Jalopeura               MIKÄTIN-PALSTA      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN (MIKÄ Tekninen INnovaatio)

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) ja tekniikan uutuuksia tulevaisuudesta yms. mukavaa. Osa mikättimistämme on/on ollut hyödyllisiä tarvekaluja, osa taas aivan puhtaita turhakkeita. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Vastauksenne voitte lähettää palkintokilpailuun sivun alareunassa olevaan osoitteeseen.

 Oikeat vastaukset saatte lähitulevaisuudessa tällä samalla palstalla. 

MIKÄTIN N:o 5 / 30.4.2008

Mikätin numero 5 on löytänyt toimituksemme ihailtavaksi JÄLLEEN KERRAN Kunniamme Päivät -museostaan kunnianarvoisa perustajajäsen UJ. Tällä kertaa kyselemme itse asiassa eräänlaista kuva-arvoitusta. Mikä esine on kuva-arvoituksen takana? Tämä esine löytynee joistakin kodeista ja sen voidaan katsoa olevan luonteeltaan retroa. Itse asiassa kyseistä teknistä laitetta voidaan käyttää päätarkoituksensa lisäksi myös erittäin vaikeasti paljastettavien salakirjoitusten luomisessa, koska sillä voidaan todistetusti tuottaa parempia satunnaislukuja kuin normaaleilla PC-algoritmeilla.

Alla on kuva-arvoitus kysymyksemme kohteena olevasta laitteesta. Korostettakoon, että kuvassa ei ole koko laite. Klikkaamalla kuvaa näet siitä suurennoksen.

 

Aikaa arvailla on siis siihen saakka, kunnes oikea vastaus julkaistaan näillä sivuilla. Hieman aikaisemmista mikättimistä oppineena toimituksemme asettaa nyt kuitenkin ehdottoman takarajan. Oikea vastaus julkaistaan (ja palkinnot oikein vastanneiden kesken arvotaan) viimeistään 1.9.2008. Laitoimme tähän kuukauden jatkoajan (alkuperäinen vastausaika loppui 1.8.2008) yleisön pyynnöstä.

Keksittyänne mielestänne oikean vastauksen, voitte toimia seuraavasti:

Vastaukset voi yrittää antaa suoraan Urho-klubin hallituksen jäsenille, tai anopin vastausyritelmän voi postittaa alla olevaan osoitteeseen (heh hee):

      Suomen Postilaitos / kadonneiden kirjeiden silppuamiskeskus

     8801 Hki

      Kuoreen merkintä: "Ei tarvitse avata, prosessointiin suoraan"

Myös sähköpostilla (osoite on siis aivan oikea) riittävän nöyrää asennetta osoittaen voi lähestyä klubin korkea-arvoista hallitusta osoitteessa:

       urhoklubi@par.as

Oikein vastanneiden kesken arvotaan palkinto (siis ihan oikea palkinto).

Arvaamiseen eivät saa osallistua:

    A:) Esineen tai tavaran toimittaja

    B:) Taho, jolta esine on alun perin hankittu

Hauskoja hetkiä pähkäilyjenne parissa toivoo perustajajäsen UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty