Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

 

Herkullisia aiheita

Pyydän anteeksi kunnianarvoisilta klubimme jäseniltä ja sellaisiksi haluavilta, etten ole pakinoinut näillä sivuilla kuukauteen. Syynä ei suinkaan ole aiheiden puute, vaan on kulunut liian hyvin muutenkin. Herkullisia pakinoinnin aiheita on viimeksi kuluneen kuukauden aikana ollut montakin.

Kuulantyöntäjä Ville Tiisanoja jäi kiinni dopingista. Olisin voinut kirjoittaa siitä, miten surullisen yksinäisiä huippu-urheilijat ovat. Ville Tiisanoja päätti dopingin käytöstä yksin, hän hankki doping-aineet sellaiselta välikädeltä, jolla muuten ei ole mitään yhteyksiä urheiluväen kanssa. Kukaan toinen urheilun parissa työskentelevä ei tiennyt Tiisanojan dopingin käytöstä yhtään mitään.

Rautaruukki-konserni päätti palkita johtajiaan jotensakin runsaskätisesti. Teräksen kysyntä maailmalla on näet juuri nyt niin kova ja hintataso korkea, ettei teräskonserni ole voinut välttyä taloudelliselta menestykseltä, joten johtajien palkitseminen on hyvin perusteltua.

Pakina Rautaruukin toimista syntyisi erityisesti sillä perusteella, että eräs nimeltä mainitsematon kansanedustaja, eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja ja Rautaruukin hallintoneuvoston varapuheenjohtaja oli erittäin kärkäs arvostelemaan toisen valtionyhtiön, Fortumin, optiojärjestelyjä vuosi sitten. Hän vei Fortumin optiot talousvaliokunnan käsittelyyn ja vaati optioiden osittaista perumista. Nyt samainen kansanedusta on ollut täysin hiljaa Rautaruukin johdon palkitsemisesta.

Tästä voisi kaiketi vetää sellaisen päätelmän, ihan luonnonlain veroisen, että yritysjohdon palkitseminen on tuomittavaa, jos se kohdistuu toisiin henkilöihin, mutta erittäin suotavaa, jos palkitseminen osuu omalle kohdalle. Mainittu kansanedustaja on hallintoneuvoston varapuheenjohtajan ominaisuudessa saamassa osansa johdon palkkioista.

Pakinan voisi kirjoittaa myös klubimme ensimmäisestä jäsenestä kirjoitettuihin uusiin paljastuksiin. Tuoreessa kirjassa kerrotaan, että Urho Urholle kehittyi intiimi suhde pitkäaikaiseen avustajaansa silloin kun Urkki oli kahdeksankymppinen. Tämä on ihan hyvä lisä niihin tietoihin, joita lähinnä Urkin arvostelijat ovat ahkerasti viljelleet.

Urkista on kerrottu, että hän pystyi esimerkiksi komentamaan halutessaan naapurisupervallan johtajat lähettämään Suomeen sellaisen nootin kuin halusi. Hänen on myös kerrottu olleen niin uuttera, että hän ehti tarkistamaan kaikki aikakauslehti Suomen Kuvalehteen tulevat kirjoitukset etukäteen. Kun tähän vielä lisätään yleinen väite, että Urkki oli pysyvästi dementoitunut presidenttikautensa alkuvuosista lähtien, maalaavat vastustajat kuvan varsinaisesta supermiehestä.

Yksi hyvä pakinan aihe on Raaheen suunniteltu Kekkospatsas. Suunnitellaan suurta näköispatsasta arvokkaalle paikalle Rantakadun varteen ja jostain syystä kukaan raahelainen ei kyseenalaista hanketta. Raahe on valittajien kaupunki ja vähemmästäkin on poru päässyt. Voisin pohtia sitäkin, yrittääkö UKK-perinneyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Tiitinen lepytellä klubimme pakinoitsijaa tuomalla mahtavan Urkki-patsaan UAT:n kotinurkille.

Toisinaan hyvistä pakinanaiheista on kuitenkin puutetta. Niinpä toivon, että klubisivujemme lukijat lähettävät pakinan ituja klubin sähköpostilaatikkoon. Pelkkä muutaman sanan oivallus jostain epäloogisesta tai loogisesta, hauskasta tai vakavasta ajankohtaisesta tapahtumasta voi virittää pakinoitsijan mielen jutun tekoon. Jos taas haluat oivalluksestasi kuvallisen esityksen, niin kehotan lähettämään idean sanomalehti Kalevan pilapiirtäjälle, Jarille. Minulla on nimittäin kokemusta siitä, että Jari on jalostanut pilapiirrosideani hykerryttävän hauskaksi piirrokseksi.

UAT

<-PALUU PAGINA-PÄÄSIVULLE