Trust no one! Truth is not out there!

PSI-X-Files

 

Anneli Jäätteenmäki
 ei ole koskaan ollutkaan Suomen
pääministeri!!!

Tähän mennessä kukaan ulkopuolinen ei ole tiennyt, mikä on lopullinen totuus Anneli Jäätteenmäen surullisen kuuluisasta pääministerikaudesta. Nyt uskalias ja nokkela huippututkijoiden joukkomme PSI Urho-klubi on saanut kuukausia kestäneet tutkimuksensa tästäkin asiasta päätökseen ja paljastaa teille armottoman totuuden mitään siitä pois jättämättä. 

Suomen lähihistoriassa on ollut selittämätön ja mielenkiintoinen pääministerin ero. Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa naispuolinen pääministeri, Anneli Jäätteenmäki, erosi tai paremminkin joutui eromaan kesäkuussa 2003. Eroamiselle ei nimittäin ole mitään järkevää selitystä.

Virallinen, mutta täysin epäuskottava selitys kertoo, että Jäätteenmäki joutui eroamaan hankittuaan tietoja Irakin tilanteesta ja pääministeri Lipposen ja USA:n johdon asiaa koskevista neuvotteluista tasavallan presidentin kansliasta. Tämän selitys on täysin uskomaton, koska esimerkiksi silloinen ja nykyinen ulkoministeri Tuomioja kertoi, että Jäätteenmäki olisi saanut samat tiedot häneltäkin, kun vain olisi hoksannut niitä pyytää. Toisekseen asia tutkittiin perusteellisesti oikeudessa, johon Jäätteenmäki eronsa jälkeen joutui. Oikeus totesi, ettei Jäätteenmäki ollut tehnyt mitään tuomittavaa. Virallisen selityksen uskottavuus putosi nollaan viimeistään oikeuden päätöksen myötä.

Jäätteenmäen erolle ei siis ole olemassa poliittiseen historiaan, kulttuuriin eikä käytäntöön sopivaa selitystä. PSI Urho-klubia tämä tapahtuma on kiinnostanut nimenomaan haasteellisuutensa takia, sillä huippuagenttimme viis veisaavat siitä, millainen hallitus Urholandiaa hallitsee tai kuka sen pääministeri on. Agenttimme eivät suinkaan väheksy yhteiskunnallista toimintaa, mutta heidän oma aktiivisuutensa keskittyy selittämättömien tapahtumien selittämiseen. Koska ongelman ratkaisua ei löydy politiikan, historian, yhteiskuntatieteiden eikä oikeustieteen alalta, agenttimme ryhtyivät selvittämään ongelmaa hyvin tuntemansa modernin luonnontieteen pohjalta.

On jo yleisesti tunnettua, että aika on neljäs ulottuvuus ja ulottuvuus siinä missä kolmiulotteisena aisteillamme kokemamme maailman muutkin kolme ulottuvuutta. Koska kaikki agenttimme pitävät hyvistä kirjoista, oli Douglas Adamsin maailman ainoa viisiosainen trilogia, Linnunrata-kirjasarja, tutkijoillemme ennestään tuttu eikä sitä tarvinnut tämän tapauksen selvittelyssä ryhtyä uudelleen lukemaan. Tuosta trilogiasta paljastui tämän tapahtuman ratkaisun salainen kaava.

Linnunrata-trilogiassa on mm. tarina Chalesmin katedraalista (anteeksi virhe, koska puhuimme aiemmin virheellisesti Chasselin kappelista) jonka vaiheet osoittautuivat tämänkertaisen ongelman ratkaisun avaimeksi: Joskus Chalesmin katedraali rakennettiin varmaankin jonkinlaiseksi jumalanpalveluspaikaksi. Joskus myöhemmin tuo kappeli purettiin ja sen tilalle rakennettiin ionijalostamo. Tuossa jalostamossa tuotettiin suunnattoman suuria määriä jalostettuja ioneja. Kun aikamatkustaminen yleistyi, niin historia saastui. Myöhemmät tutkijat totesivat ionijalostamon tuotannon niin tavattoman suureksi ja jalostamon rakentamisen niin isotöiseksi, että jouduttiin päättelemään, että ionijalostamon rakentaminen oli jouduttu aloittamaan paljon ennen Chalesmin katedraalin rakentamista. Niinpä tuota katedraalia ei itse asiassa ole koskaan rakennettu eikä sitä ole ollut olemassakaan. Seurauksena oli, että katedraalia esittävien valokuvien ja postikorttien hinta nousi pilviin. Todisteeksi tuon ionijalostamon olemassaolosta alla agenttimme ottama valokuva tuosta ionijalostamosta. Samoin kuvassa kaksi on mittaamattoman arvokas valokuva Chalesmin katedraalista. (klikkailkaa tumppunauloista eli pienkuvakkeista, niin näette kuvat jälleen kerran suurempina)

Ionijalostamo vuodelta 2038                      Chalesmin Katedraali Juha Rädyn kuvaamana joskus vuonna 2028
Kuvat: Vasemmalla Ionijalostamo ja oikealla Chalesmin katedraalin korvaamattoman arvokas valokuva [Lähde: Kunniamme päivät museo. Yksi  kappelin kuvista on myyty Louvrén taidemuseoon summalla, joka riittää ylläpitämään Kunniamme Päivät -museota seuraavat 50 vuotta.]

Aukoton selitys pääministeri Jäätteenmäen erolle löytyy ainoastaan siten, että todetaan, ettei hän ole koskaan ollutkaan Suomen pääministeri. Loogisesti tämä tarkoittaa sitä, että hänet erotettiin pääministerin virasta jo ennen kuin hänet valittiin tehtävään. Tutkijamme saivat tietoonsa hämmästyttävän johdonmukaisen tapahtumakulun ja päättely osoittautui oikeaksi.

Tasavallan presidentin kansliapäällikkö Jaakko Kalela neuvotteli vuoden 2002 lopulla puolueensa silloisen puoluesihteerin, Eero Heinäluoman, kanssa huolissaan siitä, että Keskusta voimakastahtoisen ja älykkään naispuheenjohtajansa vetämänä voittaa eduskuntavaaleissa suurimman puolueen aseman. Kalelaa tämä mahdollisuus huoletti kovasti, koska hän pelkäsi, että Jäätteenmäen johtamassa Suomessa ryhdytään siivoamaan historian hämäriä kammareita ja Kalelankin yhteydenpito KGB:n ja Stasin edustajiin 1970- ja 1980-luvuilla tuodaan päivänvaloon.

Kalela oli esitellessään Tiitisen listan käsittelemättä jättämistä aiemmalle esimiehelleen, presidentti Koivistolle, onnistunut hienosti viivyttämään historiantutkimista. Klubimme ensimmäinen jäsen, jonka aikana Kalela tuli presidentin kansliaan, ei juuri luottanut Kalelaan tämän KGP- ja Stasi-yhteyksien takia. Niinpä Kalela oli valmiiksi katkeroitunut ja kostonhaluinen Keskustalle, sillä vaikkakin klubimme ensimmäinen jäsen oli korkealla puolueitten yläpuolella, hän oli kuitenkin maalaisliittolaislähtöinen. Puoluesihteeri Heinäluoma taas halusi vahvan aseman puolueelleen, jonka puheenjohtajaksi hän oli jo päättänyt pyrkiä.

Sovittiin, että Kalela kehottaa alaistaan, presidentin neuvonantajaa, Martti Mannista, toimittamaan salaisiksi luokiteltuja tietoja Irakin tapahtumien käsittelystä oppositiojohtaja Anneli Jäätteenmäelle. Manninen oli Keskustan linkki presidentinkansliaan eikä hän siten halunnut saatikka sitten voinut vastustaa esimiehensä kehotusta. Kalela joukkoineen taas tarvitsi varasuunnitelman Jäätteenmäen mahdollisen vaalivoiton varalta ja siihen tarvittiin Jäätteenmäen syyllistyminen kyseenalaiseen menettelyyn vaalikampanjan aikana.  Tarvittaessa asia otettaisiin esille vaalien jälkeen.

Jäätteenmäki sai salaisia tietoja presidentin kansliasta ja käytti niitä vaalikampanjassaan. Tietojen merkitystä Jäätteenmäen vaalivoitossa liioiteltiin.  Demarien sääntöjen mukaisesti puoluevaltuusto päätti aikanaan mukaantulosta Jäätteenmäen hallitukseen. Tuossa puoluevaltuuston kokouksessa puoluesihteeri Heinäluoma kertoi pienelle piirille, että Jäätteenmäen hallitukseen kyllä lähdetään, mutta Jäätteenmäki savustetaan ulos pääministerin paikalta presidentin kansliapäällikkö Kalelan organisoimaan tietovuotoon keskittyvällä mediapelillä. Puoluejohto unohti kertoa asiasta julkisesti koko puoluevaltuustolle tiedotusvälineiden läsnä ollessa pidetyissä puheissa. Siksi tämä suunnattoman hieno ja älykäs poliittinen operaatio on jäänyt vaille ansaitsemaansa huomiota.

Koska kilpaileva puolue oli itse organisoinut tietovuodon presidentin kansliasta, sillä oli kaikki tarpeellinen tieto vuotoon liittyvän mediapelin ohjaukseen. Kaikeksi onneksi hankkeen tueksi saatiin myös Jäätteenmäen ministerivalintoihin pettyneitä keskustan kansanedustajia, joista Hannu Takkula nousi näkyvimpään rooliin. Niinpä homma onnistui helposti eikä huomiota herättänyt mikään muu kuin mediapelin suunnitelmalliselta näyttävä ja varsin helppo eteneminen.

Jäätteenmäki oli erotettu pääministerin tehtävistä jo ennen valitsemistaan pääministeriksi ja itse asiassa jopa ennen eduskuntavaaleja. Näin ollen on ihan oikea tapa tulkita, ettei Jäätteenmäki itse asiassa ole koskaan ollutkaan Suomen pääministeri. Tämä selitys on täysin aukoton ja se olisi toiminut siinäkin tapauksessa, että Jäätteenmäen johtama keskusta ei olisi saavuttanut suurimman puolueen asemaa. Jäätteenmäkeä ei toki silloin olisi syyllistetty tietojen hankinnasta, mutta ei häntä myöskään olisi valittu pääministeriksi ja hänen puolueensakin olisi jäänyt oppositioon.

Analogia Chalesmin katedraalin tarinaan jatkuu vielä pitemmällekin. Sekä Manninen että Kalela ovat kadonneet presidentin kansliasta niin kuin Chalesmin katedraalin rakentajat katosivat historiasta ja Jäätteenmäkeä esittävien valokuvien (vaalimainosten) arvo nousi pilviin v. 2004 europarlamenttivaaleissa siten, että Jäätteenmäki sai noissa vaaleissa kaikkien aikojen äänivyöryn.

Että silleen, truth is out there, believe or not!

PSI-erikoistutkijat

<-PALUU PSI-PÄÄSIVULLE