Arvoisat kansalaiset!

Kära hamburgare!

Onnittelut voittajille (18.4.2011)

- Kokoomus on näiden vaalien voittaja -
 

Kokoomus sai eniten kansanedustajia, joten se on yksiselitteisesti vaalien voittaja. Selittelyvoittajia olemme me demarit "torjuntavoittajina" ja moraalisia voittajia perussuomalaiset suurimpana nousijana.

Onnittelut myös kaikille läpipäässeille.

Toivotan myös tsemppiä hallitusneuvotteluihin. Vaalikeskustelun aikana näin todennäköisimmäksi kokoomuksen ja perussuomalaisten vähemmistöhallituksen (Katainen sanoi olevansa valmis hallitukseen, jossa Soini on pääministeri) tai virkamieshallitus. Oli nääs niin ristiin kynnyskysymykset, ettei kahta puoluetta olisi saanut yhteen hallitukseen.

Nyt on kuitenkin reaalipolitiikan aika. En usko kokoomuksen taipuvan sosiaalidemokraattien vaatimuksiin, joten me demarit taidamme olla ulkona neuvotteluista. Mutta jos keskusta suostuu lähtemään hallitukseen, eikä halua murjottaa oppositiossa "korkoa kasvamassa", nykyinen hallituspohja perussuomalaisilla vahvistettuna ja Soini pääministerinä voisi olla yksi vaihtoehto.

Olisiko mahdollista, että SDP on seuraavassa hallituksessa kokoomuksen ja perussuomalaisten kanssa? Kyllä. Mutta se edellyttää kompromissien tekemistä, enkä näe miten se on mahdollista. Onneksi en ole vaarassa joutua ministeriksi, koska en ollut edes ehdokkaana. Sääli demari valtiovarainministeriä, joka joutuisi neuvottelemaan uuden sopimuksen ilman meidän vaatimia reunaehtoja. Reaalipolitiikassa jokainen antaa periksi jossakin "kynnyskysymyksessään" ja sen pitäisi saada näyttämään omille kannattajille siltä, että saadaan enemmän omia vaatimuksia läpi, kuin mitä annettiin periksi.

 

Mutta vielä kerran, onnea kaikille uusille kansanedustajille. Tsemppiä!

 

Kunnioittavasti,
Horinoitsijanne UH

I speak with the confidence granted by total ignorance ;-)

Sivusto © Juha Räty

<-PALUU PUDUAARIN PÄÄSIVULLE