Jalopeura               URHO-KLUBI      Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

HISTORIAOSASTO

Suomen tavoitelluin (?) poikamies

Urho Kekkosen kuoleman jälkeen on puhuttu paljon hänen naissuhteistaan, ja onpa jopa ihmetelty, miksei hän hankkinut uutta vaimoa rakkaan Sylvinsä kuoleman jälkeen. Ottajia olisi ainakin riittänyt, jopa sangen tunnettuja sellaisia. 

Tasavallan Presidentin lippu

Tässä historia-artikkelissa näette yhden tällaisen tapauksen, jossa itäisen Suomen helmen, Lieksan kaupungin, merkittävä kulttuurivaikuttaja ja opettaja on antanut klubimme sivuille julkaistavaksi Urho Kekkoselle lähettämänsä kirjeen vuodelta 1976 ja saamansa henkilökohtaisen vastauskirjeen Tasavaltamme arvostetulta presidentiltä. Lukemalla sekä Kekkoselle lähetetyn kirjeen että hänen lähettämänsä vastauksen huomaatte, ettei tuolloin 75 vuotiaalta presidentiltämme puuttunut huumorintajua eikä sanan säilä ollut alkanut tylsyä.

Mutta mennäänpäs nyt sitten itse asiaan, eli noihin kirjeisiin. Tässä Lieksalaisen lehtorin (nimi jätetty vielä salaisuudeksi) lähettämä kirje Urho Kekkoselle. Kuvien kirjeet ovat alkuperäisiä ja aitoja ja kirjeiden oikea omistaja on sallinut esitellä ne täällä Urho-klubin sivuilla sekä Kunniamme Päivät -museossa Oulussa. Näin nettiversioon olen kuitenkin mustannut (osittain) kirjeen lähettäjän tarkemmat yhteystiedot, mutta kaikki tämän vaikuttajan tuntemat henkilöt voivat kyllä vaivatta tunnistaa hänet näilläkin tiedoilla. Vasemman puoleinen on kirjeen sivu 1 ja oikean puoleinen on taasen sivu 2. Klikkaamalla kirjeitä pääset tutustumaan niihin tarkemmin.

Kirjeen 1. sivu

Kirjeen 2. sivu

Ja mitä tasavaltamme ja klubimme ykkösmies vastasikaan, sen näet tästä. Ja jälleen kerran, vasemmanpuoleinen on sivu 1 ja oikea on sivu 2.

Kekkosen kirjeen 1. sivu

Kekkosen kirjeen 2. sivu

Valitan, ettei kuvista ole mahdollista erottaa Kekkosen käyttämän kirjepaperin upeita vesi- ja koholeimoja. Vastauskirjeessä käytetty paperi on käsintehtyä Tervakoskella vuonna 1969, samoin UKK:n käyttämä vuorella varustettu kirjekuori. 

Ajattelun aihetta antoi perustajajäsen UJ

 

<-Paluu HISTORIA-osaston pääsivulle                            Sivusto © Juha Räty