vastauksesta, vedettiin arvonnan voittajaksi!

Paikalla oli illan aikana noin 40 klubilaista
Kuva: Ikävuosiltaan nuori juniori Juho hakee kunniakirjaansa  (Photo © Juha Räty)

Urho Juhakin saatiin perin pohjin yllätettyä klubin hallituksen kahden muun jäsenen, Urho Alpon ja Urho Heikin ilmoitettua hallituksen nimittäneen Urho Juhan klubin Vice Presidentiksi! Tästä nimenomaisesta asiasta voit lukea lisää sivuiltamme KLUBIN HALLITUS TIEDOTTAA -osastolta.

Yllä olevat kuvat: Tunnelmia kokouksesta, huomaa monien klubilaisten yllä oleva klubipaita! (Photot © Juha Räty)

Kokoukseen osallistui tänä vuonna noin 40 klubilaista, koska Raaheen saapuminen onnistuu luonnollisesti parhaiten keskellä viikkoa lähinnä vain Raahesta ja lähikunnista sekä kohtuullisesti Oulustakin. Klubimme hallituksen edustajat heittivät kahvipöydässä, että muidenkin kaupunkien Urho-klubilaiset voisivat järjestää vuosipäivä- ja muita juhlia omissa kaupungeissaan; klubin nykyinen jäsenmäärä mahdollistaisi melkoiset pippalot ympäri Suomenniemen!

Uutisen kirjoitteli luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

RAAHE ILTIKSEN LÖÖPEISSÄ ! (30.5.2009)


Näin Raahe makaa tänään...

luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- EUROPEAN COMMISSION HAS GOT AN OFFICIAL LANGUAGE -
EUROOPAN UNIONIIN YKSI YHTEINEN KIELI ! (22.5.2009)
- EuroEnglish Language -

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the EU rather than German, which was the other possibility. As part of the negotiations, Her Majesty's Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5 year phase-in plan that would be known as "EuroEnglish".

In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy. The hard "c" will be dropped in favor of the "k". This should klear up konfusion and keyboards kan have one less letter. There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the troublesome "ph" will be replaced with the "f". This will make words like "fotograf" 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible. Governments will enkorage the removal of double letters, which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre that the horible mes of the silent "e"'s in the language is disgracful, and they should go away. By the 4th yar, peopl wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaiining "ou" and similar changes vud of kors be aplid to ozer kombinations of leters. After zis fifz yer, ve vil hav a reli sensibl riten styl. Zer vil be no mor trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech ozer. ZE DREM VIL FINALI KUM TRU!

I have a license to kill you, if you dare to klik me!

Picture:  Urho-klub's secret agent 666 in the heart of Europe (Photo © Juha Räty)

Uutisen toimitti luettavaksenne Urho-klubin EU:ssa toimiva salainen agentti 666 - this newsflash from EU was released by Urho-klub's secret agent 666

 

- JULMUUDET REHOTTIVAT OULUSSA -
SUURMIESTÄ HÄPÄISTIIN JA NUORUKAISIA HUKUTETTIIN ! (30.4.2009)

Urho-klubin normaalisti luotettavien lähteiden ollessa hallitulla ja hillityllä sekä hiukan myöhästetyllä talvi- ja laskettelulomalla Yyterissä klubimme uutistoimitus sai vahvistuksia Puolan Suomen suurlähetystön ulkomaankirjeenvaihtajien (toimivat myös Tumpolan kunnan pää-äänenkannattajan vt. uutisankkureina) Aatu Haúiksen ja Ainá Héllanán muodossa. Tällä kertaa he raportoivat pohjoisen Suomen pääkaupungin, Oulun, uskomattomista keväisistä rituaaleista.

Kukapa sivistynyt kansalainen olisi uskonut, että kännykkä- ja motiivitekniikoistaan tunnetuksi tulleen Suomen tekohelmen, Oulun, kansalaiset ovat vajonneet alkukantaisemmalle tasolle kuin Guantanamon herttaiset työntekijät?

Toimittajakaksikkomme, jonka kuva on ohessa, kaikkiin viiteen silmään iskostui uskomaton näky, kun he tallailivat pahaa-aavistamattomina Pohjolan valkean kaupungin puhtaina kiilteleviä, hiekkapölyisiä katuja: kansanjoukko häpäisi paikallisen suurmiehen, Frans Michael Franzenin patsasta oikein joukkovoimin! Uskomatonta! Mutta uskottava oli, kuten hieman alempana oleva kuvakollaasi sen todistaa!

Toimittajakaksikkomme lukuisten silmien alla.. vai sanoisimmeko, että yllä, tämä häpäisy jatkui ainakin parikymmentä minuuttia. Tapahtumain kesto ei ole ihan varmaa, sillä joku paranormaali ilmiö oli pysäyttänyt toimitsijoidemme kellot paikalliseen kanikonttoriin! Mutta teko kyllä kesti ja oli uskomaton!

Lainassa oleva voimakaksikko

Kuva: Urhoollinen toimittajakaksikkomme (Photo © Juha Räty)

Terroristit suurmiehen kimpussa!
Kuva: Kuvakollaasi suurmiehen häpäisystä (Photot © Anne Räty, kuvakollasi Juha Räty)

Tuskin toimittajakaksikkomme oli saanut itsensä irti vappupul kulttuurihäpäisypaikalta, kun heidän huurteisia tuop  kakkuloitaan kohtasi vielä uskomattomampi näky:
paikallisia nuorukaisia ja neitosia uhrattiin jonkin pakanallisen seremonian aikana tuntemattomaksi jääneelle yli-inhimilliselle voimalle! Osa uhrattavista oli puettu omituisiin seremonia-asuihin, kuten eläimiksi, osa oli vielä alusvaatteisillaan, osa lähes alasti! Nuo onnettomat nuoret iloinen ilme kasvoillaan heitettiin hyiseen jokeen keskellä kaupunkia! Ja ihmiset hurrasivat kuten muinaisissa gladiaattorikilpailuissa! Ja paikalliset viranomaiset vielä tukivat näitä pakanallisia menoja; sukeltajat olivat paikalla varmistamassa, ettei kukaan pääse pinnalle ja pelastaudu!

Lapsosia uhrataan julmasti!
Kuva: Järisyttävä kuvakollaasi ihmislihan uhraamisesta! (Photot © Anne Räty, kuvakollasi Juha Räty)

Lukuisat olivat nuo uhratut ihmisen lapset! Näinkö mukamas sivistynyt Oulu hoitaa omaa nuorisoaan? Onko tämä uusi rodunjalostustapa vain vahvimpien jäädessä eloon? Vai näinkö laman kourissa kamppailevan Suomen kasvava nuorisotyöttömyys aiotaan pitää kurissa? Olipa vastaus mikä tahansa edellisistä, näky oli karmeudessaan ja selittämättömyydessään vulgääri, kuvottava ja uskomaton!

Uutisankkurimme Aatu Haúis ja Ainá Héllaná ovat tehneet asiasta ilmiannon Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka onkin luvannut lähettää välittömästi pataljoonan verran Naton nopean toiminnan joukkoja Pohjois-Suomeen estämään enemmät veriteot!

 UKU - STT - 30/4/2009/21:50 Aatu Haúis ja Ainá Héllaná

Uutisen suomensi ja editoi luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- REHELLISTÄ MAINOSTUSTA -
SONERA MAINOSTAA ITSEÄÄN YLIHINTAISENA! (11.3.2009)

Sonera kehotteli nettisivuillaan tänään keskiviikkona 11.maaliskuuta asiakkaitaan ostamaan mieluummin tuotteita kilpailijoiltaan Elisalta ja DNA:lta. Luultavasti kyseisessä nettimainoksessa oli kysymys sivujen haavoittuvuusongelmasta, jossa lähes kuka tahansa saattoi kirjoitella Soneran lähdekoodiin omiaan. Tai sitten Sonerassa oltiin vain rehellisiä...

 Soneran ylläpito puhdisti tekstin sivulta nopeasti luettavaan ja hienovaraisempaan kuntoon, mutta lähdekoodista se edelleenkin löytyi tätä tekstiä kirjoitettaessa. Tämän artikkelin julkaisuvaiheessa lähdekoodikin näkyy putsatun...

Telia-Soneran nettisivuille ilmestyi siis iltapäivällä lyhykäisyydessään riemastuttava lisäilmoitus: "Palvelumme ovat ylihintaisia - valitse mieluummin DNA tai Elisa." Pitäisiköhän kyseisestä mainonnasta Soneralle myöntää jonkin sortin mediapalkinto?

Utelee luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ 

 

- VUOSIKYMMENEN TIEDEPAUKKU -
VALON NOPEUS ON SAANUT HAASTAJAN! (25.2.2009)

-Tummuuden hitaus-
 
Kuten kaikki meistä urhoklubilaisista ovat varmaan huomanneet, kun nopeus on valttia ja on kiire, astuvat tummut kehiin. Tämän voi havaita vaikkapa siten, että deadline lähestyy. Ja kiireen (ja perheen vaatimusten) vuoksi olet päättänyt, että ennen kuin menet kokoukseen, joissa asioista päätetään, käyt kaupassa ostamassa kotiväelle ruokaa ennen kokousta. Ja juuri silloin koko vanhainkodin asujaimisto on päättänyt, samana päivänä, lähteä ostoksille juuri samaan kauppaan sinun kanssasi. Eikä mikään ei ole tärkeämpää kuin vaihtaa kuulumisia kassahenkilön kanssa. Kukin vuorollaan, perusteellisesti...
 
Tästä edellä mainitusta esimerkistä ei pidä tehdä suinkaan sellaista päätelmää, että tummu tarkoittaisi korkeasti arvostettuja seniorikansalaisiamme! Ei suinkaan! Tummu voi olla ihan mitä tahansa kuten poliisiratsia, tietyömaa, liikennevalot, yllätyspuhelu, yllättävä työmääräys jne... (keksi itse lisää, varmasti keksit).
 
Mutta oleellista on se, että tummu hidastaa etenemistäsi päämäärää kohden. Mm. tästä asiasta Murphy kirjoitti laissaan seuraavaa:

"Jos jokin voi mennä pieleen, se menee".

Tutkijamme salaisissa laboratorioissamme ovat antaneet todisteiden johdattaa perusteellisten tutkimusten jälkeen siihen lopputulemaan, että edellä mainittuun, sinällään toimivaan lakiin on tehtävä lisäys:

"Etenemisen tielle kasaantuvien esteiden määrä on suoraan
verrannollinen kiireen määrään."

 
Kun tummu astuu kehiin, valonnopeuteen liittyvät yhtälöt pitävät yhä pääosin paikkansa. Mutta aika alkaa muuttua vakioksi ja miltei pysähtyy, lukuun ottamatta sinun aikaasi. Ja jos vakio on muuttumaton suure, tästä seuraa, että jossain suhteessa myös valo hidastuu!
 
Tämä voi kuulostaa mahdottomalta. Mutta näin todistetusti näyttää olevan. Täten valon nopeuteen liittyvät yhtälöt muuttuvat sangen mielenkiintoisiksi..
 
Tummu (voi englannittaa sanaksi dummy) on siis yksi vähiten tunnetuista luonnonvoimista, koska siihen tuntuu olevan vaikeinta varautua. Kuitenkin, kuka tahansa, voi todeta tämän olevan totta.
 
Tummut ovat siis totta...
 
Einstein oli hetken aikaa oikeassa, kehitellessään kosmologista vakiotaan.
 
P.S. tämän voivat havaita vaikkapa ne henkilöt, jotka ovat myöhään ostamassa olutta varttia ennen
kello yhdeksää; ilmestyy tummuja! Etkä kerkeä kassalle, ennen kuin olutta ei saa enää myydä... vaikka ostospaikassa olisi kolme tai useampi kassaa rahastamassa...

Luutakavalonne pimeässä - erikoistutkija Markku 

 

- VUOSISADAN UUTISPAUKKU -
URHO KALEVA KEKKONEN VIERAILI NÄKÖISPATSAANSA LUONA RAAHESSA! (18.2.2009)

Klubimme uutterat toimitsijat törmäsivät viime viikon torstai-iltapäivänä virallista Suomen tasavallan aikaa todella harvinaiseen ilmiöön Raahen Rantakadulla; etsivän keskuspoliisin virkamies, Urho Kaleva Kekkonen, oli saapunut Raaheen!

Kyseinen ilmiö tuntui ensi alkuun lähes mahdottomalta käsittää ja ymmärtää. Haastateltaessa edesmenneen valtionpäämiehemme näköistä ja oloista olentoa, jota toki alkuun luulimme huijariksi, hän vakuutti olevansa itse UKK! 

Olivatko maailman kirjat menneet vallan sekaisin? Oliko UKK noussut liki 23 vuoden ikäisestä haudastaan? Oliko hän itse asiassa ollutkin lymyilemässä Elviksen kanssa samassa piilopaikassa vai mikä olisi ilmiön takana?

No selvisihän se asia, kun havainto- ja haastattelupaikalle, Rantakadun merenpuoleiselle reunalle, saapui musta umpiauto ja siitä nousi kaksi jykevää PSI-tutkijaa (Urho-klubi). He selittivät uteliaille toimitsijoillemme, että kysymyksessä on klubin hallituksen tilaama ja klubin tutkijoiden toimeenpanema erikoistoimitus; Kekkonen oli noudettava 1920-luvulta haastateltavaksi (mm. nyky-Suomen taloustilanteesta, toim. huom.) klubin hallituksen käytössä olevalla aikakoneella. 

 

Kuva: Urho Kekkonen tarkastaa, mitä häntä esittävä patsas on oikein pantu katselemaan (Photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla.

Kekkonen viipyili aikansa Rantakadulla ja vierailipa hän myös Ratolilla, entisellä Raahen tietokonealan oppilaitoksella, joka tunnetaan nykyisin ammattikorkeakouluna. Siellä hän istui tovin jos toisenkin hiljaa haastattelupöydän ääressä ja aloitti lopulta keskustelunsa klubimme paginoitsijan kanssa. Meidät muut toimittajat häädettiin paikalta, mutta silloin tällöin käytävällekin kuului Kekkosen jyrähtävä ääni: " Ne sföatanan tunarit". Mitä kahvihuoneessa keskusteltiin, paljastuu ehkä joskus paginapalstallamme (tässä linkki)...

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ 

 

- NYT SE PALJASTUI -
JOILLAKIN OLI LIIKAA AIKAA!
- GOOGLEN HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖJUTTU PERUSTUI HUI PUIJAUKSEEN! -
(9.2.2009)

Harvardin yliopiston tutkija Alex Wissner-Gross, jota brittilehti Times verkkosivuillaan lainasi, ei ole koskaan edes maininnut Googlea tutkimuksissaan. The Times näyttää vetäneen Googlen hatusta juttunsa tueksi periaatteella "No onhan sekin webbisivu..." .

"Problem is, Wissner-Gross tells TechNewsWorld, his study never singles out or even mentions Google.

"For some reason, in their story on the study, The Times had an ax to grind with Google," Wissner-Gross said. "Our work has nothing to do with Google. Our focus was exclusively on the Web overall, and we found that it takes on average about 20 milligrams of CO2 per second to visit a Web site."

So where did The Times get the kettle stat?"

Niinpä niin, uutisia täytyy toimittajien aina metsästää, ja jos uutiset eivät sinällään ole riittävän repäiseviä ja tasokkaita, niistä kai täytyy tehdä sellaisia!

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ  kiittää noviisi Juhoa tästäkin asiain käänteiden juttuvinkistä!

 


- JOILLAKIN ON LIIKAA AIKAA -
GOOGLEN HIILIDIOKSIDIPÄÄSTÖT
(6.2.2009)

Ahkera noviisimme Juho S. lähestyi toimitustamme jo 12. tammikuuta aiheella "hakukone Googlen hiilidioksidipäästöt. Juho oli tapansa mukaan tutkaillut silmämuna kovana valtakunnan sisäisiä ja rajojen ulkopuolisia uutimia ja havainnut seuraavan uutisen MTV-3:n ja STT:n uutistarjonnassa:

"Kahden Google-haun tekeminen tuottaa yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin teeveden kuumentaminen kiehuvaksi, paljastaa tuore tutkimus. Tutkimuksesta kertoo brittilehti Times verkkosivuillaan.

Harvardin yliopiston tutkijan Alex Wissner-Grossin mukaan yksi Google-haku tuottaa noin 7 grammaa hiilidioksidia.
-Googlella on valtavia tiedonkäsittelykeskuksia ympäri maailmaa, jotka kuluttavat paljon energiaa. Google-haulla on ehdottomasti ympäristövaikutuksia, Wissner-Gross sanoo.

Tutkijan mukaan Googlen korkeat hiilidioksidipäästöt johtuvat siitä, miten sen hakutoiminto toimii. Googlessa haut eivät mene vain yhdelle serverille, vaan usealle jotka kilpailevat keskenään.
-Google on hyvin tehokas, mutta sen tärkein huolenaihe on tehdä hauista nopeita. Siksi sillä on paljon ylimääräistä kapasiteettia, joka syö paljon energiaa, Wissner-Gross selittää.

Google ei julkaise tietoja energiankulutuksestaan. Se ei ole myöskään kertonut, missä sen tietojenkäsittelykeskukset sijaitsevat.

Wissner-Gross on tehnyt laskelmia myös muun internetinkäytön hiilidioksidipäästöistä. Yksinkertaisen verkkosivun selaaminen tuottaa noin 0,02 grammaa hiilidioksidia sekunnissa. Jos sivuilla on paljon kuvia tai animaatiota ja videoita, hiilidioksidin määrä kymmenkertaistuu."

Artikkeli käynnisti toimittajiemme tiedonjanon ja tutkijanvaistot välittömästi. Onko kohu-uutinen totta? Tuhoaako Google ilmakehämme? Lämmittääkö nettiselailu järvemme ja meremme?

Asia ei taida olla aivan noin yksioikoinen kuin lainattu artikkelimme antaa ymmärtää! Jos vaikka sitten hakisimme ne teatteriliput autolla nettiselailun vaihtoehtona, tilaisimme muutaman kotiinkannettavan ja paperille painettavan sanomalehden Googlen korvikkeeksi tai harhailisimme tiettömillä teillä eksyksissä, kun karttaa ei netistä ladattukaan mukaa tai päivitetty navigaattorin muistiin, niin olisimmeko silloin ilmastoystävällisempiä?

Ja päätimme laskea myös Timesin verkkosivujen väitteen muutakin todenperäisyyttä. Laskelmamme, jotka perustuvat Googlen vuorokausihakujen määrään ja Googlesta saatavilla oleviin tulostietoihin, kertoivat, että oikeampi kulutuslukema/haku olisi luokkaa 0,2Wh - 0,8Wh sähköä /haku. Ja muutkin tahot ovat nyt reagoineet tuohon väitteeseen, ja jopa ilmoittaneet vastaavia energialukemia, esimerkki seuraavassa:

"We thought it would be helpful to explain why this number is *many* times too high. Google is fast--a typical search returns results in less than 0.2 seconds. Queries vary in degree of difficulty, but for the average query, the servers it touches each work on it for just a few thousandths of a second. Together with other work performed before your search even starts (such as building the search index) this amounts to 0.0003 kWh of energy per search, or 1 kJ. For comparison, the average adult needs about 8000 kJ a day of energy from food, so a Google search uses just about the same amount of energy that your body burns in ten seconds."

Niin, tuon esimerkin mukaan yksi Google-haku kuluttaa todellisuudessa energiaa saman verran kuin keskivertoihminen kymmenessä sekunnissa. Sinun 10 sekunnin energiankulutuksesi ei taida paljonkaan teepannun lämpötilaa nostella?  Ja paljonko sinä lisäät maailman kasvihuonekaasupäästöjä tunnissa , jos herkkuruokiesi listoilla keikkuvat vaikkapa hernekeitto ja papuruo'at?

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ  kiittää noviisi Juhoa juttuvinkistä!

 

- MAAILMAN VÄESTÖKEHITYS HUOLETTAA -
URHO-KLUBIN JÄSENMÄÄRÄ YLITTÄÄ MAAILMAN VÄKILUVUN VUONNA 2047!
 
(1.2.2009)

Urho-klubin epävirallisessa kokouksessa perjantaina 30.1.2009 käsiteltiin mm. klubin jäsenmäärän kasvua kautta maailman ja uusimman jäsenen, kisälli Ari H:n jäsennumeroa 666. Klubimme täysdespootti Urho Alpo julkitoi monimutkaisten laskutoimitusten jälkeen lähes kohu-uutisen. Maailman väkiluku ei nykyisellä väestökehityksellä riitä kattamaan Urho-klubin jäsenmäärän kasvua!

Mikäli jäsenmäärän kasvutahti säilyy klubissamme samana kuin viime vuosina on totuttu, maapallon väestökäyrä ja Urho-klubin jäsenkäyrä leikkaavat toisensa jo vuonna 2047! Ja todellisuudessa ongelma iskee päälle jo huomattavasti aikaisemmin, koska kaikkia ihmisiä ei klubiin hyväksytä mukaan rasististen tms. mielipiteidensä takia!

Raahelaisessa ruokailuravintola Amicassa, jossa istuneista asiakkaista suurin osa muuten oli Urho-klubin jäseniä, kyseinen stokastisia tilastollisia funktioita ja heuristisia skenaarioita sisältänyt laskutoimitus veti naamat O-moilasiksi. Tuotapa ei klubin tulevaisuusskenaarioissa ole osattu ottaa huomioon lainkaan. Osa paikalla olleista aikoi jopa  ryhtyä välittömästi varmistelemaan lievää ihmiskunnan väestönkasvun kiihdyttämistä, sen verran huolestuttavaksi uutinen koettiin.

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- NETTIKILPA HOUKUTTAA -
KLUBIN NETTISIVUILLA OLLEEN KILPAILUN PALKINTOJENJAOSSA HUIPPUPALKINTOJA!
 
(13.1.2009)

Tuoreimman MIETINTÄMYSSY-kilpailun palkintojen jako oli tänään Raahessa paikallisen ruokailuravintolan siipien suojassa kahvikupposten ja viinereiden ääressä. Kaksi kolmesta voittajasta oli päässyt paikalle pokkaamaan palkintoaan kilpailun yli-, yksi- ja monimieliseltä raadilta. Palkituista Tero Haapanen valitsi isänmaallisen DVD-elokuvan ja Urho Alpo klubin hengen mukaisen Urho-klubi T-paidan. Samaiseen palkintoon oli päätynyt Oulussa asustava kolmaskin voittajamme Heikki Reinikainen.

Samassa tilaisuudessa juhlittiin myös Urho Alpon piakkoin koittavaa syntymäpäivää. Klubin hallitus päätti myöntää hänelle lahjukseksi yhden tekniikan suurimmista - vai pitäisikö sanoa pienimmistä - ihmeistä; maailman pienimmän dataprojektorin.

Tuo ihmelaite on kooltaan vain 68 mm x 20 mm x 20 mm, on paristo/akkukäyttöinen ja se kykenee projisoimaan kuvan aina noin 10 cm etäisyydestä usean metrin etäisyyteen. Himmentämättömässä ravintolassa päiväsaikaan laitetta innoissaan kokeillut Urhomme projisoi kuvaa noin 1 - 2 metrin etäisyydelle (kuvan koko metrin päähän projisoitaessa on noin 50 cm nurkasta nurkkaan). Kuvan laatu oli lähes virheetön ja valovoima riittävä.

Tällaisia samanmoisia projektoreita on muiden palkintojen mukana jaossa mm. seuraavassa nettikilpailussamme, joten yrittänyttä ei laiteta tälläkään kertaa!

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

 

- MAHTIMIES LOMPAKKOON -
OMA KEKKONEN SAATAVISSA NYT
JOPA TASKUKOKOISENA!

 
(6.10.2008)

Tuore juniorimme Sami S. huomasi Sampopankin myönteisen pankkikorttikampanjan, jossa käyttäjä voi äänestää mieleistään pankkikorttia. Tässä kampanjassa yksi korteista kuvaa, ketäs muuta, kuin valtakuntamme ykköspäämiestä Urho Kaleva Kekkosta.

Virtuaalinen hatunnosto siis Sampopankille oikeasta asenteesta! Tästä klikkaamalla pääset äänestämään ja katselemaan muitakin pankkikortteja kuin Kekkos-korttia.

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- RIKOSAALTO SUOMESSA -
RENKAAT VIEDÄÄN TAUON AIKANA JOPA TYÖKONEISTA! (26.5.2008)

Klubimme työnpuutteesta kärsivät toimittajamme kuulivat mielenkiintoisen tapauksen nyt menossa olevalta toukokuulta; rengasvarkauksien aalto on pyyhkäissyt läntisen Suomen ylitse. Kuvallista todistemateriaalia toimituksemme sai tutkijaharjoittelija Aulilta tuosta monen kansalaisen työpäivän inhasti katkaisevasta rikosaallosta.

Klikkailkaapa tästä uutisen tarkemmat yksityiskohdat kaikessa karmivuudessaan esille, jos vain suinkin uskallatte!

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

- SKANDAALI -
UUSIA VILJAPELTOKUVIOITA HAVAITTU ESPOOSSA! (5.3.2008)

Klubimme uutterat toimitsijat yhdessä kuuluisien PSI-tutkijoiden kanssa törmäsivät sunnuntai-iltana Suomen aikaa salaperäiseen ilmiöön vieraillessaan Espoossa tutkijasymposiumissa. Samalla pellolla, jossa havaittiin outoja, kenties maan ulkopuolisen älyn tekemiä viljapeltokuvioita jo vuonna 2000, näkyi uusia ja todella hämmästyttäviä ilmiöitä!

Toistaako historia itseään? Valtaavatko humanoidit Suomen? Minne katosivat kuuma kaakao Airamin termospullosta ja laatikollinen NYPD-mallisia donitseja? Entä kuka varasti tutkijoidemme tentun? Näihin saat kenties vastauksen lukemalla tämän kohuartikkelin!  

 

Yli-insinööri T. Uomas tutkimusauton vierellä Espoossa

Kuva: PSI-tutkija, yli-insinööri Mikael T.Uomas (Tumpolan VTT) jalkautuneena lumiseen Espoon maastoon sunnuntaina 2.3.2008. Tästä alkoi jalkapatikka kohden aiemmin illalla havaittua viljapeltokuviota (Photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla.

Tämä hämmästyttävä tapahtumaketju sai alkunsa 2.3.2008 sunnuntai-iltana, kun uutterat tutkijamme vierailivat Espoossa samalla paikalla, jolla viljapeltokuvioita havaittiin edellisen kerran jo 25.7. 2000, eli Suomenojan tien varrella. Tutkijamme pysäköivät tutkimusajoneuvonsa, Volvo S70:n, pienen kukkulan laelle ja katsastivat samaan laaksoon, jossa edelliselläkin kerralla kuviot havaittiin. Ja yllätys oli todella suuri, kun tällä kertaa talvisella viljapellolla havaittiin jälleen uusi, hämmästyttävä kuvio! Alla olevissa kuvissa näet Espoossa vuosina 2000 (vasen kuva) ja Vantaalla 1998 (oikea kuva) havaitut viljapeltokuviot. Nämä poikkesivat nyt havaitusta siten, että aikaisemmat kuviot oli tehty kesällä korkeaan viljaan, nyt kuvio oli tehty viljapellon pohjamateriaaliin.

Espoon tapaus

Kuva: Espoon viljapeltokuvio vuodelta 2000 (Jukka Lantan videosta)

Vantaan tapaus

Kuva: Vantaan viljapeltokuvio vuodelta 1998 (Kuvalähde Wikipedia)

Tutkijamme soittivat heti salatun yhteyden takaavalla satelliittipuhelimellaan erikoistutkija UJ:lle ja yli-insinööri T. Uomakselle pääkaupunkiseudun tutkijayksikköön. Sieltä lähetettiinkin välittömästi maastokelpoinen PSI-tutkimusajoneuvo paikan päälle. Lumisade oli vasta alkanut Espoon alueella, joten maan pintamuodot olivat todella hyvin havaittavissa tutkijoiden kaasutellessa paikalle. Koska ilta oli jo laskeutumassa, tutkijamme joutuivat turvautumaan erikoislaitteisiin nähdäkseen tapahtumapaikan kunnolla. Alla kuva tapahtumapaikalta.

Tutkijoidemme erikoiskiikareiden kohdeilmaisin, joka näkyy viereisessä kuvassa punaisena ympyränä, löysi alueelta artefaktin, jonka pintalämpötila oli peräti -34 K, jota voisi jo luonnehtia erikoiseksi mittaustulokseksi! Välittömästi tämän erehdyttävästi leikkuupuimuria muistuttavan vieraan älyn tuotteen alapuolelta pellosta löytyi ihmeellinen viljapeltokuvio, joka näkyykin vasemmalla olevan kuvan oikeassa puoliskossa varsin selvästi. Kuvaa kannatta klikata, jotta sen yksityiskohdat erottuvat riittävän tarkasti!

Viljapeltokuvio muistutti vanhamallista roomalaista kypärää, ja se oli kaivertunut syvälle maahan. Mitä tämä voisi tarkoittaa? Yrittivätkö kuvion tehneet "vieraat älyt" kertoa, että he ovat vierailleet myös muinaisessa Roomassa? Vai pitivätkö he roomalaisesta hattumuodista ylitse kaiken?

Havaintopaikkaa tutkittiin millimetri millimetriltä laserskannerein ja trikooderein, mutta tutkijamme eivät löytäneet mitään järjellistä selitystä viljapeltokuviolle eivätkä lämpösensorin erikoiselle lukemalle. 

Salaperäinen viljapeltokuvio nenäimme edessä!

Kuva: Tutkijoidemme silmien eteen avautunut näkymä erikoislaitteilla tallennettuna yön pimeydessä! Huomaa kuvassa punaisen kohdepisteen vieressä oleva uskomaton lämpötilalukema -34 Kelviniä! (Photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla, ja sitä kannattaakin tarkastella lähempää!

Poistuttuaan havaintopaikalta he saapuivat PSI-tutkimusautolle, jolloin he kohtasivat uuden mysteerin: Airam-merkkinen termospullo, jossa oli ollut kuumaa kaakaota, oli tyhjä ja sen lisäksi laatikollinen NYPD-tyyppisiä donitseja oli kadonnut jäljettömiin auton välinelaatikosta. Lisäksi auton pissapoikaan tarkoitettu Lady-Lasol -pullo oli myös tyhjentynyt mitä kummallisimmin. Nyittyämme autossa päivystäneen erikoistutkijaharjoittelijamme Wille M. Arkun hereille hän kertoi, ettei hän ollut havainnut mitään erikoista tai tavallisuudesta poikkeavaa, joten kadonneiden tarvikkeiden on täytynyt haihtua "savuna ilmaan" aivan tutkijoidemme nenien alta! Tosin hän epäili tulleensa nukutetuksi jollakin narkoottisella aineella kenties abduktiota varten, ja toden totta, kertomuksensa vakuudeksi hänen hengityksensä tuoksahtikin haisteltaessa aika oudolle.

Tässä seuraavassa ovat tutkijoidemme sattumalta ottamat kuvat kovan onnen termospullosta ja kaikista seitsemästä donitsista ennen niiden katoamista jäljettömiin. Tutkijaharjoittelijamme oli tapauksesta niin järkyttynyt, että pyysi epäselvällä äänellä tutkijoiltamme paperinenäliinaa varmaankin kuivatakseen kyyneleitään. Hänen järkytystään kuvastaa sekin, ettei hänellä ollut minkäänlaista ruokahalua tutkijoidemme poikettua paikalliseen ravitsemusliikkeeseen pitkän tutkimusrupeaman päätteeksi.

Saisinko paperinenäliinan, kiitoksia?

Kuva: PSI-tutkijaharjoittelija Wille M. Arkku ensi kädessä tutkimusautosta tavoitettuna. Kaakaon ja donitsien arvoitus oli hänellekin täysi mysteeri (Photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla.

AIramin termospullo täynnä kaakaota

Tutkijoille tarkoitetut donitsit katosivat jälkiä jättämättä!

Lisäksi seuraavana aamuna tainnutettu tutkijamme kärsi oudoista oireista, joihin kuului mm. voimakas päänsärky ja meluarkuus. Tämän takia erikoistutkijamme  mittasivat tutkimusharjoittelijaamme mm. erikoismittarein, josko hän olisi joutunut esim. radioaktiiviselle säteilylle alttiiksi. Mutta taaskaan laitteemme eivät paljastaneet mitään! Tutkijamme uskovatkin vahvasti, että syyllinen mysteereihin voi olla se sama "vieras äly", joka on myös viljapeltokuvion takana. Viljapeltokuviohavaintoja yritettiin varmistaa seuraavana päivänä, mutta valitettavasti 2. ja 3. päivän välisenä yönä Espoossa satoi niin paljon lunta, ettei havainnointi enää onnistunut kirkkaassa päivänvalossa.

Luuvalonne pimeässä - erikoistutkija UJ

 

 


Professori, johtava päämeteurologi Yrjö Nevankartano

Kuva: Päämeteurologi Y. Nevankartano (Photo © Juha Räty)

- TIEDESENSAATIO -
ONKO KYLMÄN JA LÄMPIMÄN SÄÄRINTAMAN TARKKA RAJAKOHTA VIHDOINKIN SAATU VANGITTUA FILMILLE? (23.2.2008)

Klubimme innokkaat uutistoimittajat pääsivät todistamaan harvinaista näkyä: Jokin ihmeellinen luonnonilmiö oli sulattanut lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä 17.2.2008 tasan puolet pihalla olleen auton päälle kertyneestä lumesta! Mistä oikein on kysymys? Ovatko UFO:t tehneet kokeitaan alkukantaisten ihmisten autoilla? Yrittääkö jokin kolmas taho viestiä meille jotain elämää suurempaa näillä auton metallihohtoväripinnalle muodostuneilla jäähiukkaskuvioilla? Ovatko TV-uutisten säätiedotuksen ilmoittama kylmä ja lämmin säärintama törmänneet toisiinsa Kuivasjärven / Linnanmaan alueella? Olipa miten oli, jopa valtakuntamme johtavat meteurologit ovat ilmiön tarkkarajaisuudesta ällistyneitä.

Klubimme  PSI-tutkijoihin kuuluva UH hätyytteli (tiedon)janoiset toimitsijamme tapahtumain näyttämölle varhain sunnuntai-aamuna (klo 17.00) todistamaan tätä sangen ihmeellistä näkyä, ja mitä toimitsijamme näkivätkään? Kuuluisan tutkijamme auto oli jäänyt joidenkin kenties ennalta tuntemattomien luonnonvoimien leikkauspisteeseen ja niiden vaikutuskohta oli osunut tasan tarkkaan hänen sporttinsa etu- ja takaovien väliselle alueelle. 

Useita tunnettuja tiedemiehiä (klubimme tutkijoiden lisäksi) kävi havaintopaikalla todistamassa vuosisadan havaintoa. Mm. päämeteurologi, professori Yrjö Nevankartano katsoi kollegoitaan hyvin merkittävästi ja laittoi muistilehtiönsä berberin taskuun. Hän lienee pitänyt löytöä hyvinkin merkittävänä, koska hän totesi muille tutkijoille: "No voi herranen aika! Tämä on ihan uskomatonta, mitä kaikkea sitä joutuukin sunnuntai-ehtoona tutkimaan!" " Suosittelisin, että UH ottaa yhteyttä saksalaiseen kollegaansa von Dänikeniin, hänellä on kokemusta tällaisista asioista ja tähänkin hän varmasti löytää hyvin mielenkiintoisen selityksen!"

Kaikesta huolimatta päämeteurologi Nevankartano antoi asialle sangen selkeän, loogisen, mutta maallisen selityksen. Kyseessä oli kylmän ja lämpimän säärintaman välinen törmäys! Tämän törmäyksen jäljiltä tutkijamme auton katolla ollut lumi oli sulanut tarkasti pois lämpimän ilmamassavirtauksen alueelta, kun taas auton katon peräpää lienee joutunut kylmän virtauksen alueelle. 

Tutkijammekin toivoo, että yllä annettu selitys on se oikea. Von Dänikenin selitys voisi tosin olla mielenkiintoisempi... Korostamme tässä, ettei kuva oikeasti (aikuisten oikeasti) ole väärennös eikä kattoa oltu puhdistettu epäsymmetrisesti kuvauksia varten. Lisäksi tässä kuvailtu ilmiö tapahtui oikeasti. Jäähiukkasten sulamiskuvio oli syntynyt auton katolle aivan itsestään ja edellisenä iltana katto oli ollut lumen peitossa.  

Etupää sula, takapää jäässä!

Kuva: Tutkimalla auton kattoa kuvasta
tarkasti voit huomata sulamisrajan.
(Kuva suurenee klikkaamalla!

Ratkaisun täytyy löytyä näistä egyptiläisistä kaiverruksista!

Kuva: E. von Däniken etsimässä selitystä
 jäähiukkaskuvioille!

Itse asiassa tutkijamme tapoihin ei kuulu puhdistaa autojen kattoja lumista talviaikaan ollenkaan. Hän on nimittäin huomannut sellaisen merkillisen seikan, ettei heinäkuussa katolla ole yhtään vähemmän lunta siinä tapauksessa, kun hän on ahkeroinut autonkattolumiurakan kimpussa talvella. Joten miksi vaivautua!

Luuvalonne pimeässä - toimittaja UJ

 

 

TELAJÄRVELLÄ ELETÄÄN
KEHITYKSEN ETURINTAMASSA!
(4.2.2008)

Klubimme UUTISTOIMITUS  pääsi tutustumaan elinkelpoisen ja virkeän Telajärven kunnanhallituksen kunniavieraana  paikalliseen elinkeinoelämään. Täytyy sanoa, että monella kunnalla olisi oppimista Telajärvestä!

Melkein lainatakseni Telajärven kunnanisän Veikko-Ilmari Peräjäkälän sanoja voin vain (vai oliko se vaivoin...?) todeta, että Telajärven kunta on vireä, parin tuhannen asukkaan länsisuomalainen kunta, kasvukeskus jolla on kunniakas historia ja pimeässä loistava tulevaisuus. Telajärvellä sijaitsee useita merkittäviä suurtyöllistäjiä, muun muassa informaatioteknologian kansainvälisesti tunnettu huippunimi Saunalambus Plaza, Telajärven Autotehdas, Autoliike Autotalo Oy, Telajärven Pyramidimarkkinointi Oy sekä Telajärven Ydinjätelaitos. 

Enemmittä puheitta, arvon lukijamme, käykäähän tutustumassa Telajärven kuntaan klikkaamalla tästä! Takaan, että kannattaa! Lisätietoa Telajärvestä löydät Hikipediasta (klikkaa vaan!).

 Luuvalonne pimeässä - toimittaja UJ

 

NOOTTIKRIISILTÄ VÄLTYTTIIN YLLÄTTÄVÄLLÄ TAVALLA! (24.1.2008)

Klubimme hallituksen tiedottaja kertoi hallituksemme saaneen tiistaisessa 22.1.2008 kokouksessaan käsiteltäväkseen vastauksen hallituksen 9.1.2008 lähettämään NOOTTIIN. Syntipukin asemasta syytetty klubimme korkea-arvoinen hallituksen jäsen saapui itse omassa ylivaltaisessa asemassaan muun hallituksen kuultavaksi.

Osoittaen klubin sääntöjen mukaista toimintahenkeä ja GoodWilliä hän aloitti vastineensa esittämisen vasta ravintolassa nautittujen lahju... lahjomahenkisten pullakahvien jälkeen. Klubimme istuva hallitus mykistyi toisen, syytettynä olleen perustajajäsenemme vedettyä kiiltonahkaisesta (synteettistä krokotiilia, jonka kiilto oli MELKEIN yhtä syvää kuin perustajajäsenemme komean UKK-kampauksen) salkustaan tähän asti kadoksissa olleen SALAISEN LISÄPÖYTÄKIRJAN sanoen: "Tässä, saatanan tunarit!" (anteeksi kieliasu, mutta lainaus oli autenttinen ja presidentaalinen, toim. huom.!)

Lähemmässä tarkastelussa paljastui, ettei tätä 80-lukulaisen puoluepolitiikan hengen mukaista kassakaappisopimusta ole koskaan virallisesti tehty yhtään ainoaa kappaletta, mutta että klubin molemmilla perustajajäsenillä oli kuitenkin siitä jo kolme vuotta ennen klubin virallista perustamista tehdyt yhteneväiset kappaleet (joita siis ei ole olemassakaan!). Olematon kuva tästä sopimuksesta alla!

Tätä kuvaa ei ole siis olemassakaan, vai...?
Kuva: Salainen lisäpöytäkirja, jota siis ei ole olemassakaan (eikä siis myös tätä kuvaa, toim. huom.)
 
Kuvasta on poistettu PhotoShopilla allekirjoitukset. Lukijan kannattaa muistaa, että asiakirja on salainen, joten siitä ei saa kertoa kenellekään!  Klikkaamalla kuvaa se suurenee!

Löytyneen lisäpöytäkirjan perusteella : 
"Perustajajäsenet ottavat täyden poliittisen vastuun kaikista toimistaan, mutta jos tilanne niin vaatii, he kaivavat tämän kassakaappisopimuksen esiin klubin perustamistilaisuuden pitopaikan umpeen muuratun katakombin suljetun luolaston seinään sijoitetusta varmuussäilöstä, ja osoittavat täydellisen poliittisen koskemattomuutensa." 


Ja näinhän siis nyt tapahtuikin! Tämähän osoitti perustajajäsentemme henkisen ylivallan, koska he olivat osanneet varautua etukäteen tähänkin tilanteeseen!

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

 

AUSTRALIAN OSASTOLLE UUDET TIETOLIIKENNERATKAISUT! (8.1.2008)

Klubimme hallituksen australialaisjäsen Urho Olavi julkitoi, että Australian osastomme päämajaan Queenslandin Harvey Bayhin on hankittu kosolti uutta tietotekniikkaa. Tämä uusi tietotekniikka mahdollistaa entistä nopeammat suorat yhteydet klubimme eri hallitusjäsenten välillä, samoin kuin esimerkiksi päivänpoliittisten kysymysten ja pakinoiden julkaisemisen aiempaa tuoreempina! Koko Australian osastomme on innostunut asiasta ja ahertaakin nyt yhtenä tiiminä uuden tekniikan käyttöönoton merkeissä.

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

 

TUTKIMUSMATKA BERLIINIIN
MEDIAKATKOKSEN TAKANA!

Klubimme korkeasti kunnioitettu despoottihallitus vieraili osittaisena ja osin edustajiensa välityksellä suuressa ja mahtavassa Saksassa ja varsinkin Berliinissä. Matkan tarkoitus oli epäpuhtaasti hankkia lisää tietoja ja faktoja uusiin ja menossa oleviin sekä lähes valmiisiin tutkimuksiimme.

Tämän tutkimusmatkan takia klubimme sivuston päivitys oli kolmisen viikkoa ns. "jumissa"; pyydämme siis sitä mitä nöyrimmin anteeksi. Juttuja toimittajamme toki tuottivat koko ajan, mutta päätoimittajan osallistuminen tutkimusmatkaan esti uusien artikkeleiden julkaisemisen tyystin! Johan laki painovastuusta edellyttää edesvastuuttoman päätoimittajan  olemassa- ja paikallaoloa!

Pääsettekin lähiaikoina nautiskelemaan tutkijoidemme matkan antia eri artikkeleiden yhteydessä!

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

 

MYSTISIÄ UUTIMIA

Klubimme kunnioitettu jäsen ja CSI-tutkimuksiin erikoistunut PSI-tutkija Markku on laatinut kokoon seuraavan kummallisuuksien listan koskien kahta EDESMENNYTTÄ USA:n presidenttiä. Vaikka lista näyttää lähinnä vitsiltä, siinä esitetyt jutut ovat kuitenkin täyttä totta! Nyt lukemaan siitä (ja pelkäämään, että mikäs salaliitto tämänkin takana on). Uudet huhtikuussa 2010 päivitetyt kummallisuudet, jotka Urho Juha asioita tarkemmin tutkiessaan löysi, on merkitty sinisellä:

John F. Kennedy vs. Lincoln

 
 
 
 
 
 

 

 • Abraham Lincoln valittiin kongressiin vuonna 1846.

 •  John F. Kennedy valittiin kongressiin vuonna 1946.

 • Molemmat presidentit opiskelivat lakia

 • Abraham Lincoln valittiin presidentiksi vuonna 1860.

 •  John F. Kennedy valittiin presidentiksi vuonna 1960.

 • Molemmat olivat yli kuusi jalkaa pitkiä

 • Molemmat olivat perheidensä toiseksi vanhimpia lapsia

 • Molemmat oli nimetty isoisien mukaan

 • Molempien sisko kuoli ennen kuin heidät nimitettiin presidenteiksi

 • Molemmat naivat kaksikymmentäneljävuotiaan tummatukkaisen naisen, joka oli ollut aikaisemmin kihloissa

 • Molemmilla oli neljä lasta

 • Lincoln astui virkaan 1861

 • Kennedy astui virkaan 1961

 • Lincolnin lapsi kuoli 1863

 • Kennedyn lapsi kuoli 1963

 •  Nimet Lincoln ja Kennedy muodostuvat seitsemästä kirjaimesta.

 •   Molempien vaimot saivat keskenmenon Valkoisessa Talossa.

 • Lincolnilla oli ystävä nimeltään William (Billy) Graham

 • Kennedyllä oli ystävä nimeltään Billy Graham

 •  Molemmat presidentit ammuttiin perjantaina.

 • Molempia presidenttejä ammuttiin päähän.

 • Booth käyti pistoolia, mutta hänet ammuttiin kiväärillä.

 • Oswald käytti kivääriä, mutta hänet ammuttiin pistoolilla

 • Molemmat presidentit ampui etelävaltiolainen

 • Lincolnin sihteerin nimi oli Kennedy.

 • Kennedyn sihteerin nimi oli Lincoln. 

 • Kummankin seuraajan nimi oli Johnson.

 • Andrew Johnson, joka seurasi Lincolnia, syntyi vuonna 1808.

 • Lyndon Johnson, joka seurasi Kennedyä, syntyi vuonna 1908.

 • Molempien seuraajien nimessä oli 13 kirjainta

 • Lincolnin murhaaja John Wilkes Booth syntyi vuonna 1839.

 • Kennedyn murhaaja Lee Harvey Oswald syntyi vuonna 1939.

 • Molemmat murhaajat tunnetaan kaikista kolmesta nimestään

 • Kummankin nimessä on 15 kirjainta

 • Lincoln totesi eläessään: olisi todella helppoa murhata presidentti

 • Kennedy totesi eläessään: olisi todella helppoa murhata presidentti

 • Lincoln ammuttiin teatterissa, joka oli Ford-teatteri,

 • Kennedy ammuttiin autoon, joka oli Fordin valmistama Lincoln.

 • Booth pakeni teatterista ja hänet saatiin kiinni varastorakennuksesta.

 • Oswald pakeni varastorakennuksesta ja saatiin kiinni teatterissa.

 • Lincolnin murhaajan pidättäjä oli poliisi nimeltä Luther Baker

 • Kennedyn murhaajan pidättäjä oli poliisi nimeltä Marion Baker

 • Sekä Booth että Oswald murhattiin ennen oikeudenkäyntiä.

 • Sekä Boothin että Oswaldin murhaajat olivat vaihtaneet nimensä aikaisemmin

 • Lincolnin perhe muutti murhan jälkeen osoitteeseen: 3017 N. Street N.W. Georgetown

 • Kennedyn perhe muutti murhan jälkeen osoitteeseen: 3014 N. Street N.W. Georgetown

Pelottavaa eikös vain, ihmettelee "Valonne pimeässä - toimittaja UJ"

 

 

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 12.1.2007

Virhe PSI:n tutkimuksissa!

Klubimme kunnioitettu erikoistutkija UJ oli tekemässä viikoittaista tarkastusmatkaansa PSI-erikoistutkijoiden vierailemissa paikoissa, kun hän kauhukseen huomasi PSI-tutkimustuloksiin livahtaneen virheen! 
Ennenkuulumatonta!
 Tutkimuksissa mainittua Chasselin kappelia ei todellakaan ole ollut koskaan olemassa, vaan sen kuuluu olla Chalesmin Katedraali! Muita virheitä tutkimuksiin ei ollut kuitenkaan päässyt pujahtamaan! Erikoistutkijamme UJ välittää täten lukijoillemme PSI-tutkijoidemme vilpittömät anteeksipyynnöt! Käsikirjatuntemus ei ollutkaan niin aukoton, etteikö tietoa olisi tarvinnut kirjoitusasun puolesta tarkastaa lähteestään! 

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 20.11.2006

Vedet ovat Urholandiassa kylmenneet

Klubimme kunnioitettu jäsen Eino P. Kotkasta lähestyi toimitustamme seuraavanlaisella uutissähkeellä:

HYVÄÄ HUOMENTA; ja hyvää onnea TOIVOTAMM !!!!!!!!!!
Kotka Poukin-Mäkilöillä tänään 15.11.2006 aurinko nousee 8:14 ja laskee 15:40. Päivän pittuus 7 h 26:69 min.
Kävin mittaamassa meren lämpötilan + 0,5 °C paine 997,7 hupa kosteus 96 % kaakkoistuulta 9 m/s

Tässäkin hyvä onni JOS / KUN maltat katsoa liitevideon jos vesi on kyltymää !


Elämä opettaa vain niitä,
jotka sitä opiskelevat.

ONNI?
KUKA TIETÄÄ?


Vanha kiinalainen tarina maanviljelijästä,
joka käytti vanhaa hevostaan pelloillaan.

Eräänä päivänä hevonen karkasi vuorille, ja
kun naapurit osoittivat myötätuntoa vanhaa
miestä kohtaan hänen huonon onnensa vuoksi,
maanviljelijä vastasi: "Huono onni? Hyvä
onni? Kuka tietää?"

Viikkoa myöhemmin hevonen palasi vuorilta
mukanaan hevoslauma, ja nyt naapurit
onnittelivat maanviljelijää hänen hyvästä
onnestaan. Hänen vastauksensa kuului:
"Huono onni? Hyvä onni? Kuka tietää?"

Sitten maanviljelijän poika yrittäessään
kesyttää yhtä villeistä hevosista putosi ja
taittoi jalkansa. Jokainen piti tätä hyvin
huonona onnena. Mutta maanviljelijän ainoa
reaktio oli: "Huono onni? Hyvä onni?
Kuka tietää?"

Joidenkin viikkojen kuluttua armeija marssi
kylään ja otti jokaisen löytämänsä terveen
nuorukaisen. Nähdessään maanviljelijän pojan
jalan olevan poikki he jättivät hänet. Oliko
tämä hyvää vai huonoa onnea? Kuka tietää?

-Anthony de Melloa siteerasi eino p

Niin, ja tässä se alussa mainittu liitevideo ajankohtaisesta veden lämpötilasta, klikkailkaa, katsokaa ja nauttikaa:

Hupsista, hupsista ja molskis 
(onpi muuten aika iso tiedosto, noin 3,8 MB)

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

 

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 28.9.2006

Kekkoshavaintoja kaivataan Urholandiassa!

Tällä viikolla Urho-klubin nuori, tuore ja jääkaapissa säilytetty Noviisi Sami  eli tuttavallisesti NS on ilmoittanut tehneensä Kekkos-havainnon Itsevaltiaiden uusimmassa jaksossa. Jäseniä pyydetäänkin pitämään silmänsä auki ja ilmoittamaan mahdollisia havaintoja klubimme ensimmäisestä jäsenestä Kekkosesta Urhoklubin sähköpostiin. Mahdolliset merkittävät, merkilliset ja/tai esimerkilliset havainnot julkaistaan joko tällä palstalla, URHOLANDIASSA TAPAHTUU - tai ILMIANTAJIEMME JULKITUOMAA -palstoilla havainnon laadusta ja vakavuusasteesta riippuen. Samalla mahdollinen havainnoitsija voi kenties kasvattaa pistesaldoaan mahdollista ja kenties joskus kaukaisessa tulevaisuudessa siintävää ehkä tulevaa ylennystään silmällä pitäen!

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 17.4.2006

Sensaatio - tutkijat ovat löytäneet 21 miehistä kulttuuria ylläpitävää faktaa

Urho-klubin tutkimusosaston älyn jättiläiset, oikeat huippututkijat ovat löytäneet neljä vuotta kestäneissä ja 14 miljoonaa euroa maksaneissa kenttätutkimuksissaan peräti 21 hyvää syytä olla mies! Toki samalla löytyi myös hyviä syitä olla nainen, mutta sitä tutkimusta ei ole vielä saatu päätökseen. No joka tapauksessa, tässä nämä tutkijoidemme selville saamat syyt ovat:

1.Mies (o)saa keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan

2.Henkilövaa'an ostaminen ei kuulu tärkeisiin asioihin

3.Hääjärjestelyt hoituvat itsestään - riittää, kun menee paikalle edes suurin piirtein ajoissa.

4.Toisten ajotapaa saa arvostella vapaasti

5.Ei nipistelyjälkien pelkoa takapuolessa

6.Leuan alla ei hylly mikään lenkkeiltäessä

7.Nimen kirjoittaminen lumeen onnistuu useammalla tavalla kuin naisilla

8.Kylpyhuoneen kaapissa on vain tarpeellisia tavaroita

9.Mies osaa itse avata kaikki eteen tulevat purkit ja pullot

10.Kolme paria kenkiä on jo täydellinen valikoima

11.Viikon lomalle riittää pieni lentolaukku

12.Kukilla voi hyvittää melkein mitä tahansa

13.Timanteilla voi hyvittää kaiken

14.Miehen ei tarvitse pedata hotellisänkyä ennen siivoojan saapumista

15.Pissaaminen kaverin kanssa samaan ämpäriin yhtä aikaa on  mahdollista (ja hauskaa)

16.Koko viikonlopun pukeutumiseksi riittävät verkkopaita ja kalsarit

17.Alusvaatteiden vaihtovälin voi pidentää kahteen viikkoon

18.Ei tarvitse kanniskella mukanaan jotain typerää käsilaukkua

19.Ei tule huono omatunto, kun näkee tyhjän sipsipussin keittiön/olohuoneen pöydällä

20.Jos tiskaa tai imuroi, siitä kiitetään

21.Deodorantti..., mikä ihmeen deodorantti?

Erikoistutkija UJ

 

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 3.1.2006

Da Vinci -koodin alkulähteillä -kilpailu

Ennen vuoden vaihdetta Urho-klubin TEKNIIKKA-palstalla julkistettu kilpailu on saanut ensimmäisiä vastauksia. Toistaiseksi UTTIin eli Urho-Klubin Tekniikan TutkimusInstituuttiin on tullut yksi (ja vieläpä oikea) vastaus koskien Da Vinci -koodin alkulähteillä  -kilpailua. Tuo vastaus on tullut Oulusta ja ratkaisijana on 18-vuotias lukiolaistyttö. Mikäli kohtuullisen ajan kuluessa muita ratkaisuja ei tule, palkintoarvonnasta tulee nopea.

Sinulla, rakas lukijani, on vielä mahdollisuus osallistua tuohon kilpailuun klikkaamalla tästä tai tämän uutisen otsikosta.

Erikoistutkija UJ

URHO-KLUBIN UUTISHUONE UKU - OULU 4.10.2005

MAOL-taulukoiden kaivattu lisäosa julkistettu!

Valtakunnallisesti tunnettu MAOL:n taulukko on saanut kauan kaivatun lisäosan! Tämä täysin uusi eepos on suunnattu matemaattisesti hieman vähemmän lahjakkaille opiskelijoille ja niille uusille isänmaamme toivoille, joille prosenttilasku tarkoittaa suunnilleen tätä:   - Paljonko jää, jos täydestä kossupullosta otetaan 21 % pois? -  Ja jos vastaus mielestäsi on PUOLET, pidät tästä kirjasta kuin hullu puurosta!

"En tulisi toimeen hetkeäkään ilman tätä mainiota kirjaa" , kommentoi juuri eräs kansakunnan toivomme! "Nyt tiedän mm. sukkien puoliintumisajan ja monta elintärkeää vakiota, mm. Puustisenvakio-taulukko on tullut osaksi elämääni", hän jatkaa.

Sinäkin voit nyt tutustua kirjan uunituoreeseen osaan klikkaamalla tästä!

Valonne pimeässä - toimittaja UJ

 

Käyttöohjeita:

 

"Poista muovi ennen syömistä!" 

( Tämä ohje löytyi suklaapatukasta ja  lienee siis tarkoitettu klubiin kuulumattomille älyn jättiläisille UJ  19.9..2005)

<= Paluu Tumpolan kuntaan

<= Paluu UUTISHUONEELLE

<= Paluu Klubin pääsivulle

 

 

Meitä valvotaan - agentti 666 on takanasi!

***

Kurkkaa sisään vaan! Uskallusta!


Kauan kaivattu MAOL-lisäosa on lopultakin nähnyt päivänvalon!
Artikkeli aiheesta alempana ja linkki kirjaan myös oheisesta kuvakkeesta!