Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Yksi on maailmassa turhaa: hiukset miehen päässä

Eräs kosmetiikkayritys markkinoi hiustenhoitotuotetta, jonka mukaan lähimenneisyytemme olisi toisennäköinen, jos firman tuote olisi keksitty aikaisemmin. Mainoksessa esiintyy sitten muuten hämmästyttävän suuresti klubimme ensimmäistä jäsentä muistuttava mies, mutta tällä mainoksen miehellä on sankka tukka päässä.

Ihmettelen, miten joku voi olla niin pöljä, että kuvittelee jonkun miehen kärsivän kaljuudesta. Asiahan on täsmälleen päinvastoin. Kaljuuntuminen on onni, joka ei tule kaikkien osaksi. Ensiksikin kalju on miehen komistus. Klubimme sivuilla kaljupäistä miestä kuvataan henkilöksi, joka on varustettu erittäin kunnioitusta herättävällä täysleveällä jakauksella. Kaljuus herättää kunnioitusta ja antaa kantajalleen auktoriteettia.

Kaljuudesta on muutenkin monenlaista hyötyä. Luonnostaan kaljun henkilön ei tarvitse koskaan pestä eikä kammata hiuksiaan. Hänen ei myöskään tarvitse kuluttaa aikaansa ja rahaansa hiustensa leikkauttamiseen. Monella ihmisellä kuluu varovastikin arvioituna koko elinaikanaan vähintään kokonainen henkilötyövuosi (n. 1600 tuntia) hiustensa pesemiseen, kampaamiseen ja kaikenlaiseen muuhun hiushoitoon.

Kaljuilla ihmisillä on siten itse asiassa vuoden verran pitempi työura kuin hiuksellisilla. Kaljuilla ei myöskään mene huomiota hiustensa ja niiden hoidon ajattelemiseen, joten kaljut ihmiset ovat paljon tehokkaampia ja saavat enemmän aikaan kuin hiukselliset. Klubimme ensimmäinen jäsen suunnattomine valtiomiessaavutuksineen on oivallinen esimerkki erittäin tarmokkaasta ja tehokkaasta kaljusta henkilöstä.

Monet ihmiset tuskailevat vanhetessaan hiustensa harmaantumista. Kaljulle henkilölle tämäkin on täysin tuntematon ongelma. Kaljulla ei ole huolta harmaantumisesta, mutta tukalliset ihmiset kuluttavat monesti harmaantumisen myötä entistä enemmän aikaa ja rahaa hiustensa takia, muutamat jopa värjäävät hiuksiaan pelkästään niiden harmaantumista peitelläkseen.

Setäni oli täyskalju jo silloin, kun aloin itse havainnoida ja muistaa asioita. Viimeisinä elinpäivinään sedälleni alkoi kuitenkin kasvaa tukka. Lääkärin selitys oli, että tuo valitettava hiustenkasvu oli merkki miessukupuolihormonin tuotannon vähenemisestä. Kaljuus on siten varma todistus kantajansa mieskuntoisuudesta.

Kaljuudesta voi olla hitusen haittaakin. Omasta kokemuksestani tiedän, että monesti Pohjanlahden rannikon kylmät tuulet tuntuvat ikäviltä kaljuun päälakeen osuessaan.  Tämän asian voi kuitenkin helposti korjata panemalla ulkona liikkuessa lakin tai pipon päähän. Kielemme sanasto on vielä hieman huonosti kehittynyt. Järkevää olisi näet nimittää lakkeja, pipoja ja muita päähineitä hiuslisäkkeiksi, sillä niitähän nimenomaan käytetään hiusten tilalla kaljun päälaen suojaamiseen.

Alussa mainitsemani mainos on kunnianloukkaus klubimme ensimmäistä jäsentä ja ylipäätään kaljuja ihmisiä kohtaan. Klubimme olisi varmaan syytä nostaa ensimmäisen jäsenensä puolesta kunnianloukkaussyyte mainitsemaani kosmetiikkavalmistajaa vastaan. En nyt viitsi mainita tuon tuotteen tai firman nimeä, mutta kehotan kuitenkin kaikkia klubimme jäseniä paheksumaan tuollaista törkyä ja boikotoimaan tuon mauttomasti mainostavan yrityksen kaikkia tuotteita.

UAT