Jalopeura               URHO-KLUBI      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

MIKÄTIN-VASTAUKSET (MIKÄ Tekninen INnovaatio -VASTAUKSET)

Tällä palstalla tuomme silmienne eteen ennen näkemättömiä vimpaimia, tekniikan uutuuksia menneisyydestä (eli siis palan kansakuntamme kunniakasta historiaa) yms. mukavaa. Kuvailtuamme tuotteen, voitte yrittää arvata, mikä laite on kyseessä. Ja juuri täällä sitten kerromme, mitä vastasitte, kuinka kauas metsään menitte ja mitä olisi pitänyt vastata!

 Oikea vastaus (ja sen tienneet) on siis alla. Olkaa hyvä!

 

MIKÄTIN N:o 11:

No voi tokkiisa, ehta Kolovihan se!

Kuva: Mikätin N:o 11 (photo © Juha Räty)

oli tällä kertaa juotoskolvi, tarkemmin sanottuna vielä sellainen hiilloksella lämmitettävä. Tuo pajavasara vasemmalla ja oikealla oleva monitoimimeisseli olivat Urho Heikin, jonka kokoelmista juotoskolvi löytyi, yllytyksestä hämäyksenä mukana. Ja moni arvaaja oli ansaan langennutkin.

Sähköposteljoonimme, joka lahjoi toimitustamme täytekakulla työllistävästä vaikutuksestamme, iloksi sähköpostilaatikkoomme oli määräaikaan mennessä saapunut jälleen kilo(tavu)kaupalla sähköposteja ja niistä tarkan, nelituntisen seulonnan jälkeen löytyi jälleen jo maagiseksi luvuksi muuttunut viisi (5) oikeaa vastausta.

Näistä viidestä arpoi Tumpolalaisen toimittaja Aina Hellána lääninpatologi Pirisen tarkassa valvonnassa voittajaksi Ari Hurrin Oulusta! Ja tässä seuraavassa näyte Arin oikeasta vastauksesta:

"Arvoisa Urhoklubi

Tämänkertainen mikätin on selvä kuin pläkki.
Kyseessä on oululaisittain sanottuna kolovi.
Tätähän vempelettä läkkisepät käyttävät kötöstystensä juottamiseen eli
tinaamiseen."

 

Kaiken lisäksi vastauksessa oli oikeaa otetta ja asennetta!

 Ja palkinnokseen voittaja-Ari saa valita jonkun seuraavista mahtavista palkinnoista:

Kiitoksia kaikille yrittäneille kaikista vastausyritelmistä, osa niistä oli todella, kuinka sen nyt sanoisi siististi, hanurin puolelta!

UJ

<-Paluu MIKÄTIN-palstalle                                                                                                                            Sivusto © Juha Räty