Jalopeura               URHO-KLUBI      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN-VASTAUKSET (MIKÄ Tekninen INnovaatio -VASTAUKSET)

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) yms. mukavaa. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Ja juuri täällä sitten kerromme, mitä vastasitte, kuinka kauas metsään menitte ja mitä olisi pitänyt vastata!

 Oikea vastaus (ja sen tienneet) on siis alla. Olkaa hyvä!

 

MIKÄTIN N:o 6:

Kuva: Kuva on otettu noviisi Kimmon kokoelmista. (photo © Juha Räty)

Kuva: Nuijamiesten aseko? (photo © Juha Räty)

oli tällä kertaa jenkapora, myös joskus kierretappina tunnettu työkalu. Työkalulla muodostetaan poratun reiän seinään vaakasuuntainen jatkuva spiraali eli vastakierre. Tämän 1900-luvun alun kyläsepän tekemän mikättimen toimitukseemme toimitti noviisimme Kimmo.

Sähköpostiimme saapui jälleen kerran häkellyttävän pökerryttävä määrä vastauksia, joista tällä kertaa vain yksi oli peräti ihan oikein. Oikein vastannut lukijamme oli kotoisin opiskelijakaupunki Raahesta, onnea Raaheen! Näistä edellä mainituista oikeista vastauksista erikoistoimittajamme ja satunnainen onnettaremme autopsian dosentti, läänin patologi Pirinen arpoi ehtoopuolella 1.4.2009 jo perinteisen virallisen valvojamme Hönösen (joka siis on aikaisemminkin mainittu patologi Pirisen entinen potilas) läsnä ollessa onnellisen voittajan, joka on (tadaa) Tero Haapanen Raahesta! Onnea Terolle!

Arvontatilanne ei ollut laisinkaan mikään läpihuutojuttu valvoja Hönösen vaatiessa kaikkien oikein vastanneiden vastauksia vertailevaan tutkimukseen! Se osoittautui tässä tapauksessa mahdottomaksi (vain yksi vastaus oikein), joten virallinen valvojamme hylkäsi arvonnan ensimmäisellä kerralla, samoin kävi toisellakin kierroksella. Vasta kolmannen arvontakierroksen tulos hyväksyttiin valvoja Hönösen itsensä saatua sotkea kaikki oikein vastanneiden (yhden) lukijoiden arvontaliput!

Palkinnot, joista yllä mainittu voittaja Tero saa valita, ovat klubimme perimmäistäkin perimmäisten periaatteiden mukaisia, isänmaallisia, upeita, mahtavia, korkealaatuisia, demagnetoituja ja totta kai ruostumattomia tälläkin kertaa! 

Palkintovalikoimassa on siis lyhyemmän kaavan mukaan sanottuna yhdellä klubimme iki-omalla uudella logolla varustettu huippulaadukas T-paita, perinteinen Urho-klubi -T-paita, huippuisänmaallinen DVD-elokuva, klubimme logolla varustettu muodikas lippis, upea ja klubin hengen mukainen ja tietenkin kotimainen Suomi-makeiskokoelma, maailman pienin dataprojektori, Urho-klubin leijonariipus, kuudes sotalaina -sytkäri tai  Vietnamin sotaan osallistuneille sotilaille jaettu, kaiverruksin varustettu pronssinen sytkäri!

Terolle ilmoitetaan voitosta toki myös henkilökohtaisesti! Kiitoksia myös muille yrittäneille kaikista vastausyritelmistä, osa niistä oli todella asiantuntevia, vai mitä mieltä olette vaikkapa seuraavasta vastauksesta:

Kuva:  Klubin arvontojen jo perinteeksi muodostunut virallinen valvoja Hönönen (Photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla.

"Tämä on harvinaisen helppoa. Kyseessä on tietysti 1800 luvulla yleisesti käytössä ollut "Ulostin" eli toisella nimellä laksatiivi. Tarkempaa selostusta, miten tätä on käytetty, ette varmaankaan halua kuulla. Nykyisin tästä kansantaudista nimeltä ummetus on viety kaikki ilo. On liian helppoa napata lasillinen taikka kaks. Toista se on ollut silloin aikanaan kun ummetuskin vaati rautaisempi otteita. Tämän kanssa yleensä oli sitten pettämättömänä seuralaisena (mikä tosin kuvasta puuttuu) persesuti. Saumattomalla yhteistyöllä lopputulemana oli todella puhdasta jälkeä. Noviisille suosittelen pikaista mato- tms. kuuria. Hätäensiapuna kelpaa mainiosti paloviina sisäisesti nautittuna."
 

Tai seuraavasta:
 

"Mikätin 6 on ilmiselvästi kalanperkkausrauta. Entisinä aikoina kun kalat olivat nykyistä isompaa kokoa (soittimetkin valmistettiin hauen leukaluusta), joten myös perkuurauta sai olla ronskimpi."
 

 

UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty