MIKÄTIN-PALSTA     

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN
 
(MIKÄ Tekninen INnovaatio)
- HUIPPUPALKINTOJA LUVASSA -

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) ja tekniikan uutuuksia tulevaisuudesta yms. mukavaa. Osa mikättimistämme on/on ollut hyödyllisiä tarvekaluja, osa taas aivan puhtaita turhakkeita. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Vastauksenne voitte lähettää palkintokilpailuun sivun alareunassa olevaan osoitteeseen.

 Oikeat vastaukset saatte lähitulevaisuudessa tällä samalla palstalla. 

MIKÄTIN N:o 10 / 22.12.2009

Mikättimen numero 10 on löytänyt ihailtavaksenne jälleen kerran kukas muu kuin klubimme jäsen juniori Kimmo! Tälläkin kertaa kyseessä on vanha tekninen tarvekalu, tosin rikkoutunut sellainen. Lisättäköön, että se on rikkoutunut käytössä aiheuttaen kenties suurtakin vahinkoa rikkoutuessaan. Mutta mikä kyseisten kuvien esittämä esine sitten oikein on? Lieneekö kalu peukaloruuvi, ruuvin kierteytin vai tupakin poltossa käytetty kestoimuke vai mikä kumma???

Alla näet kaksi kuvaa kysymystemme kohteesta. Klikkailkaapa kuvia siten suuremmiksi, niin arvaaminen suattaapi olla helepompaa!

Kuva: Tässä tämänkertainen tarvekalu nyt sitten on! Kalun pituus on noin 6 cm (Photo © Juha Räty / Kunniamme Päivät -museo)

Kerrottakoon nyt sitten vielä lisävinkeiksi, että kyseistä tarvekalua on lyhennetty joskus historian saatossa ja että kuvassa näkyvää osuutta on kutsutte myös nimellä, joka muistuttaa meitä eräästä suomalaisesta voittoisasta formulakuskista äänneasultaan.

Aikaa arvailla on siis siihen saakka, kunnes oikea vastaus julkaistaan näillä sivuilla. Oikea vastaus julkaistaan (ja huippulaatuiset palkinnot oikein vastanneiden kesken arvotaan) 28.2.2010.

Keksittyänne mielestänne oikean vastauksen (tai muuten vain sopivan), voitte toimia seuraavasti:

Vastaukset:

Ainoastaan sähköpostilla (osoite on siis aivan oikea) riittävän nöyrää asennetta osoittaen voi lähestyä klubin korkea-arvoista Mikätin-toimitusta osoitteessa:

       urhoklubi@par.as

Kaikkien oikein vastanneiden kesken arvotaan klubin periaatteiden mukainen kunnon palkinto (siis ihan oikea palkinto). Jos oikeita vastauksia ei ole, palkinto annetaan parhaasta / hauskimmasta vastauksesta!

Arvaamiseen eivät saa osallistua:

    A:) Esineen tai tavaran toimittaja/valmistaja/myyjä eivätkä kuvaustilanteessa mukana olleet 

    B:) Mikätin-toimitus

Hauskoja hetkiä pähkäilyjenne parissa toivoo perustajajäsen UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty