Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Rikollisuus on pysäytettävissä

Olemme saaneet - jälleen kerran Ruotsista - aivan erinomaisen vihjeen yhteiskuntamme parantamiseksi. Ruotsalaiset ovat keksineet erittäin erinomaisen ja aiemmin täysin käyttämättä jääneen keinon rikollisuuden pysäyttämiseksi.

Ruotsiin nimitettiin äskettäin uusi hallitus uudelle hallituspohjalle. Varsin pian hallituksen nimittämisen jälkeen paljastui, että ainakin kolme hallituksen ministeriä, kulttuuriministeri Cecilia Stegö Chilo, kauppaministeri Maria Borelius ja siirtolaisministeri Tobias Billström ovat jättäneet jo vuosia televisiolupansa maksamatta eli ovat talousrikollisia.

Kulttuuriministeri Stegö Chilo lupasi asian paljastuttua maksaa takautuvasti kaikki menneinä vuosina maksamatta jääneet televisioluvat. Maksettavaa kertyy yli 20 000 kruunua. Varmaan muutkin ministerit maksavat televisiolupansa jälkikäteen.

Ministerit Borelius ja Stegö Chilo ovat myös syyllistyneet pimeän palkan maksamiseen lapsenhoitajille. Valitettavasti he eivät enää pysty hyvittämään noita rikoksia, koska rikokset pimeän työvoiman käytöstä vanhenevat Ruotsissa viidessä vuodessa. Voimme kuitenkin olla varmoja, etteivät nuo henkilöt enää käytä pimeää työvoimaa ainakaan sinä aikana, kun toimivat ministereinä.

Tämä ruotsalaisten oivallus kertoo, miten rikosten poluille joutuneista ihmisistä tulee rehellisiä kunnon kansalaisia heti, kun heistä tulee ministereitä. He ovat jopa valmiita vapaaehtoisesti korvaamaan rikollisella toiminnalla saamansa hyödyn.

Suomessakin voitaisiin ottaa käytäntö, että vankilatuomioiden sijasta rikollisia nimitettäisiin ministereiksi. Ministerin virkoja tarvittaisiin silloin paljon nykyistä enemmän, mutta se ei varmaan olisi mikään ongelma. Meillä on nykyisinkin hallituksessa varsin joustavia ministerinimikkeitä, esim. kuntaministeri. Maassamme voisi olla jokaista kuntaa varten oma kuntaministerin salkku, jolloin kuntaministereitä tarvittaisiin nelisensataa.

Tarvittaessa ministerinvirat eivät todellakaan vähällä lopu kesken, jos vain käytämme mielikuvitustamme. Kuntaministerin ohella monia muitakin ministerinvirkoja olisi paloiteltavissa pieniin, järkeviin kokonaisuuksiin. Esimerkiksi liikenne- ja viestintäministerin tehtävät voitaisiin jakaa moniin palasiin ja silti kaikille ministereille jäisi toimivallan piiriin monta kilometriä maanteitä tai useita laajakaistayhteyksiä. Opetusministereitäkin voisi olla paljon, jolloin kullakin opetusministerillä olisi parhaimmillaan vain yksi kyläkoulu toimivallassaan. Silloin varmasti kouluasiat tulisivat hyvin hoidettua.

Joillekin rikollisille, esim. pienehköjä varkauksia ja kioskimurtoja tehneille, voisi riittää kaidalle polulle siirtymiseen pelkkä ministerin palkka, vaikka ministerintehtäviä ei hänelle nimettäisikään. Säännöllisesti joka kuukausi tilille tuleva ministerinpalkka voisi hyvinkin viedä motivaation vaivalloisille murtoretkille lähtemiseltä. 

UAT

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE