Jalopeura               MIKÄTIN-PALSTA      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN (MIKÄ Tekninen INnovaatio)

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) ja tekniikan uutuuksia tulevaisuudesta yms. mukavaa. Osa mikättimistämme on/on ollut hyödyllisiä tarvekaluja, osa taas aivan puhtaita turhakkeita. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Vastauksenne voitte lähettää palkintokilpailuun sivun alareunassa olevaan osoitteeseen.

 Oikeat vastaukset saatte lähitulevaisuudessa tällä samalla palstalla. 

MIKÄTIN N:o 6 / 28.12.2008

Mikätin numero 6 on löytänyt toimituksemme ihailtavaksi kunnianarvoisa noviisimme Kimmo S. Loihdimmekin tässä ja nyt teidän silmienne eteen oikean muinais-aikaisen tarvekalun. 

Mikä kyseinen kuvien esittämä esine oikein on? Onko kyseessä Viikinki-aikainen murhaväline (niitäkin on tänne vielä tulossa, olisiko tämä yksi niistä?), mellakkapoliisien kumipampun varhainen ja hellävarainen esi-isä, muukalaisten ylimaallisen sädeaseen kivettymä vai mikä kumma...?

No, voimme ehkä helpottaa tehtävää hieman. Tätä kalua on käytetty menneinä aikoina meillä Suomessa(kin) ja ihan ihmisten toimesta. Käsistään kätevät ammattilaiset ovat sitä pääsääntöisesti käyttäneet. Kalu ei ole ollut aikoinaan kovinkaan harvinainen, vaikka se sellaista nykyään onkin. Se on rautaa. Sitä EI ole demagnetisoitu! Se on painava. Siihen on hyvä tarttua kiinni. Ja sillä saa lähimmäiseltä tajun kankaalle ihan silmänräpäyksessä! Nykyisinkin ammattimiehet ja -naiset käyttävät vastaavia, joskin yleensä modernimpia versioita samasta vermeestä ja osa näistä nyky-korvikkeista on fyysisesti merkittävästi kuvien esittämää esi-isäänsä pienempiä.

Alla näet kuvat kysymystemme kohteesta. Ensimmäisessä kuvassa näkyy mittakaavan vuoksi myös noviisi Kimmo S:n vasen käsi, jota emme siis nyt arvuuttele! Klikkaamalla kuvia näet niistä suuremman ja yksityiskohtaisemman version (myös Kimmon kädestä).

Sinä xgh?!£$€! saat nyt oikein isän kädestä!

Tästä ja tästä saat, uskotkos jo?

Kuva: Tässä tämä tarvekalu nyt sitten on! (Photo © Juha Räty)

Kuva: Läheisempi näkymä (Photo © Juha Räty)

Aikaa arvailla on siis siihen saakka, kunnes oikea vastaus julkaistaan näillä sivuilla. Hieman aikaisemmista mikättimistä oppineena toimituksemme asettaa nyt kuitenkin ehdottoman takarajan. Oikea vastaus julkaistaan (ja huippulaatuiset palkinnot oikein vastanneiden kesken arvotaan)  1.4.2009.  

Keksittyänne mielestänne oikean vastauksen, voitte toimia seuraavasti:

Vastaukset voi yrittää antaa suoraan Urho-klubin hallituksen jäsenille, tai anopin vastausyritelmän voi postittaa alla olevaan osoitteeseen (heh hee):

      Suomen Postilaitos / kadonneiden kirjeiden silppuamiskeskus

     8801 Hki

      Kuoreen merkintä: "Ei tarvitse avata, prosessointiin suoraan"

Myös sähköpostilla (osoite on siis aivan oikea) riittävän nöyrää asennetta osoittaen voi lähestyä klubin korkea-arvoista hallitusta osoitteessa:

       urhoklubi@par.as

Oikein vastanneiden kesken arvotaan kunnon palkinto (siis ihan oikea palkinto).

Arvaamiseen eivät saa osallistua:

    A:) Esineen tai tavaran toimittaja eivätkä kuvaustilanteessa mukana olleet 

    B:) Ööh...

Hauskoja hetkiä pähkäilyjenne parissa toivoo perustajajäsen UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty