Jalopeura               URHO-KLUBI      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN-VASTAUKSET (MIKÄ Tekninen INnovaatio -VASTAUKSET)

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) yms. mukavaa. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Ja juuri täällä sitten kerromme, mitä vastasitte, kuinka kauas metsään menitte ja mitä olisi pitänyt vastata!

 Oikea vastaus (ja sen tienneet) on siis alla. Olkaa hyvä!

 

MIKÄTIN N:o 4

"Tyytyväisyys vallitsee taloudessanne, jos Teillä on Oiva-pyykkilauta, sillä se maksaa hintansa takaisin hyvin lyhyessä ajassa."
Kuva: "Tyytyväisyys vallitsee taloudessanne, jos Teillä on Oiva-pyykkilauta,
 sillä se maksaa hintansa takaisin hyvin lyhyessä ajassa." (photo © Juha Räty)

on tietenkin matkapyykkilauta. Tämä matkapyykkilauta kuuluu settiin, jossa on kaksipuoleisen puusta tehdyn pyykkilaudan lisäksi aito tervasaippua. Tämä jokaisen sotapojan unelmasetti kantaa nimeä Urho ja Oiva, joista Oiva on tuo pyykkilauta ja Urho on se saippua. (Sattuvia nimiä tässä tapauksessa, sanoisin!) Kotioloissa rauhan aikana pyykkilautaa voi käyttää saippuan telineenä, sanoo setin valmistuttaja Tertin Kartano Mikkelistä. Toki tällainen setti löytyi myös kunniamme päivät -museon kokoelmista Oulusta.

Toimitukseen saapui kaikkiaan aikamoinen määrä vastauksia, joista viisi (5) oli peräti oikein. Oikein vastanneita olivat innokkaat lukijamme Saija Martinmäki, Pia Jernberg, Risto Pokkinen, Ari Illikainen ja Sami Salonpää. Näistä edellä mainituista erikoistoimittajamme ja satunnainen onnettaremme professori Yrjö Nevankartano arpoi virallisen valvojamme läsnä ollessa onnellisen voittajan vapunaattona 30.4.2008, joka on (tadaa) Sami Salonpää Raahesta! Onnea Samille!

Palkinto, jonka Sami tulee saamaan piakkoin, on klubimme perimmäisten periaatteiden mukainen, isänmaallinen ja tietenkin myös hauska. Tällä kertaa se on pohjois-suomalaisen filmiyhtiön tuottama DVD-elokuva "Paavo Aittolan Tarina", jota voi toki myös ostaa rahalla (klubimme toimitus antaa tiedusteltaessa yhteystiedot innokkaille ostajille). Elokuva kertoo 84-vuotiaan, yhä töissä olevan veteraanin hauskan ja liikuttavan tarinan aina Lapin sodan sattumuksista nykyaikaan.

Palkinto-DVD
Kuva: Aittolan Tarina -DVD:n sisältöä (photo © Juha Räty) Kuva suurenee klikkaamalla.

Samille ilmoitetaan voitosta toki myös henkilökohtaisesti! Kiitoksia myös muille yrittäneille kaikista vastausyritelmistä, osa niistä oli todella hauskoja, osa melko lähellä totuutta ja osa osui yhtä tarkasti kohdalleen kuin Nobelin rauhanpalkinto Jasser Arafatille vuonna 1994! 

 

UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty