Jalopeura               HISTORIAOSASTO     Leijona ja Eugen Schauman

Arvoisat kansalaiset!

Kära medborgare!

50 VUOTTA SITTEN

TRABANT - tuo Itä-Euroopan
 autoinsinöörien lahja Euroopalle
 - syntyy
!

Trabant, tuo monien 1960-luvun eläneiden mielissä "vauhtipahvinakin" tunnettu  itäsaksalainen automerkki, täyttää tänään 7.11.2007 uskomattomat 50 vuotta! Onnea maailman ensimmäiselle uusiokoriselle edelläkävijälle!

Vaaleansininen Trabant P601L
Kuva: Trabant "Sportswagon" Berliinin katukuvassa elokuussa 2007 (Photo © J. Räty)
Kuvia klikkailemalla näet ne suurempina, toim. huom!

Laatumerkki Trabantia valmisti aikoinaan VEB IFA -Kombinat PKW Karl-Marx-Stadin alaisuudessa toiminut tehdas nimeltään VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. Trabant oli aikoinaan kova "rauta" paitsi sosialistisissa maissa, myös 1960-luvun Suomessa. Vaikka auton kori oli alustaa lukuun ottamatta valmistettu uusiomateriaaleista, kuten hartsilla kovetetusta käytetystä venäläisestä villasta ja puuvillasta; saattoipa seassa olla muitakin luonnonkuituja, se oli siihen aikaan suhteellisen kestävä verrattuna muutamiin muihin saman ajan autoihin (jopa törmäyskokeissa!!). Pakkasessa tämä "ihmemuovi" oli herkkää murtumaan pienestäkin kolhaisusta. Toisaalta tämä Itä-Euroopan insinööritaidon ( n. 1,5 vuotta suunnitteluaikaa) helmi oli auttamattoman hidas huippunopeuden yltäessä nippa nappa 100 km/h  -nopeuteen. Trabant tunnetaan yleisesti myös lempinimellä Trabi. Poliittisten päättäjien valitsema valmistus"speksi" oli sangen tiukka: kulutus alle 5,5 litraa / 100 km, hinta alle 500 saksanmarkkaa, terästä mahdollisimman vähän ja auton piti olla luotettava! Toimitusmäärän piti olla 200.000 kpl / vuosi. 

Kaikesta huolimatta autosta tuli uskomattoman suosittu ja Trabantilla oli sen takia erittäin pitkät toimitusajat. Itäeurooppalaiset saivatkin autonsa vasta jopa 15 vuoden odotuksen jälkeen, ellei tilaukseen oltu sisällytetty erikoistoiveita, kuten auton väriä. Väritoivomus nosti odotusaikaa vielä parilla vuodella!. Suomessa Trabanteja myytiin 1960-luvun alkupuolella, jonka tämän jutun kirjoittajakin vielä muistaa, vaikka olikin tuolloin pelkkä nappula! Isäni kertoi, että tuolloiset Trabantit olivat sähkölaitteiltaan niin luotettavia, kuin sähköjohdoilta märässä pahvilaatikossa voi vain odottaa (Suomen talvet!). Moottorina Trabantissa oli kaksitahtimoottori, josta saatiin 17 - 19 kW 0,6 litran moottoritilavuudellaan.

Ja kiihtyvyyttäkin autolla toki oli! Auto kiihtyi myötätuulessa 0 -100 km/h nopeuteen noin 40 sekunnissa; uudemmalla 19 kW:n moottorilla teoriassa jopa huikeassa 21 sekunnissa. Huippunopeutta 17 kW:n koneella saatiin niin paljon kuin kuski malttoi kerätä; jotkut olivat ajaneet jopa lähes 110 km/h nopeutta pitkän alamäen jälkeen. 19 kW:n urheilumalli saavutti 112 km/h huippunopeuden ideaalisissa olosuhteissa tuulettomalla pitkällä suoralla! 19 kW:n malli hörppi öljyseosteista  menovettä 7 l/100 km.

Samaa moottoria valmistettiin muuten ilman kummempia muutoksia noin 30 vuotta! Siihen ei moni länsiauto ole pystynyt!

Liikkuva katumainos mallia Berliini 2007
Kuva: Trabantit ovat nykyäänkin sangen monikäyttöisiä kulkuneuvoja.
 Harvoilla autoilla lienee junaa katollaan? (Photo © J. Räty)

Ekoauto tuo vauhtipahvi ei todellakaan ollut pienehköstä polttoaineenkulutuksestaan huolimatta; käyttihän se mm. öljyä bensiinin seassa tuottaen taakseen aina mahtavia sinisiä savupilviä! Muutenkin päästöt olivat suuria huonon ja vanhan suunnittelun takia; hiilivetyjä yhdeksän kertaa ja hiilimonoksidia viisi kertaa enemmän kuin keskiverto auto vuonna 2007! Mutta auto oli toki (monestakin syystä) pitkäikäinen; keski-ikä oli peräti 28 vuotta! Lisäksi "vauhtipahvi" oli kunnon sijoitus: vanhasta autosta sai kaupassa enemmän rahaa kuin mitä uusi auto maksoi! Syy tähän oli se, että käytetyn koslan sai heti edeltävältä omistajalta, uutta taas sai odottaa jopa 17 vuotta!

Trabantin valmistus loppui pari vuotta Berliinin muurin murtamisen jälkeen vuonna 1991 kannattamattomana pienen kysynnän takia; entiset itäsaksalaiset olivat saaneet tutustua länsiautoihin pari vuotta eikä entiseen ollut enää paluuta! Olihan Trabantteja ehditty jo toki tehdä noin 3.000.000 kappaletta, joista nykyisin vain noin 50.000 on enää jäljellä!

Ulkomaan tiedusteluagenttimme kenttätöissä Berliinissä kesällä 2007
Kuva:
Klubimme tutkivia journalistiagentteja Berliinin muurin jäänteillä kesällä 2007
lähellä Check Point Charlieta (Photo © J. Räty)

Nykyisin Trabant on palaamassa uudelleen pinnalle ainakin Saksassa ja siellä etenkin Berliinissä melkoisena kulttiautona! Toimituksemme kesän 2007 Saksan tarkkailumatkan aikana näimme, että jokainen lelu- ja matkamuistokauppa myy täyttä häkää pääasiassa vaalean sinisiä leluTrabantteja kohtuulliseen hintaan!

Vuokra-auto nimeltään Trabant!

TRABANT P601L TEKNISET TIEDOT:

Moottori: 600 cm2 ilmajäähdytteinen kaksitahtimoottori
Teho: 26 hv / 4200 rpm
Vääntö: 51,5 Nm / 3000 rpm
Runko: Erillisrunko, valmistettu Dyroplastista
Huippunopeus: 110 km/h
Jarrut: Hydrauliset rumpujarrut
0-100km/h: 36,8 km/h
Kääntösäde: 9,14 m
Mitat: Pituus 3051 mm, leveys 1500 mm, korkeus 1440 mm
Maavara: 25,4 cm
Paino: 615 kg
Rengaskoko: 13 tuumaa
Kulutus tehtaan mukaan: 5,5 l /100 km
Kulutus epävirallisten mittausten mukaan maantieajossa (60 -70 km/h): 7,0 l /100 km
Kulutus Moottori-lehden mukaan kaupunkiajossa:
11,0 l /100 km
Kulutus Moottori-lehden mukaan maantiekiajossa: 14,5 l /100 km
Bensatankin tilavuus:
25 l
Valmistuspaikka: Zwickau, entinen Itä-Saksa

Kuva: Kuvan auto oli autovuokraamosta ja vuokraajia riitti (Photo © J. Räty)

 Ja kauppa toki käy! Lisäksi Berliinissä, juuri entisen muurin itäpuolella lähellä Check Point Charlieta, on useita autovuokraamoita, joista saa vuokrattua pelkästään Trabantteja nostalgisiin kyyteihin pitkin Berliinin katuja! Ja kyytiä haluavia on aivan jonoiksi asti! Autoina siellä käytetään yleisimmin Trabant P601L-malleja.

Ajattelun aihetta antoi perustajajäsen UJ

 

<-Paluu HISTORIA-osaston pääsivulle                            Sivusto © Juha Räty